Смяна на масло и добавка към него

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Re: Смяна на масло и добавка към него

Мнение от shark1986 » 01 Авг 2013, 13:39

Мисля тоя път да му сложа и добавка за масло CERA TEC нищо,че ще се набудам със допълнителни 32,40лв. :lol:

Потребител
Аватар

Re: Смяна на масло и добавка към него

Мнение от harunmmk » 30 Авг 2013, 11:23

makaveli316 написа:Аз вече съм абсолютно сигурен, че разлика между марковото масло и не, няма.

Бях в Rempp (магазин за части и всичко за което се сетиш за колата) във Фрайбург, че ми трябваше масло и филтър и се разговoрихме с човека за това кое масло е по-добре да взема (аз бях твърдо решен да взема Castrol, което беше най-скъпото, 79,90 5 литра туба) и той вика "аз ще ти кажа нещо, ама не съм ти го казал" и взима най-евтиното масло и това на Liqui Moly (разликата беше двойна в цената) и ми вика "гледай какво пише отзад, кой и къде го произвежда това масло и виж капачките (бяха еднакви от една фирма). Взимай това евтиното и не се занимавай с глупости и да си даваш парите. Та човека го викнаха нещо и звъннах на майстора да го питам каква марка и той вика, че това не играе никаква роля, стига да е 5W40.
Та тоя човек беше много точен, обажда се даже до БМВ за да пита за моята кола за едни други части и като цяло бая си губи времето с мен.
Аз и друг път съм чувал, че от една цистерна сипват едно и също масло, само дето в различни туби, но сега вече го вярвам.

Механика като ми го сменяше маслото, му показах предната половинка туба от 1л дето ми беше останала, БМВ лонг лайф и вика я дай да го видя и вика "виж само колко аматьорско е залепен етикета само"..... маслото беше купено от Бг, 18 лева литъра...и наистина като го погледнах, все едно аз съм го лепил с двете леви ръце.
Разбира се, това нищо не значи, 100% е просто съвпадение, но като цяло вече смятам да си слагам от това масло което сложиш преди седмици (29,90 5л туба + 1л туба, не помня колко точно) и бай дъ уей колата на студено като запаля не бръмчи като трактор и забелязах, че като не съм на скорост, лоста едвам вибрира, докато преди се клатеше като джойстик като запаля сутрин.
Та от сега нататък Кастрол ли? Лонг лайф ли? Магнетик и компания? На кукуво лято, да си го врът в гъза тва масло.

зр колега, сега като ти го прочетох за маслото искам да питам това лики моли с молибден ли беше? карам 330д и чудя се дали да слагам това молибдена.

Предишна

Назад към E46