Климатроник е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Re: Климатроник е46

Мнение от kruz » 10 Май 2015, 19:01

Колеги при мен проблема е,че не тръгва компресора гледахме бушоните здрави са фреона е точно 740гр.но не вкючва.Подадохме плюс от акумулатора на плюса на компресора не тръгва пак,маистора каза,че бобината е заминала възможно ли е да е тя.Ремонта е около 150лв.Мотора и Н42.318i.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 11 Май 2015, 6:27

kruz написа:Колеги при мен проблема е,че не тръгва компресора гледахме бушоните здрави са фреона е точно 740гр.но не вкючва.Подадохме плюс от акумулатора на плюса на компресора не тръгва пак,маистора каза,че бобината е заминала възможно ли е да е тя.Ремонта е около 150лв.Мотора и Н42.318i.

Щом при директно подаване на бубината не тръгва значи на 100 процента проблема е в нея.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 14 Юни 2015, 16:51

Колеги кой номер е точно предпазителя за този ел.клапан?И при мен духа хладно климатика но не и студено!За 46 320д

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 14 Юни 2015, 18:47

bochogogogo написа:Колеги кой номер е точно предпазителя за този ел.клапан?И при мен духа хладно климатика но не и студено!За 46 320д

Провери фреона и да махнеш предпазителя клапана пак ще е отворен

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M4 Competition

Мнение от pivanov » 15 Юни 2015, 20:45

Здравейте колеги,
Искам да ви попитам, къде се намира компресора на климатика на 320д преди фейса, и как мога да проверя дали кабелите му са свързани. Правиха ми стартера и след това нямам климатик, може и да е съвпадение нещо друго да се е повредило, но си мисля, че е много вероятно да съм му откачили кабелите и затова да нямам климатик в момента.
Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 16 Юни 2015, 10:45

pivanov написа:Здравейте колеги,
Искам да ви попитам, къде се намира компресора на климатика на 320д преди фейса, и как мога да проверя дали кабелите му са свързани. Правиха ми стартера и след това нямам климатик, може и да е съвпадение нещо друго да се е повредило, но си мисля, че е много вероятно да съм му откачили кабелите и затова да нямам климатик в момента.
Благодаря!

Точно в противоположна посока на стартера. Едва ли от него не работи, но не е изключено майстори всякакви.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pivanov » 30 Юни 2015, 10:36

Здравейте колеги,
Днес закарах колата да й видят климатика, оказа се че няма фреон в системата, заредиха, провериха има ли течове, нямаше и ми оставиха фреона, та сега охлажда. Но има нещо странно когато загася двигателя се чува за около 10 секунди все едно нещо ври, миналата година когато климатика работеше пак се чуваше така, но не му обърнах внимание. Докато не беше зареден климатика този звук го нямаше. Ясно е, че е свързано с климатика, знаете ли защо се чува така.
Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 30 Юни 2015, 12:04

pivanov написа:Здравейте колеги,
Днес закарах колата да й видят климатика, оказа се че няма фреон в системата, заредиха, провериха има ли течове, нямаше и ми оставиха фреона, та сега охлажда. Но има нещо странно когато загася двигателя се чува за около 10 секунди все едно нещо ври, миналата година когато климатика работеше пак се чуваше така, но не му обърнах внимание. Докато не беше зареден климатика този звук го нямаше. Ясно е, че е свързано с климатика, знаете ли защо се чува така.
Благодаря!

Като течаща вода е шума нали?идва от централната духалка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pivanov » 30 Юни 2015, 12:19

Едва ли ще мога да го запиша, но се чува като бълбукане, ако е от духалката има ли някакъв проблем или това е нормално?

Потребител
Аватар

Мнение от Tedeitomaikoyyy » 07 Юли 2015, 17:22

Здравейте Колеги . Имам следния проблем , като пусна климатроника на 19 , 18 , 17 независимо колко градуса да духа на студено , като карам и спра , почва да ми духа топло , като тръгна и почна да давам малко гас почва да духа студено , така е и на топло като карам известно време на 28 , 29 градуса примерно около 20-30 мин и почва да духа хладно , колата си даржи 90 градуса , мотора е 2.0Д 136

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i

Мнение от Arislan » 07 Юли 2015, 20:15

Да се включа и аз в темата с моя климатроник.Всичко му е наред от към студено и топло само един проблем.Когато пусна сега лятото да духа студено за няколко минутки вътре става хладно ,но оборотите ми започват да играят.Когато намаля да спирам рязко надолу и после се оправят знам ,че се натоварва двигателя ,но все пак не мисля ,че трябва да играят така.Споделете къде да обърна внимание за проверка? :)
модел 318и -е46 мотора е М43

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 07 Юли 2015, 21:50

Arislan написа:Да се включа и аз в темата с моя климатроник.Всичко му е наред от към студено и топло само един проблем.Когато пусна сега лятото да духа студено за няколко минутки вътре става хладно ,но оборотите ми започват да играят.Когато намаля да спирам рязко надолу и после се оправят знам ,че се натоварва двигателя ,но все пак не мисля ,че трябва да играят така.Споделете къде да обърна внимание за проверка? :)
модел 318и -е46 мотора е М43

От къде си колега?

Потребител
Аватар
Кара: Е46 328i
Мечтае да кара: E60 M5V10

Мнение от issey » 07 Юли 2015, 23:20

Здравейте, ето и моя проблем - направи ми го един път миналата година , 1-2 пъти тази, когато е по-горещо, но днес няколко пъти. Както си карам на климатик в един момент започва да духа топло. Играх си като изгася колата и запаля отново някога се оправя , а понякога - не. Установих, че духа студено от крайните духалки , а от тези над аудио системата топло. Перката на климатика отпред в това време работи - предполагам и компресора. От как купих колата (преди) 2 години модула на климатроника не е на 100% в час - когато запаля автомобила не тръгва от градусите и режима с или без клима, на койото е бил , а примерно от 20 градуса. След 2 месеца започва от 16 всеки път и т.н. Въпросът ми е дали всички проблеми идват от модула на климатроника и да търся ли утре по спешност такъв във Варна и да го сменям защото ме чака дълго пътуване в др ден до Румъния или може да е таралеж и т.н.
П.С. още някой допълнения - направена е профилактика преди по-малко от месец - фреон и масло - ОК, филтър купе нов.
Четох и тема за перките - аз съм с 328 и с перки е, като едната е виско, а другата се включва от климатика - това нормално ли е или и по моята кола има преправяне с 2-та перка ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 08 Юли 2015, 15:12

Tedeitomaikoyyy написа:Здравейте Колеги . Имам следния проблем , като пусна климатроника на 19 , 18 , 17 независимо колко градуса да духа на студено , като карам и спра , почва да ми духа топло , като тръгна и почна да давам малко гас почва да духа студено , така е и на топло като карам известно време на 28 , 29 градуса примерно около 20-30 мин и почва да духа хладно , колата си даржи 90 градуса , мотора е 2.0Д 136

Провери като си на място и работи климатика дали ти работи перката и пипни климатичния радиатор през бъбреците ако пари значи перката не работи и затова ня масто не ти охлажда, просто няма какво да охлажда кондензатора и перката е изгоряла както се случва на почти всяка е46-ца вече.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 08 Юли 2015, 15:14

issey написа:Здравейте, ето и моя проблем - направи ми го един път миналата година , 1-2 пъти тази, когато е по-горещо, но днес няколко пъти. Както си карам на климатик в един момент започва да духа топло. Играх си като изгася колата и запаля отново някога се оправя , а понякога - не. Установих, че духа студено от крайните духалки , а от тези над аудио системата топло. Перката на климатика отпред в това време работи - предполагам и компресора. От как купих колата (преди) 2 години модула на климатроника не е на 100% в час - когато запаля автомобила не тръгва от градусите и режима с или без клима, на койото е бил , а примерно от 20 градуса. След 2 месеца започва от 16 всеки път и т.н. Въпросът ми е дали всички проблеми идват от модула на климатроника и да търся ли утре по спешност такъв във Варна и да го сменям защото ме чака дълго пътуване в др ден до Румъния или може да е таралеж и т.н.
П.С. още някой допълнения - направена е профилактика преди по-малко от месец - фреон и масло - ОК, филтър купе нов.
Четох и тема за перките - аз съм с 328 и с перки е, като едната е виско, а другата се включва от климатика - това нормално ли е или и по моята кола има преправяне с 2-та перка ?

нормало е да си с две перки виско и тази за климатика, какви номера ти прави модула не върти ли вентилатора като не иска да се пусне или въобще не светва дисплея.
Трябва да се закачи с манометри да се дивят двете налягания на системата за да се разбере какво се случва с хладилната част на климатроника.

ПредишнаСледваща

Назад към E46