Тампони двигател?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Тампони двигател?

Мнение от Dimitroff » 02 Ное 2011, 18:54

Недей да скромничиш, ами си кажи впечатленията след новите тампони - дето се вика дай инфо от извора :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 02 Ное 2011, 19:03

Dimitroff написа:Недей да скромничиш, ами си кажи впечатленията след новите тампони - дето се вика дай инфо от извора :mhihi:

Ти сам видя днес :lol:

Няма никакво тресене при палене, шумовете ги няма, вибрациите в цялото купе намаляха почти до минимум, много съм доволен. А моите старите бяха кошмар, може би за това усещам такава голяма разлика, де да знам :kuku:

Пп Ванка и дебитомера го поръчах и те така :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Ное 2011, 20:21

outworld написа:
Dimitroff написа:Недей да скромничиш, ами си кажи впечатленията след новите тампони - дето се вика дай инфо от извора :mhihi:

Няма никакво тресене при палене, шумовете ги няма, вибрациите в цялото купе намаляха почти до минимум, много съм доволен. А моите старите бяха кошмар, може би за това усещам такава голяма разлика, де да знам :kuku:

Ти май си решил да караш друга кола а :)..сега един съединител и ремап и си пушка ...а за тампоните - вярвай ми не си въобразяваш ,буквално ако наистина са отишли фрапантна е разликата :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Ное 2011, 20:46

Gqbriel написа:....буквално ако наистина са отишли фрапантна е разликата :mhihi:

Питай ме мен :mhihi: ....трудно си познах колата :yes:
Si non confectus, non reficiat.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Ное 2011, 20:57

:mhihi: :mhihi:
Често се случва да отида в някой сервиз и да им кажа - искам да ми смените еди какво си.
И се започва: ама защо ще го сменяш? какви проблеми имаш сега? то няма нужда още, здраво е, карай така и т.н.
Тогава им казвам истинската причина - има един форум на бмв, където постоянно се надъхваме за нещо. Сега е дошло времето за това :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 03 Ное 2011, 0:48

Gqbriel написа:
outworld написа:

Ти май си решил да караш друга кола а :)..сега един съединител и ремап и си пушка ...а за тампоните - вярвай ми не си въобразяваш ,буквално ако наистина са отишли фрапантна е разликата :mhihi:

Де да беше само това:
Дюзи - рециклаж
Турбо - рециклаж
Повдигачи - нови
Гарнитура глава
Гарнитура капак клапани
Тампони - нови
Дебитомер - нов (утре го взимам)
И още 100 неща но не ми се обсянват, че са дребни като биалети, тампон диф и др.
Абе тотала е над 4 бона за 1 година - честито, ама поне ще я направя нова 46-цата и ще я завещавам на децата - упорит съм или глупав де да знам :banghead:
Ванката знае най-добре моите патила, не е за завиждане, но така е като не разбира човек като купува. Дано да ми е за последно, вече имам нужните връзки и познания. Доста офтопик ама малко да си излея мъката, пък знам че вие ще ме разберете :lol:

Поздрави :yes:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Ное 2011, 1:04

© написа::mhihi: :mhihi:
Често се случва да отида в някой сервиз и да им кажа - искам да ми смените еди какво си.
И се започва: ама защо ще го сменяш? какви проблеми имаш сега? то няма нужда още, здраво е, карай така и т.н.
Тогава им казвам истинската причина - има един форум на бмв, където постоянно се надъхваме за нещо. Сега е дошло времето за това :mhihi:

Има нещо вярно...обаче понякога нещата са за смяна...макар и не наложаща, но все пак са за смяна.
Колкото повече от неналожащите неща (но все пак за смяна) сменяме - в толкова по-добро състояние ще бъдат колите ни!

Познавам хора, който карат с прецакани дебитомери вече над година, познавам хора, който сменят тотално разбити носачи вече 5ти месец...това скъпи другарчета не е БМВ-то, което искате да карате...и единственото нещо, което правите е да прибавяте предстоящи ремонти, защото сега е само дебитомер...след 10 дни може да прибавите и рейка или амортисьори или...дълъг е списъка...и се почва пак - ще оправя това, а другото ще чака...то хубаво да чака, ама след 2-3 месеца може да излезе и друго...та ... така...

Слави...идея си нямам това защо го пиша точно на теб :dunno: - като те знам какъв перфекционист си :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Ное 2011, 3:30

почвам сам да си завиждам :shock:

п.с. въпреки, че и моя "кош" има забележки и реве за доста неща (фарове и ремап :mhihi: ), ама повечето описани проблеми в е46 са или минало или не са се проявили!

п.п.с. започвам да спестявам :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Ное 2011, 10:32

vicho написа:почвам сам да си завиждам :shock:

п.с. въпреки, че и моя "кош" има забележки и реве за доста неща (фарове и ремап :mhihi: ), ама повечето описани проблеми в е46 са или минало или не са се проявили!

п.п.с. започвам да спестявам :paranoid:

Tи не си ли от скоро в този сектор :dunno: има време :mhihi: ...
@outworld - говори ми,говори ми...напълно те разбирам за какво става дума..но това което си решил :bowdown: ,ако можеше да взимаме коли дори и 3-та ръка,от хора като нас ехее..уви
Пожелавам ти скоро да и се нарадваш както си трябва :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 03 Ное 2011, 12:37

Всичко е много относително с поддръжката на автомобилите ни. Едни са маниаци и след всяко тропване се сменява частта веднага. Други карат докато не се разпадне цялата кола без да им пука особено. Трети сменяват с чарколяци според цената.
Така че хора различни. Но все пак всичко опира до финансите. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 09 Ное 2011, 13:53

Колеги днес сменихме тампоните обаче защо и двата бяха със дупки? :ranting: Нали само десния беше със дупките?При мен и на десния имаше дупки и на левия!Единствената разлика е,че бяха със различни номера на самия тампон!На единия пишеше 6752200 сложихме го на дясната страна,а на другия 1094814 него го сложихме на лявата страна!Поне така казаха да ги слагаме като се обадихме в магазина от който ги поръчах!!!???Въпросът ми е правилно ли сме ги сложили??? :|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 09 Ное 2011, 14:18

shark1986 написа:Колеги днес сменихме тампоните обаче защо и двата бяха със дупки? :ranting: Нали само десния беше със дупките?При мен и на десния имаше дупки и на левия!Единствената разлика е,че бяха със различни номера на самия тампон!На единия пишеше 6752200 сложихме го на дясната страна,а на другия 1094814 него го сложихме на лявата страна!Поне така казаха да ги слагаме като се обадихме в магазина от който ги поръчах!!!???Въпросът ми е правилно ли сме ги сложили??? :|

:mhihi:

1-во - някой :kuku: ги е сменял преди теб,и не са и 2-та с дупки
2-ро - да не поръчахте пак по същите номера - след тази цяла тема и снимките които показах ,на които се вижда и отговора на въпроса ти как изглеждат

С това обяснение по номера ,едва ли можем да ти отговорим дали са правилно,поне запомнихте ли ,кой къде сте сложили ?И пак ли и 2-та имаха дупки,като на снимките тук в темата :mhihi: - ако да - кофти,върни няколко страници и прочети обяснението със снимките,кой къде седи :yes: и има 2 варианта - правилно и грешно сложени :yes:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Ное 2011, 14:57

shark1986 написа:Колеги днес сменихме тампоните обаче защо и двата бяха със дупки? :ranting: Нали само десния беше със дупките?При мен и на десния имаше дупки и на левия!Единствената разлика е,че бяха със различни номера на самия тампон!На единия пишеше 6752200 сложихме го на дясната страна,а на другия 1094814 него го сложихме на лявата страна!Поне така казаха да ги слагаме като се обадихме в магазина от който ги поръчах!!!???Въпросът ми е правилно ли сме ги сложили??? :|

Да не си купил някакви афтърмаркет, а не оригинални?
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 09 Ное 2011, 18:33

Изображение
Изображение
Бяха си оригинални!Имаше БМВ печат и на двата тампона!Само,че и двата левия и десния имаха дупчици (където са по две)както е на снимката на единия!Както казах разликата беше само в номерата на тампоните на единия пишеше 6752200 него го сложихме в дясната страна,а на другия 1094814 него го сложихме в лявата страна!А старите които свалихме(оригинални на БМВ) наистина левия беше без дупки-номер:1094813,а десния със дупки-номер 1094814!Сега според вас какво да правя да ходя ли да се разправям и наистина ли единия трябва да е със дъпки а другия не или вече така ги произвеждат???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 09 Ное 2011, 18:39

shark1986 написа:Изображение
Изображение
Бяха си оригинални!Имаше БМВ печат и на двата тампона!Само,че и двата левия и десния имаха дупчици (където са по две)както е на снимката на единия!Както казах разликата беше само в номерата на тампоните на единия пишеше 6752200 него го сложихме в дясната страна,а на другия 1094814 него го сложихме в лявата страна!А старите които свалихме(оригинални на БМВ) наистина левия беше без дупки-номер:1094813,а десния със дупки-номер 1094814!Сега според вас какво да правя да ходя ли да се разправям и наистина ли единия трябва да е със дъпки а другия не или вече така ги произвеждат???

Teзи тампони са 22 седмица на 2011 :mhihi: поне това което аз разбирам,аз лично съм ги взел от Бова Кар на 2 Август тази година , и ми седят в багажника на другата кола (още си седят) :mhihi:

Ето така трябва да изглеждат,ако и 2-та товите са с дупки те съветвам да си вземеш 1 без,и да ги сложиш както е описал Zagy :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46