Дърпане във волана при неравности
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Re: Дърпане във волана при неравности
el lobo написа:а дали може дърпането да е от каре във волана?
Според мен карето само предава това което рейката му "казва" към волана, ако има проблем с него ще има тропкане и луфт в кормилният прът, но едва ли ще има дърпане заради него....

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
JTD написа:Защо наклона на предницата да не се регулира?
Защото не е направено да може. На тампоните на макферсъните има по един пин, който влиза в бомбето и фиксира наклона. Ей сега погледнах една тема в чужд форум, където просто махат тези пинчета и наклона почва да мърда (трите отвора, където влизат шпилките на тампона са елипсовидни и позволяват известно преместване).
Може да се регулират/погледнете снимката/! Може всичко стига да има желание и пари за финансиране на лудите ни идеи. Продават се китове които регулират амортисьорите отгоре на бомбетата. Но това е отклонение от темата. По-назад се спомена каре на волана. Да! Това също е фактор! Аз скоро сменях на моето Е36 такова каре, което беше позаминало. Преди на Е34 се оказа разхлабена гайка в краката до педалите и пак имах такъв ефект на увличане, макар и малко.
Аз предлагам да се обобщят всички причини и по принципа на изключването колегите с проблемите да си прегледат при тях съответно всички споменати проблемни зони. А и все пак се отвори полезна дискусия, от която доста от нас може да си "сверят" часовниците.

Аз предлагам да се обобщят всички причини и по принципа на изключването колегите с проблемите да си прегледат при тях съответно всички споменати проблемни зони. А и все пак се отвори полезна дискусия, от която доста от нас може да си "сверят" часовниците.

Dirty M5 driveR написа:JTD написа:Защо наклона на предницата да не се регулира?
Защото не е направено да може. На тампоните на макферсъните има по един пин, който влиза в бомбето и фиксира наклона. Ей сега погледнах една тема в чужд форум, където просто махат тези пинчета и наклона почва да мърда (трите отвора, където влизат шпилките на тампона са елипсовидни и позволяват известно преместване).
Може да се регулира и си става. Личен опит.
Ясно колко им обясняваш на клиентите ти.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Е аз не че съм регулирал стотици е46, но на всяко съм го виждал този пин, който фиксира тампона. В програмата на стенда също дават, че напречен наклон не се регулира. Ако има някои конкретни модификации, при които може тук е мястото да го споменеш, защото и на мен ми е интересно. Иначе защо да не им регулирам на хората наклоните...
Dirty M5 driveR написа:Е аз не че съм регулирал стотици е46, но на всяко съм го виждал този пин, който фиксира тампона. В програмата на стенда също дават, че напречен наклон не се регулира. Ако има някои конкретни модификации, при които може тук е мястото да го споменеш, защото и на мен ми е интересно. Иначе защо да не им регулирам на хората наклоните...
Регулира се на всички.
А защо в програмата ти не било давало - питай производителя на стенда, който използваш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- vesosea
- Потребител
-
- Мечтае да кара: кола с гола жена вътре - по възможнос по-млада да е.
- Детайли за колата: е 46 328
от кормилната рейка е накрайниците , смени ги, около 40 лева са вътрешен или външен. И ще се оправи. Имах същия проблем. точка
механика
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Колеги,аз смених предните гуми и дърпането значително изчезна.Явно от тях е проблема,защото със зимните също не дърпаше.
The Power of Dreams!
- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Колеги,от скоро имам същия проблем.Усещам леко увличане така като карам и ходи колата като има коловози.Днес като карах по разбитите павета и пуснах волана и го гледах и видях ,че като върви по неравностите и си мърда и трепка наляво-надясно,което ме води към мисълта ,че е нещо от рейката,ама нз сега като сложа летните гуми ще видим как ще е и ще споделя дали има промяна 

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
здравейте колеги , днес погледнахме колата седин приятел защото нещо нямам вяра вече на сервизите и се оказа че се чува потропване във вътрешните накрайниците на рейката , иначе всичко друго е здраво и самата рейка не тече и не тропа , така че явно оттам ми бяга леко волана по коловози и неравности
- vesosea
- Потребител
-
- Мечтае да кара: кола с гола жена вътре - по възможнос по-млада да е.
- Детайли за колата: е 46 328
от вътрешните накрайниците на рейката е . но като цяло самия модел е 46 ходи наляво-надясно. Опел-Омегата ми бе като ''чук'' по неравностите , с кадърно регулиране на сходимостта на колелата.
механика
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Така, след сменени тампони навсякъде (ама буквално всичките), амортисьори, носачи, накрайници 4 броя, чисто нови гуми (отново), нови джанти и последен реглаж, колата е бетон. Не знам от какво точно се оправи, но дърпането изчезна
Дано повече не се появява, че пак ще си купя Е36

- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530XI
- Мечтае да кара: M5 f10
Извинете за спама , но да не пускам нова тема .. Възнможно ли е да има съвсем леко чупене на волана в едната посока ,защото едната предна гума е по-изтъркана от другата..
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Какво значи чупене? Застанал ти е на криво ли? Да, възможно е да се получи този ефект, но по-скоро гумите са такива, а не че едната е по-износена от другата. Размени ги и ако се оправи волана, значи е от тях.