Аербег

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Аербег

Мнение от dreamland_1 » 26 Сеп 2008, 14:26

Колеги, преди време ви споменах,че имам проблем с аербега свети ми индикатора на таблото.Отивам аз в сервиза уж на БМВ в Бл-град и там ми казват ,че проблема е някаде в кабелите под седалките и трябва да се свалят да се подменят кабелите и ще се оправи.След това отидох и в сервиза до МЕТРО там пък ми казаха че има някакви сенозри вътре в седалката и че проблема бил в тях и струват около 180-200 лв.Кой прав и кой крив?Какъв съвет бихте ми дали

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330ci

Re: Аербег

Мнение от MasterBoy » 26 Сеп 2008, 15:06

dreamland_1 написа:Колеги, преди време ви споменах,че имам проблем с аербега свети ми индикатора на таблото.Отивам аз в сервиза уж на БМВ в Бл-град и там ми казват ,че проблема е някаде в кабелите под седалките и трябва да се свалят да се подменят кабелите и ще се оправи.След това отидох и в сервиза до МЕТРО там пък ми казаха че има някакви сенозри вътре в седалката и че проблема бил в тях и струват около 180-200 лв. Кой прав и кой крив?Какъв съвет бихте ми дали

Иди на трето място :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 26 Сеп 2008, 15:09

За да му кажат трето нещо ли? :mhihi:

Майтапът настрана, но аз все пак съм склонен да вярвам повече на хората в БМВ сервиза. Тези другите сладури с какво по-конкретно остановиха, че сензора се е прецакал? Не че е невъзможно, особено ако си я карал на някоя мивка да ти я чистят вътре, но все пак... :roll:
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 26 Сеп 2008, 15:18

90% е заминал датчика, който е в седалката, просто са се изразили по различен начин според мен... И верно е 190лв. Той е като лист хартия (по форма) и му стига едно коляно върху седалката за да замине... Така че ако го смениш - по внимателно след това... ;)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 26 Сеп 2008, 15:18

Кабелите под седалките са ти проблема, колега.Дискутирано е много пъти.На мен след автомивка ми присветва чат-пат и все псувам наум оня с прахосмукачката, дето се пробва да я навре до задната седалка от предната...мамицата им...хем всеки път ги предупреждавам !!! Не навирай прахосмукачката под седалката-само отпред чисти...ама нямааа...той си знае неговото :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 26 Сеп 2008, 15:44

Предполагам, че имаш предвид предната пасажерска седлака. Ако проблема остава след чистене на грешките, значи причината е във въпросния датчик. Единият вариант е смяна - 200 лв + още ххх за труд. Другия вариант е шунтиране на датчика - цените варират от 20 до 60 лева, вззависимост от сервиза и разбиранията на майстора за платежоспособност на клиента :mhihi: . Но при втория вариант еърбега на предната дясна седалка ще е винаги включен, все едно има пътник и при (не да Боже никому) авария ще се задейства (демек още 1500 лв назад при ремонта).
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Мнение от krasy1982 » 26 Сеп 2008, 16:51

Използвай търсачка и ще видиш колко лесно се оправя проблема

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 26 Сеп 2008, 19:03

аз от използване на търсачката смених вече 1 монитор и един подпис... :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 26 Сеп 2008, 21:03

Biankonero написа:90% е заминал датчика, който е в седалката, просто са се изразили по различен начин според мен... И верно е 190лв. Той е като лист хартия (по форма) и му стига едно коляно върху седалката за да замине... Така че ако го смениш - по внимателно след това... ;)

Мони, не бързайте веднага с изводите. И аз така реших, че е от датчика, после се оказа, че е от клемата на пиропатрона, в пасажерския колан. Като я чукнат с прахосмукачката и светва лампата, даже тоя преди мен я беше вързал със свинска опашка. Трябва да се прочете каква грешка дава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 26 Сеп 2008, 21:45

baga написа: И аз така реших, че е от датчика, после се оказа, че е от клемата на пиропатрона, в пасажерския колан. Като я чукнат с прахосмукачката и светва лампата, даже тоя преди мен я беше вързал със свинска опашка. Трябва да се прочете каква грешка дава.

Е това сега ако ми го светнеш на прост български ше те цуна
Не се базикам, сериозно ти говора. Имам същия проблем...изчиствам
кода и като пасажера си сложи колана-лампата на таблото светва
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от baga » 26 Сеп 2008, 22:56

Сега ще те светна! Отивам при един пич, който ми направи "бейпас" :mhihi: /много тъпо сравнение/ на датчика за тегло на пасажерската седалка. Изтрихме грешката и всичко беше ок., до първата мивка :mhihi: Отивам при него и му викам - проблем! Човека се разрови, прочете и установи, че проблема идва от пиро-патрона на колана /пасажерския/. Погледнахме клемата, /тя е отгоре, върху пиро-патрона, точно до закопчалката на колана/ вързана със свинска опашка. Трябва да се смени, защото най вероятно не контактува добре, но още не съм намерил време.
П.С. Цуни ме сега!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 26 Сеп 2008, 23:55

Муууааа

Обаче:
пиро-патрон и закопчалката едно и също нещо ли е?
не знам на какво викате пиро-патрон :roll:
Няма оправяне, има смяна, така ли?
Искат ми $200 с труд и каквото и да е там(шефът му
вика сензор). Ако е нещо весело ще си го сменя и сам.
Ама не задявам какво да сменям
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от baga » 27 Сеп 2008, 0:16

Както ти е закопчалката на колана, като слезеш надолу към захващането и към купето, ще видиш нещо като флумастер с една клемичка отгоре. Това е пиро-патрона, който е свързан с закопчалката, гърми и затяга колана в случай на авария. Свали клемата, почисти я и я захвани с нещо. Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

смотана работа :(

Мнение от vavilon » 30 Сеп 2008, 18:20

На мен също ми светеше бека, след смяна на въпросният датчик (платнище) под шофьорската седалка-155лв. :confused: ,работа-140лв.
се оправи. До като не отидох на мивка. Е, с още 30 лв се разделих за изтриване на грешка възникнала от гореспоменатия пиропатрон на закопчалката на водача :twisted: .Сега хода с една голяма табела по мивките "Внимателно с предните седалки". Шега.

п.п. Четох някъде, че бмв изтегляло 200 000 коли от Щатите точно поради тази причина дефектирал "датчик платнище" на предните седалки.

Потребител
Аватар

Мнение от miroBMW78mm » 08 Окт 2008, 12:57

тези клеми се вадят нагоре нали?

Следваща

Назад към E46