дневни светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: дневни светлини
Да точно казаха ми че е стар модула и няма тази опция и като тръгне да ги пуска светкат за няколко секунди и гаснат .
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
niki_e30 написа:Да точно казаха ми че е стар модула и няма тази опция и като тръгне да ги пуска светкат за няколко секунди и гаснат .
Предполагам че през NCS действат? Имаш ли PROGRAMMPARAMETER_LSZ от 1 до 13 ? Ако да трябва всичките да станат от ece на us.
И тези редове трябва да станат така:
FERNLICHT_DRL
aktiv
EINZEIT_DRL
wert_01 (това тука при мене е 02 .. за жалост 03 не може да се нагласи)
TAGFAHRLICHT
aktiv
п.п. С тези промени по PROGRAMMPARAMETER_LSZ колата ти ще стане като американките .. съответно ще ти светнат и мигачите нощем. Доколкото знам има начин да се изгасят, но не съм се интересувал.
dido0o``` написа:niki_e30 написа:Да точно казаха ми че е стар модула и няма тази опция и като тръгне да ги пуска светкат за няколко секунди и гаснат .
Предполагам че през NCS действат? Имаш ли PROGRAMMPARAMETER_LSZ от 1 до 13 ? Ако да трябва всичките да станат от ece на us.
И тези редове трябва да станат така:
FERNLICHT_DRL
aktiv
EINZEIT_DRL
wert_01 (това тука при мене е 02 .. за жалост 03 не може да се нагласи)
TAGFAHRLICHT
aktiv
п.п. С тези промени по PROGRAMMPARAMETER_LSZ колата ти ще стане като американките .. съответно ще ти светнат и мигачите нощем. Доколкото знам има начин да се изгасят, но не съм се интересувал.
Днес на мен така ми ги направиха, за нула време работа. Сега колата е като американка, но какво от това. Иначе и аз съм преди фейса и на мен ми казваха че не можело, но стана и си е готино.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
днес колегата badsharki дойде и програмирахме лайт модула, за да светнат дългите, но се оказа, че максималната стойност, на която могат да се настроят дългите е 20% (лайт модула ми бил някаква по-стара версия) ... стори ми се крайно недостатъчно като осветеност, буквално светеха като габарити
и затова се отказах от тази опция. Видяло се е, че ще прецъкваме ксенона и тва си е 

Wolfen написа:днес колегата badsharki дойде и програмирахме лайт модула, за да светнат дългите, но се оказа, че максималната стойност, на която могат да се настроят дългите е 20% (лайт модула ми бил някаква по-стара версия) ... стори ми се крайно недостатъчно като осветеност, буквално светеха като габаритии затова се отказах от тази опция. Видяло се е, че ще прецъкваме ксенона и тва си е
Бате и при мен идва днес, и на мен ми се видяха слаби. Но се замислих че ги гледам от близко и от високо. Като направих едно кръгче и като гледах как се отразяват на колите отпред и видях че не са толкова слаби. А и нали не трябва да заслепяваме другите коли? Като направиш няколко крачки и леко приклекнеш ( да си на нивото на шофьор) и си е екстра.
- dido0o```
- ентусиаст
-
Kris написа:Wolfen написа:днес колегата badsharki дойде и програмирахме лайт модула, за да светнат дългите, но се оказа, че максималната стойност, на която могат да се настроят дългите е 20% (лайт модула ми бил някаква по-стара версия) ... стори ми се крайно недостатъчно като осветеност, буквално светеха като габаритии затова се отказах от тази опция. Видяло се е, че ще прецъкваме ксенона и тва си е
Бате и при мен идва днес, и на мен ми се видяха слаби. Но се замислих че ги гледам от близко и от високо. Като направих едно кръгче и като гледах как се отразяват на колите отпред и видях че не са толкова слаби. А и нали не трябва да заслепяваме другите коли? Като направиш няколко крачки и леко приклекнеш ( да си на нивото на шофьор) и си е екстра.
Точно! Вечер особено, като се запалят си светят прилично (това като сравнение, че светят добре). И са в пъти по-силни примерно от само габаритните крушки. От година съм с така настроени светлини и съм нямал проблеми с органите на реда. Даже са ме спирали колеги да ме питат как съм ги пуснал. Срещу слънцето също се виждат.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Ами аз застанах на 10-15 метра пред колата .. клекнал, не ми хареса как се виждат. Предполагам, че ако са на 30% ще е по-добре. А, ако ще е вечер, по-добре направо да светвам късите 

Wolfen написа:Ами аз застанах на 10-15 метра пред колата .. клекнал, не ми хареса как се виждат. Предполагам, че ако са на 30% ще е по-добре. А, ако ще е вечер, по-добре направо да светвам късите
А ти какво очакваш? Вечер да си караш на дневни, дълги светлини, макар и на 30%, примерно?

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
JTD написа:Wolfen написа:Ами аз застанах на 10-15 метра пред колата .. клекнал, не ми хареса как се виждат. Предполагам, че ако са на 30% ще е по-добре. А, ако ще е вечер, по-добре направо да светвам късите
А ти какво очакваш? Вечер да си караш на дневни, дълги светлини, макар и на 30%, примерно?
Мисля, че включването ти беше напълно безмислено. Написаното от мен за дневните светлини "вечер" бе по отношение на горното мнение, а именно - кел файда, че се виждат вечер, тъй като тогава си е направо за къси светлини.
Идеята на поста ми беше, че за мен дълги на 20% на перфектно слънчево време не се виждат добре (или не ми харесват ... се тая, лично мнение).
- dido0o```
- ентусиаст
-
Wolfen написа:Ами аз застанах на 10-15 метра пред колата .. клекнал, не ми хареса как се виждат. Предполагам, че ако са на 30% ще е по-добре. А, ако ще е вечер, по-добре направо да светвам късите
оффтопик: С това което написах за вечерта имах предвид, че вечер светят много прилично.. т.е. няма как да не се виждат и през деня. Естествено че вечер се кара на къси фарове

п.п. Аз лично през деня в слънчево време като спра зад някоя кола перфектно си виждам светещите дълги, като отражение

Всичко си е въпрос на лично мнение

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
dido0o``` написа:Wolfen написа:Ами аз застанах на 10-15 метра пред колата .. клекнал, не ми хареса как се виждат. Предполагам, че ако са на 30% ще е по-добре. А, ако ще е вечер, по-добре направо да светвам късите
оффтопик: С това което написах за вечерта имах предвид, че вечер светят много прилично.. т.е. няма как да не се виждат и през деня. Естествено че вечер се кара на къси фарове
п.п. Аз лично през деня в слънчево време като спра зад някоя кола перфектно си виждам светещите дълги, като отражение![]()
Всичко си е въпрос на лично мнение
И все пак,аз искам да попитам и 30% дълги няма да се виждат,приемрно като диодните "очички" - нямам проблем да си карам на ксенонче ,но дали някой знае има ли такива рингове с сертификат за "дневни светлини" - защото като гледам уж DRL диодните - интензитета им е почти еднакъв - някой може ли да сподели

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
2г. чакам да ги сертифицират лед ангелите, ама нъцки
А интензитета им е почити същият като на дневните светлини.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vavilon написа:2г. чакам да ги сертифицират лед ангелите, ама нъцкиА интензитета им е почити същият като на дневните светлини.
Добре де,нали технотест може да сертифицира ангелите?А какво ще стане ако вземем едни ангели СМД диоди и се отиде рпи тях,да измерят интензитет и т.н - не може ли да вземем някакъв документ,че отговарят на европейските директиви за сила на светлината?
Ако не става с ангелите - смешно или не - бодвам едни DRL на бронята някъде и не се занимавам с дълги на некви проценти или т.н....грозно не грозно - но на ези неща живота е с пъти по дълъг от крушките на ксенона
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
а да все едно сме фенове на ВАГ групата с диодите
ще рискувам на ангели 20лв е фиша я те спират я не като видят ангела да свети, това за града иначе извън на къси...
ПП тия сертификати неможе ли да си ги докараме сами за дневен ангел

ПП тия сертификати неможе ли да си ги докараме сами за дневен ангел

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Замислям се като станат задължителни дневните светлини да си поставя по-мощни диоди на габаритите и да карам през деня на габарити.Някой ако е пробвал да сподели какъв е ефекта да не откривам топлата вода