Въпрос за дневните светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Re: Въпрос за дневните светлини
© написа:по този начин е възможно най-умно измислено - не може да забравиш светлините включени, може да ги изгасиш ако искаш, а и позицията ауто работи. Друг е проблема, че ако приемат този закон за светлините, тогава ще трябва да се мисли нещо което да стои постоянно включено или пък не пипаш ключа от позиция вкл.
Не си спомням при мен да е давало грешка след активирането им, но може и да не съм обърнал внимание
Слави, ако искаш провери да сверим дали е така както съм написал

изключваш ключа и даваш на контакт и провери дали има грешка в лайт модула аз си мисля, че ще я има, защото е активирана функцията, а лайт ключа е на офф и се прекъсва веригата.
sttekata написа:© написа:по този начин е възможно най-умно измислено - не може да забравиш светлините включени, може да ги изгасиш ако искаш, а и позицията ауто работи. Друг е проблема, че ако приемат този закон за светлините, тогава ще трябва да се мисли нещо което да стои постоянно включено или пък не пипаш ключа от позиция вкл.
Не си спомням при мен да е давало грешка след активирането им, но може и да не съм обърнал внимание
Слави, ако искаш провери да сверим дали е така както съм написал![]()
изключваш ключа и даваш на контакт и провери дали има грешка в лайт модула аз си мисля, че ще я има, защото е активирана функцията, а лайт ключа е на офф и се прекъсва веригата.
Ще пробвам и този вариант, при мен почти винаги ключа е на автоматични светлини т.е. на ляво от нулата и сега като помисля винаги съм правил диагностика така, за това не съм проверил какво се случва на 0
sttekata написа:JTD написа:Не съм пробвал още при мен дали ще даде такава грешка, но пробва ли да махнеш колд чек-а на мигачите да видиш дали отново ще даде тази грешка, просто като вариант?
Какъв е този "колд чек" при заключване да мига с мигачите ли?
Не, това е като не си пуснал фаровете да ти проверява за изгоряла крушка. За това дори без да си пуснал фаровете примерно пак може да ти светне на таблото, че имаш изгоряла круша.
А онова да мига при заключване е функция да мига при заключване

п.п. Между другото и аз си мислих, че като активираш дневните светлини трябва да се пускат при позиция 0 на ключа. За това докато го разбера се чудих защо не става. Ама нямам записани грешки от това, както споменаваш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!