Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Демпферна шайба - проверявайте
На мястото на старата напукана гума се слага нова. Би трябвало да има някакви качества, щом толкова настоятелно гарантират за продукта си. Ще видим с времето как ще се държи.
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
При гасене на двигатела има едно тресене на самия двигател , значи и аз съм в клуба.. Обаче чувам и едно тракане на от към двигатела , възможно ли е да е причинено от дъмфера това тракане или да търся на др място причината ??
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
A-style написа:При гасене на двигатела има едно тресене на самия двигател , значи и аз съм в клуба.. Обаче чувам и едно тракане на от към двигатела , възможно ли е да е причинено от дъмфера това тракане или да търся на др място причината ??
Чак пък да се тресе двигателя....При мен хвръкна шайбата направо чуваше се чукане преди да се скъса...тресенето по скоро тампони,маховик и т.н.
Нормално ли е тази шайба да се мърда на ръка?
Като я хвана и играе напред назад с около 5-6см.
Имам съмнения че е за смяна, но ми е много трудно да я видя. Гледам и ремъка ми сякаш се е изхлузил от нея и сега е по-навътре към двг.
Колата е 320d 2003та.
Имам съмнения че е за смяна, но ми е много трудно да я видя. Гледам и ремъка ми сякаш се е изхлузил от нея и сега е по-навътре към двг.
Колата е 320d 2003та.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
penio написа:Нормално ли е тази шайба да се мърда на ръка?
Колата е 320d 2003та.
Сигурен ли си, че това е демпферната шайба ?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
БМВ 320d написа:penio написа:Нормално ли е тази шайба да се мърда на ръка?
Колата е 320d 2003та.
Сигурен ли си, че това е демпферната шайба ?
Аз се обзалагам че или хидравличната или водната помпа проверява колегата -- демпферна шайба ако на ръка мърда е тотал щета ,тва е пълен абсурд
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Тази, която е с два ремъка, най долу. Нея проверявам. Перката за радиатора ми е на водната помпа и не мога добре да видя, но с ръка я стигам и се мърда доста.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Ако имаш възможност, я смени веднага ако нямаш възможност по-добре недей да се возиш известно време с тази кола, че ако се счупи тази шайба по време на движение ще имаш повече главоболия..
Поръчах една Corteco за 160 паунда от Amazon, дано да се справя сам със смяната. Имаше и по-евтини, но не ми се рискуваше за 30-40 паунда пак да се наложи да ремонтирам.
Тук в юк майсторите са по-зле и от нашите в бг, само че 10 и пъти по-скъпи. Поръчах и нов ремък както и специален ключ за виско-перката.
Това ми е първата тройка, досега само петици съм карал и потдържал. Определено мястото за работа е много по-малко и дано се справя.
Тук в юк майсторите са по-зле и от нашите в бг, само че 10 и пъти по-скъпи. Поръчах и нов ремък както и специален ключ за виско-перката.
Това ми е първата тройка, досега само петици съм карал и потдържал. Определено мястото за работа е много по-малко и дано се справя.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
penio написа:Поръчах една Corteco за 160 паунда от Amazon, дано да се справя сам със смяната. Имаше и по-евтини, но не ми се рискуваше за 30-40 паунда пак да се наложи да ремонтирам.
Сваляш перката с кутията ,става за 5 мин и после имаш предостатъчно място за работа

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Gqbriel написа:penio написа:Поръчах една Corteco за 160 паунда от Amazon, дано да се справя сам със смяната. Имаше и по-евтини, но не ми се рискуваше за 30-40 паунда пак да се наложи да ремонтирам.
Сваляш перката с кутията ,става за 5 мин и после имаш предостатъчно място за работа
За 5 мин. става ако имаш късмет с болта който държи шайбата,ако не ще ти трябва пневматичен пистолет и то доста як за развиването му.Успех коега.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Gancho написа:Gqbriel написа:penio написа:Поръчах една Corteco за 160 паунда от Amazon, дано да се справя сам със смяната. Имаше и по-евтини, но не ми се рискуваше за 30-40 паунда пак да се наложи да ремонтирам.
За 5 мин. става ако имаш късмет с болта който държи шайбата,ако не ще ти трябва пневматичен пистолет и то доста як за развиването му.Успех коега.
Това имах предвид,че има достъп и то доста добър ,това без пистолет надали въобще ще го мръднеш

- KrisAndreev
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320d
- Мечтае да кара: m3 csl
Здравейте, не мисля, че е чак толкова опасно да се счупи демпферната шайба по време на каране ... От септември месец до сега смених 2 демпферни шайби, сега съм 3-та, и 2-те ми се счупиха по време на каране... Първата я смених с оригинална демпферна и издържа точно 2 месеца, след което се оказа, че просто явно е била дефектна, дадоха ми нова и отново за 2 месеца издаде багажа ... По едно време бях тръгнал да се отказвам от колата ( БМВ Е46 320Д - 150 коня, автомат, ремапната), но така и си останах с нея. За щастие от както я смених последния път до сега никакви проблеми... Но иначе като цяло, от септември доста неща смених ( да не кажа всичко по колата ) и може би това е една от главните причини да не я сменям, всичко и е чисто ново ...
Но като цяло за 2 счупени демпферни шайби по време на път, явно съм бил страшен късметлия или пък не е чак толкова страшно.

- guBaHeTo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: BMW M5 или M3
- Детайли за колата: 320d, 6 speed, 2003, 150 P.S.
525d LCI
Колеги, някой случайно да е слагал китайския вариант на ITN, да знам че е на ЕВРО 07, да знам че продават боклуци, но искам хората които са сложили такава шайба, а тук твърдят, че са с оригинал или нещо по-добро като марка да си признаят и да кажат как се държи въпросната част, за 320d e46 150 p.s. Става въпрос за това :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.