дневни светлини

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: дневни светлини

Мнение от niki_e30 » 23 Юли 2012, 16:42

Да точно казаха ми че е стар модула и няма тази опция и като тръгне да ги пуска светкат за няколко секунди и гаснат .

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 23 Юли 2012, 16:48

niki_e30 написа:Да точно казаха ми че е стар модула и няма тази опция и като тръгне да ги пуска светкат за няколко секунди и гаснат .

Предполагам че през NCS действат? Имаш ли PROGRAMMPARAMETER_LSZ от 1 до 13 ? Ако да трябва всичките да станат от ece на us.
И тези редове трябва да станат така:
FERNLICHT_DRL
aktiv
EINZEIT_DRL
wert_01 (това тука при мене е 02 .. за жалост 03 не може да се нагласи)
TAGFAHRLICHT
aktiv

п.п. С тези промени по PROGRAMMPARAMETER_LSZ колата ти ще стане като американките .. съответно ще ти светнат и мигачите нощем. Доколкото знам има начин да се изгасят, но не съм се интересувал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 23 Юли 2012, 22:05

dido0o``` написа:
niki_e30 написа:Да точно казаха ми че е стар модула и няма тази опция и като тръгне да ги пуска светкат за няколко секунди и гаснат .

Предполагам че през NCS действат? Имаш ли PROGRAMMPARAMETER_LSZ от 1 до 13 ? Ако да трябва всичките да станат от ece на us.
И тези редове трябва да станат така:
FERNLICHT_DRL
aktiv
EINZEIT_DRL
wert_01 (това тука при мене е 02 .. за жалост 03 не може да се нагласи)
TAGFAHRLICHT
aktiv

п.п. С тези промени по PROGRAMMPARAMETER_LSZ колата ти ще стане като американките .. съответно ще ти светнат и мигачите нощем. Доколкото знам има начин да се изгасят, но не съм се интересувал.

Днес на мен така ми ги направиха, за нула време работа. Сега колата е като американка, но какво от това. Иначе и аз съм преди фейса и на мен ми казваха че не можело, но стана и си е готино.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 23 Юли 2012, 22:26

днес колегата badsharki дойде и програмирахме лайт модула, за да светнат дългите, но се оказа, че максималната стойност, на която могат да се настроят дългите е 20% (лайт модула ми бил някаква по-стара версия) ... стори ми се крайно недостатъчно като осветеност, буквално светеха като габарити :mhihi: и затова се отказах от тази опция. Видяло се е, че ще прецъкваме ксенона и тва си е :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 24 Юли 2012, 0:04

Wolfen написа:днес колегата badsharki дойде и програмирахме лайт модула, за да светнат дългите, но се оказа, че максималната стойност, на която могат да се настроят дългите е 20% (лайт модула ми бил някаква по-стара версия) ... стори ми се крайно недостатъчно като осветеност, буквално светеха като габарити :mhihi: и затова се отказах от тази опция. Видяло се е, че ще прецъкваме ксенона и тва си е :)

Бате и при мен идва днес, и на мен ми се видяха слаби. Но се замислих че ги гледам от близко и от високо. Като направих едно кръгче и като гледах как се отразяват на колите отпред и видях че не са толкова слаби. А и нали не трябва да заслепяваме другите коли? Като направиш няколко крачки и леко приклекнеш ( да си на нивото на шофьор) и си е екстра.

ентусиаст
Аватар

Мнение от dido0o``` » 24 Юли 2012, 9:26

Kris написа:
Wolfen написа:днес колегата badsharki дойде и програмирахме лайт модула, за да светнат дългите, но се оказа, че максималната стойност, на която могат да се настроят дългите е 20% (лайт модула ми бил някаква по-стара версия) ... стори ми се крайно недостатъчно като осветеност, буквално светеха като габарити :mhihi: и затова се отказах от тази опция. Видяло се е, че ще прецъкваме ксенона и тва си е :)

Бате и при мен идва днес, и на мен ми се видяха слаби. Но се замислих че ги гледам от близко и от високо. Като направих едно кръгче и като гледах как се отразяват на колите отпред и видях че не са толкова слаби. А и нали не трябва да заслепяваме другите коли? Като направиш няколко крачки и леко приклекнеш ( да си на нивото на шофьор) и си е екстра.

Точно! Вечер особено, като се запалят си светят прилично (това като сравнение, че светят добре). И са в пъти по-силни примерно от само габаритните крушки. От година съм с така настроени светлини и съм нямал проблеми с органите на реда. Даже са ме спирали колеги да ме питат как съм ги пуснал. Срещу слънцето също се виждат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 24 Юли 2012, 9:30

Ами аз застанах на 10-15 метра пред колата .. клекнал, не ми хареса как се виждат. Предполагам, че ако са на 30% ще е по-добре. А, ако ще е вечер, по-добре направо да светвам късите :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 24 Юли 2012, 9:44

Wolfen написа:Ами аз застанах на 10-15 метра пред колата .. клекнал, не ми хареса как се виждат. Предполагам, че ако са на 30% ще е по-добре. А, ако ще е вечер, по-добре направо да светвам късите :winky:

А ти какво очакваш? Вечер да си караш на дневни, дълги светлини, макар и на 30%, примерно? :kuku:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 24 Юли 2012, 9:52

JTD написа:
Wolfen написа:Ами аз застанах на 10-15 метра пред колата .. клекнал, не ми хареса как се виждат. Предполагам, че ако са на 30% ще е по-добре. А, ако ще е вечер, по-добре направо да светвам късите :winky:

А ти какво очакваш? Вечер да си караш на дневни, дълги светлини, макар и на 30%, примерно? :kuku:

Мисля, че включването ти беше напълно безмислено. Написаното от мен за дневните светлини "вечер" бе по отношение на горното мнение, а именно - кел файда, че се виждат вечер, тъй като тогава си е направо за къси светлини.
Идеята на поста ми беше, че за мен дълги на 20% на перфектно слънчево време не се виждат добре (или не ми харесват ... се тая, лично мнение).

ентусиаст
Аватар

Мнение от dido0o``` » 24 Юли 2012, 9:54

оффтопик: С това което написах за вечерта имах предвид, че вечер светят много прилично.. т.е. няма как да не се виждат и през деня. Естествено че вечер се кара на къси фарове ;)

п.п. Аз лично през деня в слънчево време като спра зад някоя кола перфектно си виждам светещите дълги, като отражение :)
Всичко си е въпрос на лично мнение :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Юли 2012, 10:07

dido0o``` написа:

оффтопик: С това което написах за вечерта имах предвид, че вечер светят много прилично.. т.е. няма как да не се виждат и през деня. Естествено че вечер се кара на къси фарове ;)

п.п. Аз лично през деня в слънчево време като спра зад някоя кола перфектно си виждам светещите дълги, като отражение :)
Всичко си е въпрос на лично мнение :)

И все пак,аз искам да попитам и 30% дълги няма да се виждат,приемрно като диодните "очички" - нямам проблем да си карам на ксенонче ,но дали някой знае има ли такива рингове с сертификат за "дневни светлини" - защото като гледам уж DRL диодните - интензитета им е почти еднакъв - някой може ли да сподели :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 25 Юли 2012, 21:36

2г. чакам да ги сертифицират лед ангелите, ама нъцки :( А интензитета им е почити същият като на дневните светлини.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Юли 2012, 9:20

vavilon написа:2г. чакам да ги сертифицират лед ангелите, ама нъцки :( А интензитета им е почити същият като на дневните светлини.

Добре де,нали технотест може да сертифицира ангелите?А какво ще стане ако вземем едни ангели СМД диоди и се отиде рпи тях,да измерят интензитет и т.н - не може ли да вземем някакъв документ,че отговарят на европейските директиви за сила на светлината?
Ако не става с ангелите - смешно или не - бодвам едни DRL на бронята някъде и не се занимавам с дълги на некви проценти или т.н....грозно не грозно - но на ези неща живота е с пъти по дълъг от крушките на ксенона
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 26 Юли 2012, 11:12

а да все едно сме фенове на ВАГ групата с диодите :mhihi: ще рискувам на ангели 20лв е фиша я те спират я не като видят ангела да свети, това за града иначе извън на къси...
ПП тия сертификати неможе ли да си ги докараме сами за дневен ангел 8)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 26 Юли 2012, 11:33

Замислям се като станат задължителни дневните светлини да си поставя по-мощни диоди на габаритите и да карам през деня на габарити.Някой ако е пробвал да сподели какъв е ефекта да не откривам топлата вода

ПредишнаСледваща

Назад към E46