Лятото и летите джанти!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Re: Лятото и летите джанти!
Vanio_bmw написа:40 vs 45 ( смешно е да си мислиш 4е от там ти идва комфорта )![]()
мн по голямо значение имат гумите (ДОТ -а) и марката отколкото няколко мм разлика![]()
Зимата карах с 15 (195/65/15) но гуми с ДОТ 02 - то няма такова друсане, лятото 17'' с чисто нови гуми и..... по мека возия .
Всеки сам да си прави сметка
Точно!
Аз сложих 2008г. гуми с ДОТ 2006,първото лято добре и после дървена возия и адски шум...
По горе споменах каква размяна съм направил и сега гуметата ми са ДОТ 2011(март) и животът е хубав

- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
според мен колега, ти си в грешка, освен ако не си сменил и окачването заедно с гумите 

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Еее - колега - зимната гума не ти дава комфорт
Отделно ти си карал с тесен размер. Има си някакви оптимални граници широчина/височина и според мен 225/45 е доста добър. Не знам дали има разлика във возията ако е този размер на 17" или 18" - може би някой колега ще сподели.

18 ки 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
тези два модела са добри
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
vvaskoo написа:егатиЦелия форум ли кара с М6 реплики .....?
м6 джантите са страхотни, но на мен лично не ми харесват как седят на е46 независимо с какъв цолаж са. на 6-ка си му отиват повече......аз лично имам 17" реплика на стил 65. много съм доволен и седят прилично на купето. при първа възможност ще ги щракна и ще сложа снимките

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
taba4ko написа:vvaskoo написа:егатиЦелия форум ли кара с М6 реплики .....?
м6 джантите са страхотни, но на мен лично не ми харесват как седят на е46 независимо с какъв цолаж са. на 6-ка си му отиват повече......аз лично имам 17" реплика на стил 65. много съм доволен и седят прилично на купето. при първа възможност ще ги щракна и ще сложа снимките
Без да се обиждат колегите , но за мене от М6 реплика на е46/36/90 и тн няма по противно нещо . Виж като са на м6 или м5 е съвсем друга работа ама на е46 ....

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
vvaskoo написа:taba4ko написа:vvaskoo написа:егатиЦелия форум ли кара с М6 реплики .....?
Без да се обиждат колегите , но за мене от М6 реплика на е46/36/90 и тн няма по противно нещо . Виж като са на м6 или м5 е съвсем друга работа ама на е46 ....
аз поне го казах по-деликатно от теб....

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
M 135 18" ки съм и аз, но сега мисля начин да наврa RSII-ките, трябва да сложа 225 на 10J, което май си е mission impossible 

- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
Mille-Miglia Emotion-2 8Jx17 et40 225/45/17 неса оригинални на бмв но си стават 

- Bloodnoon
- младши ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E46 M3 >:)
1. Какво трябва да е ЕТ-то (и при различно ЕТ колко е изнасянето на джантата от калника, също така и какви трябва да са и другите размери)
за стандартно окачване, зависи колко са широки джантите, но да кажем ЕТ35 отпред и около 37-42 отзад, зависи от ширината
2. Реплика "оргиналдъ" или оригинални, джанти (наблюдения от гледна точка на качество)
Ами моите джанти не са оем на БМВ, марка са си, но може би не много реномирана, но пък да чукна на дърво се оказаха доста здрави
3. Има ли проблем с дупките при по-голям цолаж или е мит при, да речем 18" на горе (кривене на джанти, пукане на гуми и много поздрави на нашите "държавници")
Проблеми има, ако караш като идиот и всяка дупка е твоя, ако караш внимателно и пазиш нямаш проблеми, единствените такива идват с бесни голф,астра и т.н. джии, които дупки не признават и ти свирят като намалиш, заради дупка
4. По какво се познава, че една джанта е "истинска" оригинална или реплика.
Е тука вече малко не съм компетентен, ама познава се
5. Кой модел джанта стои наш добре според вас на Е46 (различни вкусове, различни интереси).
Има много джанти които стоят добре, моя вкус е към повечето джанти с борд. Джанта без борд за мен не отива толкова, а вече според цвета на колата има доста джанти. На моята съм сложил ето такива ->
щом и хората им се радват, значи не съм сгрешил
6. И не на последно место къде е изгодно да се купят нови джанти из БГ, (също така нови или 2-ра ръка).
Изгодно е единствено и само втора ръка джанти. За нови няма такова място в БГ, където да са изгодни. Моите примерно не си ги купих от БГ и ми излязоха на прилични пари като за чисто нови 18ки.
за стандартно окачване, зависи колко са широки джантите, но да кажем ЕТ35 отпред и около 37-42 отзад, зависи от ширината
2. Реплика "оргиналдъ" или оригинални, джанти (наблюдения от гледна точка на качество)
Ами моите джанти не са оем на БМВ, марка са си, но може би не много реномирана, но пък да чукна на дърво се оказаха доста здрави
3. Има ли проблем с дупките при по-голям цолаж или е мит при, да речем 18" на горе (кривене на джанти, пукане на гуми и много поздрави на нашите "държавници")
Проблеми има, ако караш като идиот и всяка дупка е твоя, ако караш внимателно и пазиш нямаш проблеми, единствените такива идват с бесни голф,астра и т.н. джии, които дупки не признават и ти свирят като намалиш, заради дупка
4. По какво се познава, че една джанта е "истинска" оригинална или реплика.
Е тука вече малко не съм компетентен, ама познава се

5. Кой модел джанта стои наш добре според вас на Е46 (различни вкусове, различни интереси).
Има много джанти които стоят добре, моя вкус е към повечето джанти с борд. Джанта без борд за мен не отива толкова, а вече според цвета на колата има доста джанти. На моята съм сложил ето такива ->

щом и хората им се радват, значи не съм сгрешил

6. И не на последно место къде е изгодно да се купят нови джанти из БГ, (също така нови или 2-ра ръка).
Изгодно е единствено и само втора ръка джанти. За нови няма такова място в БГ, където да са изгодни. Моите примерно не си ги купих от БГ и ми излязоха на прилични пари като за чисто нови 18ки.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- e36Bulgaria
-
-
- Кара: ше 318tds
- Мечтае да кара: перфектно БМВ
ето ги и моите преди 3 дена ги купих .. пресни пресни боядисани 17 цола ET35 8,5 j
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
За мен всичко опира до вкус и възможности.Не бих си сложил реплики в БГ поради причината че изглеждат "евтини" и са супер некачествени от гледна точка на материал.За мен също в БГ няма смисъл от нови джанти понеже "лунният пейзаж" им вижда сметката колко и внимателно да се кара.ЛИЧНО за мен на Е46 стои много добре 18" и 19".Всичко надолу ми малее на колата.
Аз и 20" бих сложил но не съм намерил нещо интересно и подходящо
Ето как стои 19" стийл 67 от Е46 М3:

Аз и 20" бих сложил но не съм намерил нещо интересно и подходящо

Ето как стои 19" стийл 67 от Е46 М3:

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
blacksapphire написа:M 135 18" ки съм и аз, но сега мисля начин да наврa RSII-ките, трябва да сложа 225 на 10J, което май си е mission impossible
Кое му е импосъблето