Нямам парно, а колата е загряла

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Нямам парно, а колата е загряла

Мнение от oci » 23 Дек 2012, 23:35

idrive написа:Здравейте колеги
От 1 седмица и аз имам проблеми с парното.На празен ход(около 700об) парното се губи, подам ли малко газ си духа нормално.Клапана ми дава грешка(map cooling) от 2 години, но чак сега се появи някакъв проблем.Коментирах го с едни приятели и те са имали проблеми с водна помпа.Също така лятото ми правеше впечатление, че климатр. духа топло в краката.
Варианта радиатор на парното го отписвам...след 1200-300об има нормално парно.Първо мисля да видя клапана...след това водната помпа.

щом ти е духало топло в краката лятото значи тогава клапана не е затварял, не бързай с водната помпа виж първо клапана.

Потребител
Аватар
Кара: 320 D

Мнение от cenkotoshkov » 27 Дек 2012, 18:02

BAGRETO написа:Колега щом ти се е случвало да духа топло при пуснат климатик значи клапанът за парното не ти затваря добре ,възможно е сега да неможе да отвори добре или изобщо не отваря.При мен се получи лятото не спираше топлата вода и духаше топло постоянно ,смятах да си купувам нов но видях че се разглобява и го отворих и почистих (имаше парченца от бакелит явно от водната помпа :dunno: ) след това заработи без проблем.Номер 5 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18

Здравейте, значи при мен това клапънче е с 2 цилиндърчета както на номер 5 от схемата , а забелязах на други снимки на колеги е с едно , възможно ли е да е сменяно защото по принцип ако е с едно има една букса ако е с две има 2 букси .. та като гледах моето има един кабел с една букса и съответно е изведена втора букса от първата и е изолирано с изолация ... колата е 320 д 136 к 99г , значи нещо парното не работи по реда си един ден го свалих чистих го и вечерта имах хубаво парно но след 1 - 2 дена пак нямам ... искам да го сменя но ме интересува новото с едно цилиндърче ли да е или да търся с две
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 27 Дек 2012, 20:03

cenkotoshkov написа:
BAGRETO написа:Колега щом ти се е случвало да духа топло при пуснат климатик значи клапанът за парното не ти затваря добре ,възможно е сега да неможе да отвори добре или изобщо не отваря.При мен се получи лятото не спираше топлата вода и духаше топло постоянно ,смятах да си купувам нов но видях че се разглобява и го отворих и почистих (имаше парченца от бакелит явно от водната помпа :dunno: ) след това заработи без проблем.Номер 5 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18

Здравейте, значи при мен това клапънче е с 2 цилиндърчета както на номер 5 от схемата , а забелязах на други снимки на колеги е с едно , възможно ли е да е сменяно защото по принцип ако е с едно има една букса ако е с две има 2 букси .. та като гледах моето има един кабел с една букса и съответно е изведена втора букса от първата и е изолирано с изолация ... колата е 320 д 136 к 99г , значи нещо парното не работи по реда си един ден го свалих чистих го и вечерта имах хубаво парно но след 1 - 2 дена пак нямам ... искам да го сменя но ме интересува новото с едно цилиндърче ли да е или да търся с две

колега това двете цилиндърчета както ги наричаш по ниското е ел. клапана, а по високото е ел. помпа която върти водата в малкия кръг, ако имаш окабеляване и за помпата и за клапана т.е и до двете има букси си търси същия ако обаче има само букса за клапана значи най-вероятно е сменено и такова са имали, чукни я колата по вин в риолема или ми прати вина на ЛС и ще ти кажа точно с какъв трябва да ти е колата.

Потребител
Аватар
Кара: 320 D

Мнение от cenkotoshkov » 27 Дек 2012, 21:33

ок писал съм ти ЛС , а възможно ли е ако е било с едно и са сложили друга с две .. тази допълнителната букса която са пуснали от главната да са и объркали + и - , защото на малката букса като меря с пробна лампа имам + и - , а на голямата като меря ми дава и на двете гнезда + + .. което ми се вижда странно ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 29 Дек 2012, 20:10

cenkotoshkov написа:ок писал съм ти ЛС , а възможно ли е ако е било с едно и са сложили друга с две .. тази допълнителната букса която са пуснали от главната да са и объркали + и - , защото на малката букса като меря с пробна лампа имам + и - , а на голямата като меря ми дава и на двете гнезда + + .. което ми се вижда странно ..

за клапана няма значение къде плюс и минус защото там е бубина както и да я вържеш все ще работи докато за помпата има значение защото ако се обърнат ще върти на обратно, но тази помпа ако е вързана от клапана за парното тя няма да работи, ако от клапана са взети кабели за помпата по добре ги отрежи и си вържи само клапана а това, че имаш два плюса на буксата значи има късо някъде вероятно са оголени кабелите и си допират, на така или иначе ако е направено по този начин срежи буксата на помпата или по добре я откачи от там дето са я закачали на клапана за да нямаш проблеми.

Предишна

Назад към E46