Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- darko691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp
Re: Масло за Е46
Nikolay P. написа:Открай време Селенията си е едно от наистина качествените масла. Вече друг е въпроса всеки двигател как го приема. Знаейки италианските глезли колко са капризни и трошливи, каквото и масло да им налеят собствениците им, едва ли ще останат пак доволни. Все пак да правиш пици с майсторлък е едно, а коли съвсем друго.
Еми аз прочетох че SELENIA К 5W40 го дават за LL-04 а моята 318i- кa е 2000 год.?

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
И какво точно те притеснява, колега? За автомобила ти става както LL-01, така и LL-04. Това, че е LL-04, означава, че покрива LL-01, но отговаря и на по-съвременните изисквания на БМВ като LL-04. Така че, ако си си решил да пробваш със Селения, наливай въпросното 5в40 и нямаш грижи. 

darko691 написа:ilia1984 написа:JTD написа:darko691 написа:JTD написа:darko691 написа:Здравейте искам да питам има ли някои опит съc Селения 5w40 синтетик за бензинов мотор. Искам да сложа на моята е46 318i?
Кой модел?
SELENIA GOLD 5W40
Няма такова масло.
Но иначе забрави за Голд-а.
Има SELENIA К 5W40
На SELENIA К 5W40 имах предвидПолзвал ли го е някой? Доволни има ли?
Selenia K 5-40 няма ЛЛ-04 сертификат.
Иначе на другите ти въпроси - става, не се притеснявай, може да разчиташ като на всякакво друго алтернативно масло на пазара, което да не е менте.
Точно това е хубавото тук, че много трудно би попаднал на Селеня, което да е менте.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
JTD написа:Selenia K 5-40 няма ЛЛ-04 сертификат.
Иначе на другите ти въпроси - става, не се притеснявай, може да разчиташ като на всякакво друго алтернативно масло на пазара, което да не е менте.
Точно това е хубавото тук, че много трудно би попаднал на Селеня, което да е менте.
Въпреки че Selenia K 5W40 няма LL сертификат това е изключително добро синтетично масло много по добро от ментетата Мотул и Кастрол

Ако си намериш оригинално Selenia K е най доброто

- darko691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp
ilia1984 написа:JTD написа:Selenia K 5-40 няма ЛЛ-04 сертификат.
Въпреки че Selenia K 5W40 няма LL сертификат това е изключително добро синтетично масло много по добро от ментетата Мотул и Кастрол![]()
Аз прочетох на станицата на https://www.pli-petronas.com/products/am_selenia.aspx че има BMW LL-04 specification. Но както и да е вече си го купих. Надявам се да има повече разлика в работата на мотора од ментетата на Мотул и Кастрол

Благодаря ви за съветите

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Купувате 5 литра туба масло за 60-70 лева и после Мотул и Кастрол са ментета. Всеки иска хубаво масло, ама не на всеки му се дават парички! Цената сама по себе си трябва да ви говори колко е оргиналдЪ маслото и после Мотула и Кастрола са ментаци. Нямам нито един човек, който да си е взел масло на Мотул или на Кастрол и да не се е върнал да повтори и потрети. Да, ама тука следва да вметна незначителното пояснение, че маслата са само от официалните вносители и дистрибутори. Всеки ден идват какви ли не фирмички фантоми, да ми предлагат какви ли не версии на уж истински Кастрол и само като им видя тубите и етикетите им показвам директно вратата. Цените, които ми дават за туба 4/5 литра са дори по-ниски от някои марки чешки, полски или словенски марки масла, които никой не ги е чувал. И тея въпросните фантоми като се пуснат из всички градове и като заринат всякакви магазинчета с "истински" Кастрол за 30-40 лева тубата за Едж серията и после във форума само оплаквания. Мотул който иска - само от Prospeed; Кастрол - само от Motobul. Без да се счита за реклама на фирмите, казвам го за да сте сигурни в качеството на двете марки масла. Всяко масло, заредено от различни от посочените дистрибутори, си е до голяма степен компромис с качеството. Всеки сам си решава, успех с избора! 

- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
аз преди време на една друга моя кола взех Fuchs Titan 5W40 от официалният вносител Ауто плюс като от 5 литровата ми остана около 300 грама,след това взех 5 литра Кастрол Едже 5W40 от въпросната фирма фантом няма да казвам и нямаше никаква разлика спрямо Fuchs, маслата бяха и като цвят и като мирис напълно еднакви без никаква разлика и като поведение нямаше никаква разлика едни и същи температури и еднакво поведение като шум имаше мотора така че според мен с тея масла,които е заринат българския пазар по добре ги сменяйте на 5-6 хиляди километра за по сигурно според мен всичко излиза от едни и същи рафинерии с различни туби и етикети....
има разбирасе и алтернатива на всички тези масла,но излиза по скъпо
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Oleg-16V написа:аз преди време на една друга моя кола взех Fuchs Titan 5W40 от официалният вносител Ауто плюс като от 5 литровата ми остана около 300 грама,след това взех 5 литра Кастрол Едже 5W40 от въпросната фирма фантом няма да казвам и нямаше никаква разлика спрямо Fuchs, маслата бяха и като цвят и като мирис напълно еднакви без никаква разлика и като поведение нямаше никаква разлика едни и същи температури и еднакво поведение като шум имаше мотора така че според мен с тея масла,които е заринат българския пазар по добре ги сменяйте на 5-6 хиляди километра за по сигурно според мен всичко излиза от едни и същи рафинерии с различни туби и етикети....
И ти си точно с такава алтернатива. Royal Purple е супер масло, ама повечето като му видят цената и запотяват стъклата.

- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
Nikolay P. написа:И ти си точно с такава алтернатива. Royal Purple е супер масло, ама повечето като му видят цената и запотяват стъклата.
виж не е важно аз с какво съм,всеки сам преценява за себе си,казвам ги тези неща от опит,защото съм пробвал сигурно над 10 марки масла според мен ако се сменят редовно на по-малко км няма да има никакви проблеми
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Nikolay P. написа: Нямам нито един човек, който да си е взел масло на Мотул или на Кастрол и да не се е върнал да повтори и потрети. Да, ама тука следва да вметна незначителното пояснение, че маслата са само от официалните вносители и дистрибутори. Мотул който иска - само от Prospeed; Кастрол - само от Motobul. Без да се счита за реклама на фирмите, казвам го за да сте сигурни в качеството на двете марки масла. Всяко масло, заредено от различни от посочените дистрибутори, си е до голяма степен компромис с качеството. Всеки сам си решава, успех с избора!

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
ilia1984 написа:Nikolay P. написа: Нямам нито един човек, който да си е взел масло на Мотул или на Кастрол и да не се е върнал да повтори и потрети. Да, ама тука следва да вметна незначителното пояснение, че маслата са само от официалните вносители и дистрибутори. Мотул който иска - само от Prospeed; Кастрол - само от Motobul. Без да се счита за реклама на фирмите, казвам го за да сте сигурни в качеството на двете марки масла. Всяко масло, заредено от различни от посочените дистрибутори, си е до голяма степен компромис с качеството. Всеки сам си решава, успех с избора!
Колега след каране с над 10 вида масла и минати над 500 000км ще споделя една случка .Реших да си купя масло 5W40 и тъй като ползвам отстъпка от 20% за Моbil 1 си го взех директно от вносителя директно от склада от палета
Карах точно 2000 км. с този ментак от официалният вносител след което го изхвърлих бях решил да го пращам до Мобил с касовата бележка но се отказах от тогава масло от България никога!!!! По добре си купете от Гърция или Италия и си карайте спокойно там ментаци няма !
Предполагам говориш за официалния вносител на маслото. Ще споделиш ли името на фирмата?
darko691 написа:ilia1984 написа:JTD написа:Selenia K 5-40 няма ЛЛ-04 сертификат.
Въпреки че Selenia K 5W40 няма LL сертификат това е изключително добро синтетично масло много по добро от ментетата Мотул и Кастрол![]()
Аз прочетох на станицата на https://www.pli-petronas.com/products/am_selenia.aspx че има BMW LL-04 specification. Но както и да е вече си го купих. Надявам се да има повече разлика в работата на мотора од ментетата на Мотул и Кастрол
Благодаря ви за съветите
ЛЛ-04 спецификация има "PE" серията. Само К, както си написал, няма ЛЛ сертификат. Двете масла са коренно различни.
За това ако искаш информация, още от начало посочи за какво търсиш информация, защото между "голд", "к" и "к пе" няма прилика освен, че са масла.
Иначе не си сгрешил в избора си. Карай си спокойно и си свиркай.

Nikolay P. написа:Купувате 5 литра туба масло за 60-70 лева и после Мотул и Кастрол са ментета. Всеки иска хубаво масло, ама не на всеки му се дават парички! Цената сама по себе си трябва да ви говори колко е оргиналдЪ маслото и после Мотула и Кастрола са ментаци.
... Кастрол - само от Motobul....
И какво правим ако си вземем 5 литров Кастрол Едж от Мотобул за 67лв? Да го считам ли за менте по твоите думи?
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Ако успееш да го вземеш за 67лв. за 5л. туба било то 5в40 или 5в30, много ще се радвам за теб. Магазина ли ще си зареждаш с 50-100 туби, че да получиш тази цена на едро или ми говориш за клиентска цена на дребно, за една бройка
Тези 60-70лв., които съм написал в по-предния ми пост, бяха посочени просто така като мисълта ми беше, че за да си купиш Кастрол Едж от магазин на тази цена, се предполага, че търговеца е купил тубата за 30-40 лева, което няма как да бъде истинско масло. Ако наистина имаш възможността да си вземеш въпросното масло от Мотобул на цена от 67лв. за туба, наистина ще се радвам за теб. Поне ще си сигурен, че в тубата има Кастрол, а не сопол. Жив и здрав! 

Nikolay P. написа:Ако успееш да го вземеш за 67лв. за 5л. туба било то 5в40 или 5в30, много ще се радвам за теб. Магазина ли ще си зареждаш с 50-100 туби, че да получиш тази цена на едро или ми говориш за клиентска цена на дребно, за една бройкаТези 60-70лв., които съм написал в по-предния ми пост, бяха посочени просто така като мисълта ми беше, че за да си купиш Кастрол Едж от магазин на тази цена, се предполага, че търговеца е купил тубата за 30-40 лева, което няма как да бъде истинско масло. Ако наистина имаш възможността да си вземеш въпросното масло от Мотобул на цена от 67лв. за туба, наистина ще се радвам за теб. Поне ще си сигурен, че в тубата има Кастрол, а не сопол. Жив и здрав!
Говоря за една единствена туба от 5л Кастрол Едж 5-40 ТД. Лично за мен най-голямата изненада ми е, че успяха да ми дадат 5л туба, защото по прицип 5л туби се правят само за пазара в Германия, мисля знаеш. А аз го взех от тях тук в БГ. Странна работа мисля.
Различните фирми ползват различна отстъпка. Аз, като служител на определена фирма, ползвам дадена отстъпка. И нали не си мислиш, че това им е най-ниската цена и няма да направят отново печалба?

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
JTD написа:Nikolay P. написа:Ако успееш да го вземеш за 67лв. за 5л. туба било то 5в40 или 5в30, много ще се радвам за теб. Магазина ли ще си зареждаш с 50-100 туби, че да получиш тази цена на едро или ми говориш за клиентска цена на дребно, за една бройкаТези 60-70лв., които съм написал в по-предния ми пост, бяха посочени просто така като мисълта ми беше, че за да си купиш Кастрол Едж от магазин на тази цена, се предполага, че търговеца е купил тубата за 30-40 лева, което няма как да бъде истинско масло. Ако наистина имаш възможността да си вземеш въпросното масло от Мотобул на цена от 67лв. за туба, наистина ще се радвам за теб. Поне ще си сигурен, че в тубата има Кастрол, а не сопол. Жив и здрав!
Говоря за една единствена туба от 5л Кастрол Едж 5-40 ТД. Лично за мен най-голямата изненада ми е, че успяха да ми дадат 5л туба, защото по прицип 5л туби се правят само за пазара в Германия, мисля знаеш. А аз го взех от тях тук в БГ. Странна работа мисля.
Различните фирми ползват различна отстъпка. Аз, като служител на определена фирма, ползвам дадена отстъпка. И нали не си мислиш, че това им е най-ниската цена и няма да направят отново печалба?
Дам, те имат 5л. на 5в40 ТД и на 5в30. Само 5в40, което е комбинираното го имат в 4л. туба. Точно за това говоря, че маслото при тях си е баш Кастрол. Компромис с качеството няма. Учудих се като ми каза такава цена за 5л. туба, не че е невъзможно, просто само фирми като тази, в която работиш и аз, се ползват с подобни отстъпки и цени. Иначе продажната цена на дребно за крайния потребител и клиент си е далеч по-друга. Те и на 50 лева да ни дават тубата, пак ще са на печалба. Те вече си докарват и печалбата от това, че зареждат в много големи количества и съответно цената доста им пада. Нали това е целта да си официален дистрибутор на дадена марка. Да им поддържат пълния асортимент и то в големи количества. Да, затварят много пари в стока, но цената, на която вземат всичко за повечето хора би се сторила нереалистична, на фона на продажните цени в магазините.