Свети лампа за накладките!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-Е46 320D
- Мечтае да кара: нова
- Детайли за колата: Е-46
Свети лампа за накладките!
Смених накладките ,но лампата продължава да свети!един колега ми каза да откача миносовия кабел на акумулатора и да изчакам 2-3 минути и пак да го закача,но пак продължава да свети!Кво иска вече не знам!
Автосервиз София кв.Хаджи Димитър бул.Първа Българска армия №159
- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Датчика смени ли го с накладките
ако не си от там е проблема или някде е прекаснат по нагоре или не прави добър контакт буксата 

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ти верно ли бе....!?vAiO написа:сваляш акумолатора и свързваш клемите на късо за няколко секунди

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
vAiO написа:сваляш акумолатора и свързваш клемите на късо за няколко секунди
Колеги, не се излагайте, моля ви се, че ще станем като в Е36 подфорума.
Имаше колега тук, който има диагностичен уред и може да ти изчисти грешката. Ако си реши- да ти се обади. Това е в случай, че много ти пречи. Доколкото съм разбрал от десетината подобни теми - лампата не изгасва веднага след смяната, а до цял месец след това. Така че карай и не се бой.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И ако оставиш акумулатора откачен за около 15-20 мин. компа ще се рестартира и ще изчисти грешката (в случай че си сменил датчика, защото иначе винаги ще дава грешка). В общи линии незнам защо оставяте накладките да ви свърват докрай (датчика да опре у диска) и тогава да ги смените. Още повече се виждат с просто око кога са на привършване, но щом ви се дават 20 лв. за датчик
Това е като при маслото - не чакаш да ти светне на таблото а си го проверяваш прериодично, още повече чее накладките се виждат по лесно (освен ако не си с много плътни лети джанти или тасове ) 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- infovan
- кандидат ентусиаст
-
интересно е че накладките бяха на половина износени като светна лампата,купих нови и ги смених,но продължават да светят.пробвах и трика с откачане на акумулатора,не става.датчика изглежда здрав,то не чи ми пречи да карам така,но ме дразни като свети!
колкото пъти съм сменял накладки и на Е36 и на Е46 толкова пъти лампата ми е гаснела веднага след смяната или най-много след като докосна педала на спирачката. Има два датчика - на предна лява и задна дясна гума - огледай ги и ако всичко е наред с тях лампата трябва да изгасне без откачане на акумолатора или зануляване с диагностичен уред
задни накладки сменял ли си скоро?
задни накладки сменял ли си скоро?

- infovan
- кандидат ентусиаст
-
смених и предни и задни комплект! възможно ли е дачика да не дава добър контакт?
ти въобще знаеш ли дали дат4ика ти е сменен? щом веднъж светне зна4и е за смяна колкото и да го гледаш и от кадето и да го гледаш все тая.Ако неможеш да разбереш сам дали дат4ика ти е сменен отиди при тези които са ти сменяли накладките и ги попитаи защото при мене веднъж тъпаците били решили 4е нямало нужда да ми сменят дат4ика.
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
ogito се оказа прав!днес ходих в сервиза където ми смениха накладките и ми казаха че трябвало да им кажа да сменят датчика защото се плащало допълнително!дадох още 40 лв не исках да се разправяме и сега вече се оправи проблема!но мисля че не беше коректно от тяхна страна да се разкарвам 2 пъти до тях!То има ли вече коректност някъде незнам 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2