Демпферна шайба - проверявайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Демпферна шайба - проверявайте

Мнение от driver69 » 25 Яну 2015, 20:12

На мястото на старата напукана гума се слага нова. Би трябвало да има някакви качества, щом толкова настоятелно гарантират за продукта си. Ще видим с времето как ще се държи.

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 330 XD

Мнение от Tilkov » 03 Фев 2015, 18:04

13 000 km. до тук Дайкото се държи геройски ! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 05 Фев 2015, 23:48

При гасене на двигатела има едно тресене на самия двигател , значи и аз съм в клуба.. Обаче чувам и едно тракане на от към двигатела , възможно ли е да е причинено от дъмфера това тракане или да търся на др място причината ??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 08 Фев 2015, 13:25

A-style написа:При гасене на двигатела има едно тресене на самия двигател , значи и аз съм в клуба.. Обаче чувам и едно тракане на от към двигатела , възможно ли е да е причинено от дъмфера това тракане или да търся на др място причината ??

Чак пък да се тресе двигателя....При мен хвръкна шайбата направо чуваше се чукане преди да се скъса...тресенето по скоро тампони,маховик и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 16 Фев 2015, 11:09

Нормално ли е тази шайба да се мърда на ръка?
Като я хвана и играе напред назад с около 5-6см.
Имам съмнения че е за смяна, но ми е много трудно да я видя. Гледам и ремъка ми сякаш се е изхлузил от нея и сега е по-навътре към двг.
Колата е 320d 2003та.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 16 Фев 2015, 11:37

penio написа:Нормално ли е тази шайба да се мърда на ръка?
Имам съмнения че е за смяна, но ми е много трудно да я видя. Гледам и ремъка ми сякаш се е изхлузил от нея и сега е по-навътре към двг.
Колата е 320d 2003та.

Сигурен ли си, че това е демпферната шайба ? :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Фев 2015, 12:39

БМВ 320d написа:
penio написа:Нормално ли е тази шайба да се мърда на ръка?
Колата е 320d 2003та.

Сигурен ли си, че това е демпферната шайба ? :conf:

Аз се обзалагам че или хидравличната или водната помпа проверява колегата -- демпферна шайба ако на ръка мърда е тотал щета ,тва е пълен абсурд
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 16 Фев 2015, 12:53

Тази, която е с два ремъка, най долу. Нея проверявам. Перката за радиатора ми е на водната помпа и не мога добре да видя, но с ръка я стигам и се мърда доста.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 16 Фев 2015, 15:46

Ако имаш възможност, я смени веднага ако нямаш възможност по-добре недей да се возиш известно време с тази кола, че ако се счупи тази шайба по време на движение ще имаш повече главоболия..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 17 Фев 2015, 13:09

Поръчах една Corteco за 160 паунда от Amazon, дано да се справя сам със смяната. Имаше и по-евтини, но не ми се рискуваше за 30-40 паунда пак да се наложи да ремонтирам.
Тук в юк майсторите са по-зле и от нашите в бг, само че 10 и пъти по-скъпи. Поръчах и нов ремък както и специален ключ за виско-перката.
Това ми е първата тройка, досега само петици съм карал и потдържал. Определено мястото за работа е много по-малко и дано се справя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 17 Фев 2015, 13:13

penio написа:Поръчах една Corteco за 160 паунда от Amazon, дано да се справя сам със смяната. Имаше и по-евтини, но не ми се рискуваше за 30-40 паунда пак да се наложи да ремонтирам.
Тук в юк майсторите са по-зле и от нашите в бг, само че 10 и пъти по-скъпи. Поръчах и нов ремък както и специален ключ за виско-перката.
Това ми е първата тройка, досега само петици съм карал и потдържал. Определено мястото за работа е много по-малко и дано се справя.

Сваляш перката с кутията ,става за 5 мин и после имаш предостатъчно място за работа :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 17 Фев 2015, 21:33

Gqbriel написа:
penio написа:Поръчах една Corteco за 160 паунда от Amazon, дано да се справя сам със смяната. Имаше и по-евтини, но не ми се рискуваше за 30-40 паунда пак да се наложи да ремонтирам.

Сваляш перката с кутията ,става за 5 мин и после имаш предостатъчно място за работа :yes:

За 5 мин. става ако имаш късмет с болта който държи шайбата,ако не ще ти трябва пневматичен пистолет и то доста як за развиването му.Успех коега.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 18 Фев 2015, 9:45

Gancho написа:
Gqbriel написа:

За 5 мин. става ако имаш късмет с болта който държи шайбата,ако не ще ти трябва пневматичен пистолет и то доста як за развиването му.Успех коега.

Това имах предвид,че има достъп и то доста добър ,това без пистолет надали въобще ще го мръднеш :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 320d
Мечтае да кара: m3 csl

Мнение от KrisAndreev » 19 Фев 2015, 16:07

Здравейте, не мисля, че е чак толкова опасно да се счупи демпферната шайба по време на каране ... От септември месец до сега смених 2 демпферни шайби, сега съм 3-та, и 2-те ми се счупиха по време на каране... Първата я смених с оригинална демпферна и издържа точно 2 месеца, след което се оказа, че просто явно е била дефектна, дадоха ми нова и отново за 2 месеца издаде багажа ... По едно време бях тръгнал да се отказвам от колата ( БМВ Е46 320Д - 150 коня, автомат, ремапната), но така и си останах с нея. За щастие от както я смених последния път до сега никакви проблеми... Но иначе като цяло, от септември доста неща смених ( да не кажа всичко по колата ) и може би това е една от главните причини да не я сменям, всичко и е чисто ново ... :D Но като цяло за 2 счупени демпферни шайби по време на път, явно съм бил страшен късметлия или пък не е чак толкова страшно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: BMW M5 или M3
Детайли за колата: 320d, 6 speed, 2003, 150 P.S.
525d LCI

Мнение от guBaHeTo » 20 Фев 2015, 9:24

Колеги, някой случайно да е слагал китайския вариант на ITN, да знам че е на ЕВРО 07, да знам че продават боклуци, но искам хората които са сложили такава шайба, а тук твърдят, че са с оригинал или нещо по-добро като марка да си признаят и да кажат как се държи въпросната част, за 320d e46 150 p.s. Става въпрос за това :
214147.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към E46