Аербег
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dreamland_1
- кандидат ентусиаст
-
Аербег
Колеги, преди време ви споменах,че имам проблем с аербега свети ми индикатора на таблото.Отивам аз в сервиза уж на БМВ в Бл-град и там ми казват ,че проблема е някаде в кабелите под седалките и трябва да се свалят да се подменят кабелите и ще се оправи.След това отидох и в сервиза до МЕТРО там пък ми казаха че има някакви сенозри вътре в седалката и че проблема бил в тях и струват около 180-200 лв.Кой прав и кой крив?Какъв съвет бихте ми дали
- MasterBoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '03 330ci
Re: Аербег
dreamland_1 написа:Колеги, преди време ви споменах,че имам проблем с аербега свети ми индикатора на таблото.Отивам аз в сервиза уж на БМВ в Бл-град и там ми казват ,че проблема е някаде в кабелите под седалките и трябва да се свалят да се подменят кабелите и ще се оправи.След това отидох и в сервиза до МЕТРО там пък ми казаха че има някакви сенозри вътре в седалката и че проблема бил в тях и струват около 180-200 лв. Кой прав и кой крив?Какъв съвет бихте ми дали
Иди на трето място

- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
За да му кажат трето нещо ли?
Майтапът настрана, но аз все пак съм склонен да вярвам повече на хората в БМВ сервиза. Тези другите сладури с какво по-конкретно остановиха, че сензора се е прецакал? Не че е невъзможно, особено ако си я карал на някоя мивка да ти я чистят вътре, но все пак...

Майтапът настрана, но аз все пак съм склонен да вярвам повече на хората в БМВ сервиза. Тези другите сладури с какво по-конкретно остановиха, че сензора се е прецакал? Не че е невъзможно, особено ако си я карал на някоя мивка да ти я чистят вътре, но все пак...

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Кабелите под седалките са ти проблема, колега.Дискутирано е много пъти.На мен след автомивка ми присветва чат-пат и все псувам наум оня с прахосмукачката, дето се пробва да я навре до задната седалка от предната...мамицата им...хем всеки път ги предупреждавам !!! Не навирай прахосмукачката под седалката-само отпред чисти...ама нямааа...той си знае неговото 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Предполагам, че имаш предвид предната пасажерска седлака. Ако проблема остава след чистене на грешките, значи причината е във въпросния датчик. Единият вариант е смяна - 200 лв + още ххх за труд. Другия вариант е шунтиране на датчика - цените варират от 20 до 60 лева, вззависимост от сервиза и разбиранията на майстора за платежоспособност на клиента
. Но при втория вариант еърбега на предната дясна седалка ще е винаги включен, все едно има пътник и при (не да Боже никому) авария ще се задейства (демек още 1500 лв назад при ремонта).

- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Biankonero написа:90% е заминал датчика, който е в седалката, просто са се изразили по различен начин според мен... И верно е 190лв. Той е като лист хартия (по форма) и му стига едно коляно върху седалката за да замине... Така че ако го смениш - по внимателно след това...
Мони, не бързайте веднага с изводите. И аз така реших, че е от датчика, после се оказа, че е от клемата на пиропатрона, в пасажерския колан. Като я чукнат с прахосмукачката и светва лампата, даже тоя преди мен я беше вързал със свинска опашка. Трябва да се прочете каква грешка дава.
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
baga написа: И аз така реших, че е от датчика, после се оказа, че е от клемата на пиропатрона, в пасажерския колан. Като я чукнат с прахосмукачката и светва лампата, даже тоя преди мен я беше вързал със свинска опашка. Трябва да се прочете каква грешка дава.
Е това сега ако ми го светнеш на прост български ше те цуна
Не се базикам, сериозно ти говора. Имам същия проблем...изчиствам
кода и като пасажера си сложи колана-лампата на таблото светва

- baga
- младши ентусиаст
-
Сега ще те светна! Отивам при един пич, който ми направи "бейпас"
/много тъпо сравнение/ на датчика за тегло на пасажерската седалка. Изтрихме грешката и всичко беше ок., до първата мивка
Отивам при него и му викам - проблем! Човека се разрови, прочете и установи, че проблема идва от пиро-патрона на колана /пасажерския/. Погледнахме клемата, /тя е отгоре, върху пиро-патрона, точно до закопчалката на колана/ вързана със свинска опашка. Трябва да се смени, защото най вероятно не контактува добре, но още не съм намерил време.
П.С. Цуни ме сега!

П.С. Цуни ме сега!
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
Муууааа
Обаче:
пиро-патрон и закопчалката едно и също нещо ли е?
не знам на какво викате пиро-патрон
Няма оправяне, има смяна, така ли?
Искат ми $200 с труд и каквото и да е там(шефът му
вика сензор). Ако е нещо весело ще си го сменя и сам.
Ама не задявам какво да сменям
Обаче:
пиро-патрон и закопчалката едно и също нещо ли е?
не знам на какво викате пиро-патрон

Няма оправяне, има смяна, така ли?
Искат ми $200 с труд и каквото и да е там(шефът му
вика сензор). Ако е нещо весело ще си го сменя и сам.
Ама не задявам какво да сменям

- baga
- младши ентусиаст
-
Както ти е закопчалката на колана, като слезеш надолу към захващането и към купето, ще видиш нещо като флумастер с една клемичка отгоре. Това е пиро-патрона, който е свързан с закопчалката, гърми и затяга колана в случай на авария. Свали клемата, почисти я и я захвани с нещо. Успех!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
смотана работа :(
На мен също ми светеше бека, след смяна на въпросният датчик (платнище) под шофьорската седалка-155лв.
,работа-140лв.
се оправи. До като не отидох на мивка. Е, с още 30 лв се разделих за изтриване на грешка възникнала от гореспоменатия пиропатрон на закопчалката на водача
.Сега хода с една голяма табела по мивките "Внимателно с предните седалки". Шега.
п.п. Четох някъде, че бмв изтегляло 200 000 коли от Щатите точно поради тази причина дефектирал "датчик платнище" на предните седалки.

се оправи. До като не отидох на мивка. Е, с още 30 лв се разделих за изтриване на грешка възникнала от гореспоменатия пиропатрон на закопчалката на водача

п.п. Четох някъде, че бмв изтегляло 200 000 коли от Щатите точно поради тази причина дефектирал "датчик платнище" на предните седалки.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2