Продължават мъките с гасненето на пропан...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Продължават мъките с гасненето на пропан...
викаи Господари на ефира да правят интервю за некоректни газаджии 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Айде трийте темата да не се дразни оци.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Не бе колега, Оци е последния който ще се издразни и ако го познаваш ще знаеш, че винаги би ти помогнал, като при това е и достатъчно компетентен да го направи. Аз самия започвам обаче леко да се дразня защото вече втора година говорим и си пишем едно и също. Разбрахме че не си склонен сам да се занимаваш с ремонти и технически доработки /при това наистина не си длъжен да го правиш/, но ти не желаеш поне да потърсиш компетентна помощ на друго място освен твоя псевдосервиз. Явно хората там не разбират или не желаят да ти решат проблема и е нормално да предприемеш нещо по различно от това да пуснеш поредната тема във форума. Не се сърди, но наистина няма как да ти помогнем, освен някой колега да ти препоръча компетентен настройчик близо до теб. Ако ще идваш до София, аз с удоволствие бих се поблъскал над проблема, който наистина звучи като предизвикателство. Успех!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Демирев написа:Айде трийте темата да не се дразни оци.
Колега няма как да се подразня за нещо такова, съжалявам ако така си ме разбрал или така е прозвучало, просто темата е изчерпана според мен и е безмислено да се търка. Ако сам не си помогнеш като направиш нещо различно от това което си правил до сега никой не може да ти помогне.
Ти си забил в една посока и това е, ако си струва упражнението сега ще загубиш едни пари за ремонт-диагностика-настроики, но пък погледи го от положителната като се оправи колата, колко ще спестиш.

До колегата
Jordana написа:Това което казваш е така но не е задължително и конкретния случай да е същия , остава колегата да направи проба палене и каране само на бензин до загрял мотор и след това да видим при студено палене дали ще има гаснене .Със поставен бушон на ГИ разбира сеАко си докарал 6 така на гоя разход е страхотно постижение .Лошото с газта е че тия показатели не се задържат дълго заради спичане на мембрани и износване на рейката .
карам е90, З20i, 2006 година, това разшифровано и по подробно, означава 150 кс, автомат, 4 цилиндром мотор, N46B20. До тук не виждам да съм писал, а никога не съм имал 6-так за съжаление

Не виждам нищо странно или пък чак толкова нисък разход според мен си е напълно нормален при цена на газта 1 лв сега това, при 8 на сто на дълго за 1000 км София-Варна-София прави точно 80 лв.

- Демирев
- ентусиаст
-
Създал съм темата да се види и предупредя всички във Варна със Заволи инжекцион какво отношение получават от гаранционният сервиз и от другите големи газ сервизи в града.
Всичко е един голям фалш във Варна окръг сервизите за газови!
Навсякъде бързат да ти вземат парите за възможно най-скъпият инжекцион за модела кола и после при проблем само демлъвки.
В другите газ сервизи във Варна пък чужд монтаж не пипат и драмата става пълна.
Моля ако някой може да ми помогне в КЗП да задействат по-бързо проблемът ми да пише.
Искам да се отърва от това дефектно Заволи.
Последна промяна Демирев на 23 Яну 2015, 17:43, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Демирев написа:Създал съм темата да се види и предупредя всички във Варна със Заволи инжекцион какво отношение получават от гаранционният сервиз и от другите големи газ сервизи в града.
Навсякъде бързат да ти вземат парите за възможно най-скъпият инжекцион за модела кола и после при проблем само демлъвки.
Писал съм къде ли не и засега имам отговор по тел. само от Заволи БГ. - уж обещаха разни неща за след 6-7 дни - но докато не се случат няма да се успокоявам. Май пак излъгаха. Вече се наслушах на много лъжи.

- milenvg
- Потребител
-
- Кара: Audi A3
- Мечтае да кара: Lexus
И аз бях в същата конфигурация със заволи. В сервиза в София не са на високо ниво също. Донастроиката ми я прави Slavcho докато карах колата. Друго за копчето което при мен ми направи впечетление е че след като извадя ключа от старткопчето продължаваше да свети още 3-4 сек.Само да питам пробвахте ли да вдигнете температурата на 50 градуса за бензин газ? Може да не отчита точна темп. Имах го този проблем
- Демирев
- ентусиаст
-
Моля някой ако може да ми помогне да ми задвижат проблема с Еврогаз 3000 и Заволи бг. в КЗП по-бързо и въобще да го задействат нека пише.
Отчаян съм
искам да се отърва от дефектното Заволи.
Писна ми през 5 км. да вдигам капака да вадя бушони на ГИ-та сякаш съм опел кадет
Отчаян съм

Писна ми през 5 км. да вдигам капака да вадя бушони на ГИ-та сякаш съм опел кадет

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Само искам да ти вметна, че аз с ГИ Бардолини вече 3г. нямам НИКЪКЪВ проблем. На 2-та година имах донастройка на горивоподаването. При над 175км/ч. леко недостигаше газчицата и прехълцваше. С две думи... работи изключително добре, както на бензин така и на газ и няма разлика. И един съвет от мен: престани да антемосваш 318-те! Не са спрели 318-те, спрял си ти!
п.п. Това не заяждане, а лека нотка на майтап!
Още един път ти пожелавам наистина да си решиш проблема.
п.п. Това не заяждане, а лека нотка на майтап!
Още един път ти пожелавам наистина да си решиш проблема.

- Демирев
- ентусиаст
-
Нищо не съм анатемосвал в 318. Споделял съм винаги и лошите и хубавите страни.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Създал съм темата да се види и предупредя всички във Варна със Заволи инжекцион какво отношение получават от гаранционният сервиз Еврогаз 3000 Варна и Заволи България.
Навсякъде бързат да ти вземат парите за възможно най-скъпият инжекцион за модела кола и после при проблем само недомлъвки.
Смениха ми газовият компютър преди няколко дни и вече гасне и топла и винаги -
- тотално не може да се кара на газ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Създал съм темата да се види и предупредя всички във Варна със Заволи инжекцион какво отношение получават от гаранционният сервиз Еврогаз 3000 Варна и Заволи България.
Навсякъде бързат да ти вземат парите за възможно най-скъпият инжекцион за модела кола и после при проблем само недомлъвки.
Смениха ми газовият компютър преди няколко дни и вече гасне и топла и винаги -
- тотално не може да се кара на газ

- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Колега,аз ако бях на твое място досега щях да съм я хвърлил тая газова...Те парите,че няма да ти ги върнат няма,но поне не мъчи колата повече.На бензин щом си върви нормално карай я на бензин 

- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Щом не я кара на бензин значи има причина харчи му.Всички който слагат газ не я слагат защото искат просто да имат туба отзад а за да е по-евтино иначе кой нормален ще си сложи газ...Всеки си решава аз никога не бих сложил газ след като не мога да я изхранвам няма да я взимам но това е мое мислене.Дано си решиш проблема по-скоро колега успех 

- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Колега Демирев, според твоите обяснения при подаване на газ и отнемане само тогава ли угасва?
Или палиш вдига оборотите до 1300 - 1400 падат до около 1100 - 1200 и след като започнат да цъкат инжекторите на газта тогава гасне?
Ако обясниш по конкретно в детайли е по-вероятно някой да ти помогне.
Не е задължително да си технически много грамотен за да обясниш в детайли какво се получава.
Аз разбирам че ако много е студена или в синия сектор при подаване на газ и отнемане двигателя загасва!
И още един въпрос дали си демонстрирал дефекта в сервиза?
И ако си, защо досега не си написал жалба (като опишеш точка по точка какво се е случило с дати ако може) вкъщи иди в сервиза и искай да се запознаят с нея и да ти дадат изходящ номер и копие.
След което само гледай
От там вече Кзп, пътища много.
Или палиш вдига оборотите до 1300 - 1400 падат до около 1100 - 1200 и след като започнат да цъкат инжекторите на газта тогава гасне?
Ако обясниш по конкретно в детайли е по-вероятно някой да ти помогне.
Не е задължително да си технически много грамотен за да обясниш в детайли какво се получава.
Аз разбирам че ако много е студена или в синия сектор при подаване на газ и отнемане двигателя загасва!
И още един въпрос дали си демонстрирал дефекта в сервиза?
И ако си, защо досега не си написал жалба (като опишеш точка по точка какво се е случило с дати ако може) вкъщи иди в сервиза и искай да се запознаят с нея и да ти дадат изходящ номер и копие.
След което само гледай

От там вече Кзп, пътища много.
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
5 страници стана тая тема и едно и също
. Като си решил пиши до кзп и ще ти отговорят аз съм пускал три жалби една във Варна. Правил съм го на момента без връзки. И резултата е бил в моя полза. Не чакай пред компа да ти свърши друг работата, а напиши си сам жалба и я пусни до комисията, става и докато си седиш в къщи на сайта им
.
Понякога трябва сам да си помогнеш. Сигурен съм, че всеки един от нас е стигал до такъв момент, но номера е да махнеш капаците и да намериш правилния път, а той при теб ще е с даване за пари за друга уредба и друг сервиз, или пък хвърляй газовата така ще ти е по-евтино щом не могат да ти я оправят.
Иначе М43 е мотора на бмв, който най-лесно се газифицира, моята я продадох на 450хил., като 250 хил. и минах само аз на газ и проблем не съм имал освен че сминих на 120 хил. изпарителя и рейката, което е нормално и филтри разбира се, познавам още един куп колеги които са този мотор и нямат драма дори един приятел е със Заволи, не съм сигурен дали е същия модел, но модела според мен не е от значение на М43, той работи и да не е по ОБД факт е моята кола. Това което може да е объркано е монтажа.

Понякога трябва сам да си помогнеш. Сигурен съм, че всеки един от нас е стигал до такъв момент, но номера е да махнеш капаците и да намериш правилния път, а той при теб ще е с даване за пари за друга уредба и друг сервиз, или пък хвърляй газовата така ще ти е по-евтино щом не могат да ти я оправят.
Иначе М43 е мотора на бмв, който най-лесно се газифицира, моята я продадох на 450хил., като 250 хил. и минах само аз на газ и проблем не съм имал освен че сминих на 120 хил. изпарителя и рейката, което е нормално и филтри разбира се, познавам още един куп колеги които са този мотор и нямат драма дори един приятел е със Заволи, не съм сигурен дали е същия модел, но модела според мен не е от значение на М43, той работи и да не е по ОБД факт е моята кола. Това което може да е объркано е монтажа.
Адвокат. 200-400 лв. Той знае какво да направи. Ще претендираш после разходите за него, ще ти ги платят.
Надявам се, събираш документи, доказващи всяко влизане в сервиза на Заволи и извършените от тях ремонтни дейности.
Надявам се, събираш документи, доказващи всяко влизане в сервиза на Заволи и извършените от тях ремонтни дейности.