Избор на тампони за носачи на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Избор на тампони за носачи на Е46
Не се залъгвайте с каквито и да е било други тампони. По-хубави от оригиналните няма. По-скъпи са от всички останали, ама има защо. За да няма после....сложих, ама след 30000 км. почна да тропа...еми ще тропа.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
mitaka7 написа:..... По-хубави от оригиналните няма.
+1.
Напълно съгласен. По скъпички ,но ако издържат от два до три пъти
повече от останалите си струват парите . Освен това лично аз предпочитам
по меката и комфортна возия , а флекса доколкото чета повечето мнения са
че втвърдяват возията . За лемфьордер и мейле много противоречиви мнения
чета и за такива като мене които досега не са сменяли тампони ,това е доста
объркващо .
За сега ще карам с оригинала докато усетя че почва да топурка

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
K_Ilkov написа:nik4o_83 написа: усилени на Meyle
и съм доволен![]()
(наистина съм доволен, макар че едва ли мнението ми е много меродавно тъй като са на колата от 3 месеца само)
Мейлето казват, че е по-твърдичко от Лемфьордер
на мене ориентир ми беше, че след като тия ги продават ще да са добри:
http://www.turnermotorsport.com/html/de ... 26757623MY
тоя пост е доказателство, че човек трябва да пише само когато има достатъчно опит с даден продукт ...
mitaka7 написа:Аз пък пробвах Мейле в самото начало като почнаха да ги внасят. Оказаха се, че са някакви дефектни, получих голями вибрации във волана. Та сега съм си с оригиналните, чиста работа.
ще ми се да бях прочел този пост преди да си сложа мейле ХД
след това се насложиха нови гуми, които едни "гумаджий" кръстиха криви и други грешни и не толкова диагнози ...
имах вибрация във волана, която след доста баланси реглажи и тн се оправи след като си смених тампоните на носачите
сложих феби щото просто ми беше писнало от вибрацията и исках да пробвам дали не е от тампоните
фебито колко ще изкара не знам ама следващите най-вероятно ще са оригинални
mitaka7 написа:..... По-хубави от оригиналните няма.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Прочетох доста от постовете колеги и ми прави силно впечатление,че силно отсвирвате оригиналните тампони? 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bmw-maximilian написа:Прочетох доста от постовете колеги и ми прави силно впечатление,че силно отсвирвате оригиналните тампони?
кое те учудва?
нали се сещаш, че единствената причина е $$$ ...
както обаче ако си прочел написах както обикновенно евтиното често излиза скъпо ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз над 2 години карах колата с Пауърфлекс, брат ми от година и половина кара с усилени тампони на Мейле - не сме имали каквито и да било проблеми. Защо тогава да купуваме скъпите оригинални тампони? 

Si non confectus, non reficiat.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Zagy написа:Аз над 2 години карах колата с Пауърфлекс, брат ми от година и половина кара с усилени тампони на Мейле - не сме имали каквито и да било проблеми. Защо тогава да купуваме скъпите оригинални тампони?

по принцип и аз разсъждавам така ама ето, че аз доста се разправях с глупости заради тъпото Мейле
може и да не съм улучил аз, ама е факт, че ми създаде главоболия, които с кеф бих избегнал срещу разликата в цената ...

...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Прави ми впечатление,че някои афтърмаркет фирми като Meyle например,имат както качествени продукти които вършат работа и смело може да се възползваме от разликата в цената между Meyle-то и оригиналния вариант,обаче от друга страна някои продукти на Meyle са си пълни боклуци..и обратното.Ето тук във форума има колеги с демпферни шайби на кортеко и са доволни..е да ама аз си спомням Ванката @Dimitroff,кви проблеми имаше с едни много готини тампони за мотора на същата хубава фирма. 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Цяла нощ на работата четох из нета за тия пусти тампони. Не за друго ами моите ги смених преди 25 000км и десния вече е на финалната права. Лемфьордер без стойките. Верно много евтини са ама се изнерих понеже не ми се занимава с глупости. Баси от тия 25 000км към 18-19 000км са на магистрала Тракия Пловидв-София-Пловдив. Верно след Пазарджик е лунен пейзаж ама много малко ми се струва такъв пробег при положение, че пазя и не целя дупки.
Изчетох всякакви форуми - английски, американски и т.н. Направи ми впеталение, че много хора хвалят Мейле и тук там се намира някой изпатил като колегата по-горе. Незнам на какво се дължи, но е факт. Даже намерих мега яката тема - някакъв луд кара с Мейле и ги сменя с оригинални тампони, за да направи сравнение и да го опишел в темa!!!!!! Ей така от нямане на работа си сменя тампони
от всичкото четене разбрах следното - оригиналните както и моите Лемфьордер имат джобове с масло, а Мейлетата са с 20% повече твърдост и са плътни. Според хорицата Мейле е по-средата между оригиналните и Пауърфлекса по твърдост и комфорт - един вид е компромисният вариант.
Мисля да сменям и двата тампонa, понеже не искам след 10-20 000км да се обади и другия. Принципно може ли само прецакания да се смени? Няма причина да не може, но ще им компромис в поведението понеже старият ще е малко по-мек/износен от новия. Десния преди да се разтропа го усещаш как почна да абосорбира неравностите и да дърпа по коловозите повече от нормално.
И аз съм раздвоен какви да взимам. Изкушавам се да дам 30-40лв за един Лемфьордер, но пък се чудя дали да не набия 2 мейлета и да ги пробвам колко са усилени, понеже карам доста. При всички полoжения ще пиша след време като ония лудия, който сменя тампоните да помага на колегите с инфо хахаха
ПС - искам пак да благодаря на колегите, които потърсих на ЛС за мнение по въпроса.
Изчетох всякакви форуми - английски, американски и т.н. Направи ми впеталение, че много хора хвалят Мейле и тук там се намира някой изпатил като колегата по-горе. Незнам на какво се дължи, но е факт. Даже намерих мега яката тема - някакъв луд кара с Мейле и ги сменя с оригинални тампони, за да направи сравнение и да го опишел в темa!!!!!! Ей така от нямане на работа си сменя тампони

от всичкото четене разбрах следното - оригиналните както и моите Лемфьордер имат джобове с масло, а Мейлетата са с 20% повече твърдост и са плътни. Според хорицата Мейле е по-средата между оригиналните и Пауърфлекса по твърдост и комфорт - един вид е компромисният вариант.
Мисля да сменям и двата тампонa, понеже не искам след 10-20 000км да се обади и другия. Принципно може ли само прецакания да се смени? Няма причина да не може, но ще им компромис в поведението понеже старият ще е малко по-мек/износен от новия. Десния преди да се разтропа го усещаш как почна да абосорбира неравностите и да дърпа по коловозите повече от нормално.
И аз съм раздвоен какви да взимам. Изкушавам се да дам 30-40лв за един Лемфьордер, но пък се чудя дали да не набия 2 мейлета и да ги пробвам колко са усилени, понеже карам доста. При всички полoжения ще пиша след време като ония лудия, който сменя тампоните да помага на колегите с инфо хахаха

ПС - искам пак да благодаря на колегите, които потърсих на ЛС за мнение по въпроса.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
bai_ILIA написа:Верно след Пазарджик е лунен пейзаж ама много малко ми се струва такъв пробег при положение, че пазя и не целя дупки..
Там целият участък е за офф роуд....

bai_ILIA написа:И аз съм раздвоен какви да взимам. Изкушавам се да дам 30-40лв за един Лемфьордер, но пък се чудя дали да не набия 2 мейлета и да ги пробвам колко са усилени, понеже карам доста. При всички полoжения ще пиша след време като ония лудия, който сменя тампоните да помага на колегите с инфо хахаха![]()
Адаш аз бях на твоя хал купих си тампони мейле усилени вече близо 10 000 км никаква грижа освен една лека забележка ако си на хубав път са екстра но минеш ли на лунен пейзаж или паваж всичките вибрациий се предават на волана....та така с тези мейлета....
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bai_ILIA написа:Според хорицата Мейле е по-средата между оригиналните и Пауърфлекса по твърдост и комфорт - един вид е компромисният вариант.
това беше причината да ги сложа ама ей гоВна кво стана

но пак казвам може и аз да съм отцелил куци или ментета ...
ilia1984 написа:ако си на хубав път са екстра но минеш ли на лунен пейзаж или паваж всичките вибрациий се предават на волана....та така с тези мейлета....
аз имах вибрация около 100 км/ч независимо от качеството на пътя

...
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
ilia1984 написа:bai_ILIA написа:Верно след Пазарджик е лунен пейзаж ама много малко ми се струва такъв пробег при положение, че пазя и не целя дупки..
Там целият участък е за офф роуд....
bai_ILIA написа:И аз съм раздвоен какви да взимам. Изкушавам се да дам 30-40лв за един Лемфьордер, но пък се чудя дали да не набия 2 мейлета и да ги пробвам колко са усилени, понеже карам доста. При всички полoжения ще пиша след време като ония лудия, който сменя тампоните да помага на колегите с инфо хахаха![]()
Адаш аз бях на твоя хал купих си тампони мейле усилени вече близо 10 000 км никаква грижа освен една лека забележка ако си на хубав път са екстра но минеш ли на лунен пейзаж или паваж всичките вибрациий се предават на волана....та така с тези мейлета....
има логика да е така, като са плътни вместо маслени. предполагам не са много големи тези вибрации и може да се отдаде на лош път. аз мразя павета и ти знаеш Пловдив е градът с най-много такива. Когато мога и трафика го позловява ги заобикалям и карам по асфалт

склонен съм да преглътна лек дискомфорт на кофти настилка понеже и без това подскачаш по дупките, но не и да сменям тампони по 2 пъти годишно

Последна промяна bai_ILIA на 17 Сеп 2012, 18:05, променена общо 1 път
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
K_Ilkov написа:аз имах вибрация около 100 км/ч независимо от качеството на пътя
Колега може да не са били само тампоните ами и шарните може би са били тръгнали.....
Иначе аз смених цялата предница тампони и носачи всичко на Мейле усилена версия малко по скъпи са от обикновените!!! На новият участък от Тракия м/у Нова Загора и Сливен 180-190 км и никакви вибраций.Когато ги купувах внимателно ги огледах тези тампони мейле от плътен материал са но не ми прилича на гума по скоро нещо като пластмаса но меко...Когато ги смених отидох при Росен в кичука и той ми вика защо си сложил усилени мейлета сега ще почнеш да правиш предница по често че били за хубави пътища и т.н
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
bmw-maximilian написа:Прави ми впечатление,че някои афтърмаркет фирми като Meyle например,имат както качествени продукти които вършат работа и смело може да се възползваме от разликата в цената между Meyle-то и оригиналния вариант,обаче от друга страна някои продукти на Meyle са си пълни боклуци..и обратното.Ето тук във форума има колеги с демпферни шайби на кортеко и са доволни..е да ама аз си спомням Ванката @Dimitroff,кви проблеми имаше с едни много готини тампони за мотора на същата хубава фирма.
Не е важно каква е марката, важно е от къде е партидата...

Въпрос на късмет с частите, това е Бългрия=ниско качество=високи цени.

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
абе то и аз със 260км/ч нямам вибрации ама се усеща как се разлигави предницата като пръдна десния тампон. без да тропа, без нищо просто стана по-лежерна и завеяна. а мен ми прави впечатление това понеже АМ Тракия София-Пловдив-София я карам 3 години и над 100 000км - мисля да взимам работата на чичката с един Фокус, който я инспектира денонощно
знам всяка пукнатина, цепнатина и дупчица и коловозче...
Доста чувствителни са тези предници на Е46 и за мен това е най-слабото място в цялата кола. Нищо друго не ме дразни така както тия носачи, измислени тампони и простотии. В крайна сметка трябва да има някакви кусури нали хахахах
PS - иначе си обожавам колата 9 месеца по-късно и тия тампони още 2 пъти да ги сменя не биха променили това.

Доста чувствителни са тези предници на Е46 и за мен това е най-слабото място в цялата кола. Нищо друго не ме дразни така както тия носачи, измислени тампони и простотии. В крайна сметка трябва да има някакви кусури нали хахахах

PS - иначе си обожавам колата 9 месеца по-късно и тия тампони още 2 пъти да ги сменя не биха променили това.