Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- nemo21
- Потребител
-
- Кара: BMW 3 E46
- Мечтае да кара: BMW 3 E90
Re: Демпферна шайба - проверявайте
здр колеги искам да ви попитам дали демферната шайба от фацелифт 150hp сте стане ли на 136 hp мотора,каква разлика имат 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
donnikalas написа:Колеги, взех една е60 нов внос и от Дару Кар ми препоръчват да сменя демпфер колянов вал за скромната сума от 934,80 лева с ДДС. Кажете моля кога се сменя, защото карам колата няколко дена и няма никакви проблеми? Наложителна ли му е смяната?
Колега те от Дару Кар може да ти препоръчат много неща,въпроса е за смяна ли е тази шайба наистина,тресе ли като гасиш мотора,и като цяло е хубаво вместо да гадаем да се погледне колата от адекватен майстор !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Maxmadness написа:donnikalas написа:Колеги, взех една е60 нов внос и от Дару Кар ми препоръчват да сменя демпфер колянов вал за скромната сума от 934,80 лева с ДДС. Кажете моля кога се сменя, защото карам колата няколко дена и няма никакви проблеми? Наложителна ли му е смяната?
Колега те от Дару Кар може да ти препоръчат много неща,въпроса е за смяна ли е тази шайба наистина,тресе ли като гасиш мотора,и като цяло е хубаво вместо да гадаем да се погледне колата от адекватен майстор !
Макс - при дизел за да усетиш,че тресе от демпфера трябва да са ти бетон :
*дюзи
*маховик
*тампони
В противен случай,така като гледам 3.0д никъв шанс без да се погледне,не е като 2.0д който е доста различен спрямо баланса на 3.0
Просто колегата,да отиде при някой друг майстор,който може да отдели време - демпфера се вижда - не е нужно да се мести като кючекчийка ,за да е за смяна .

Имайте предвид,че да вземете кола от автокъща или частно лице - вероятността да е сменена е минимална..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Днес снимах и моята, какво е положението според вас, щото аз нищо не разбирам, колата в момента я карам само градско по 60-70км на седмица, през другото време съм със служебна. Ще изкара ли още месец два докато я сменя, че сега нямам възможност? Иначе вибрациите се появиха в началото на зимата, преди това нямаше, миналото лято смених тампони на мотора лемфьордер. Има и характерното тропане на двигателя и стържещия метален звук при палене/гасене

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Samuelson написа:Днес снимах и моята, какво е положението според вас, щото аз нищо не разбирам, колата в момента я карам само градско по 60-70км на седмица, през другото време съм със служебна. Ще изкара ли още месец два докато я сменя, че сега нямам възможност? Иначе вибрациите се появиха в началото на зимата, преди това нямаше, миналото лято смених тампони на мотора лемфьордер. Има и характерното тропане на двигателя и стържещия метален звук при палене/гасене
Според теб в какво състояние е

Най-голямата грешка е да се самозалъгваме за някакви неща,да скъпа е - факт - но тази е в края на живота си отдавна...от там нататък ,преценката е твоя.
А колко е изкара - няма такъв човек,който да ти каже колко...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- drunk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006
Здравейте колеги, и при мен дойде време за шайбата... колко е цената на оргиналната , и от къде мога да си го поръчам ? И какво мислите за Кортеко ?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
drunk написа:Здравейте колеги, и при мен дойде време за шайбата... колко е цената на оргиналната , и от къде мога да си го поръчам ? И какво мислите за Кортеко ?
За каква кола?
- drunk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006
vvasilev1 написа:drunk написа:Здравейте колеги, и при мен дойде време за шайбата... колко е цената на оргиналната , и от къде мога да си го поръчам ? И какво мислите за Кортеко ?
За каква кола?
бмв е46 , 320д

- nishto1li4no
- Потребител
-
- Кара: 320 d
Колеги и аз съм в списъка! Вчера точно на Великден скъса демпферната шайба! И аз късмет че точно тръгвах и на 5я метър стана това! Инак с по-висока скорост наистина можело да изкърти радиатора и т.н. Да проверявайте ги тия неща! Аз прочетох темата преди 3 4 месеца и от тогаз я проверявам и то взе че стана белята!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
nishto1li4no написа:Да проверявайте ги тия неща! Аз прочетох темата преди 3 4 месеца и от тогаз я проверявам и то взе че стана белята!
Като гледам голяма е файдата, че си проверявал... И аз уж проверявам, дано не се изложа като теб накрая.
- nishto1li4no
- Потребител
-
- Кара: 320 d
Казвам че трябваше да я проверя колега! А не го направих! Имаше едно виене, но все си мислех че е от турбината! И като гасих колата малко претрисаше! И това го мислех за нормал! Късмет изкарах че не беше с голяма скорост! Големи бели можеше да се случат! Инак ремъка е здрав! Споделяйте проблемите си, за да се знаят и да се оправят нещата на време! 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Грешно съм те разбрал - подвеждащо си го написал. 

- nyTuH
- Потребител
-
- Кара: e46 330d
Да се похваля и аз, хаха... Извадих късмет че няма други щети
Sent from my C6603 using Tapatalk

Sent from my C6603 using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Минус 1000 лева си колега. Вземи ОЕМ.
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
дайте ориентировъчни цени за е46 330д 204 к.с. , оем колко струва и на corteco . До колкото знам оем -а всъщност е произведен от Corteco