Разбойниците пак удариха ....
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Разбойниците пак удариха ....
jbankov написа:Аз съм си решил донякъде проблема като главата на болта ми е с друг размер от оригиналния...поне да ги затрудня малко от малко.
Иначе за секрет е добър вариант, стига Марто да ни светне
Само не го споделяйте тука

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Gqbriel написа:jbankov написа:Аз съм си решил донякъде проблема като главата на болта ми е с друг размер от оригиналния...поне да ги затрудня малко от малко.
Иначе за секрет е добър вариант, стига Марто да ни светне
Само не го споделяйте тука
Вероятността да имат в себе си такъв размер е по-малка от 1%

jbankov написа:lordlosh написа:В Лев Инс, ама бяха много разправии и сумати чакане и мен се опитаха да ме метнат като ми отказаха възлагателно писмо, ама с 1000 разправии, нов оглед и говорене с разни кози, си закарах колата в сервиза и там чаках сумати време за нов волан и ключалка, ама поне ми го направиха из*одите ......
ЛЕВ ИНС са дали пари за нещо![]()
![]()
Не го вярвам ,тези са възможно най-големите измекяри ,котио могат да съществуват.
Поздравления все пакНаправо трябва да черпиш
То пари не са ми дали, а я направиха в техен сервиз ...
Искаха да ме набият и да ми откажат възлагателното писмо, ама не стана, има си причини поради които се отказва възлагателно и нямаше как да ме прецакат, сигурен съм, че ако бях си избрал друг метод на плащане, както те ме караха, нямаше да ми платят нищо ......
Аз като говорих с човека от сервиза и той каза, че най-крадените неща са огледала, волан, навигация и брони .....
Идеята за скрит болт е супер, аз от инцидента си държа колата на паркинга, ама не ми е много гот, защото не ми е чак под носа паркинга, а и 50 кинта месечно си плащаш и отделно и това дебилно каско към 1000 лева и ми кажете за какво го плащам аз, аз от как се помня и карам не съм се удрял и каското няма да го ползвам за катастрофи, ако ме ударят си имам гражданска, просто аз не съм такъв тип шофьор и каското го правя с една причина и тя е кражба на кола и отделни части и да спя спокойно, а то нищо подобно .......
И нашите смотани полицаи са виновни, хващат тия крадци, които им изнася и са задигнали на някой колата с много връзки и за това ги откриват, а такива коли по 6-10 години, изобщо май не си правят и труда да ги търсят ..........
Трябва да си направят закон и да се изисква документ за частите втора ръка, тоест откъде са взети и всичко, а не като сега, защото на всички ни е ясно, че това си е поръчкова работа .....
Не знам на мене ми е много тъпо и са се чудя като идиот, по-нов мотор ли да си взема или да си взема някаква кочина, която няма да я заглеждат, че като чета и там за какви кражби става на въпрос и лошо ми става .......
Хахха сега видях, че са ми отмъкнали предната кора и предните решетки или как се казват на Аудито, о боже .......
Тя колата е 1997 година, докъде стигнахме ......
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
lordlosh написа:това дебилно каско към 1000 лева и ми кажете за какво го плащам аз, аз от как се помня и карам не съм се удрял и каското няма да го ползвам за катастрофи, ако ме ударят си имам гражданска, просто аз не съм такъв тип шофьор и каското го правя с една причина и тя е кражба на кола и отделни части и да спя спокойно
колега, точно над тия неща и аз се замислям - и стигнах до два варианта:
1. Да не правя каско и да му мисля /след като и с каско пак я мисля/.
2. Да направя каско в компания, която да съм сигурен, че всичко по интериора ще се заплаща... макар и по-скъпо да ми излезе.
Като се замислите и какво - ще излезе, че 99% от колите са в Армеец, Левинс и Булинс - понеже е най-евтино. И се оплакваме. Аз съвсем скоро ще проуча какво е положението във всички останали и може да се окаже, че за да плащаш повече пари си има причина....
http://www.sdi.bg/web/v/zastrahovatelni ... 10019.html
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
sub_eleven написа:Като се замислите и какво - ще излезе, че 99% от колите са в Армеец, Левинс и Булинс - понеже е най-евтино. И се оплакваме. Аз съвсем скоро ще проуча какво е положението във всички останали и може да се окаже, че за да плащаш повече пари си има причина....
http://www.sdi.bg/web/v/zastrahovatelni ... 10019.html
Тук не съм съгласен,как разбра че е най-евтиното ?Само ще ти кажа,че едни от най-скъяите коли в БГ са точно в 1 от тези които изброи

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
sub_eleven написа:lordlosh написа:това дебилно каско към 1000 лева и ми кажете за какво го плащам аз, аз от как се помня и карам не съм се удрял и каското няма да го ползвам за катастрофи, ако ме ударят си имам гражданска, просто аз не съм такъв тип шофьор и каското го правя с една причина и тя е кражба на кола и отделни части и да спя спокойно
колега, точно над тия неща и аз се замислям - и стигнах до два варианта:
1. Да не правя каско и да му мисля /след като и с каско пак я мисля/.
Колкото и да е жалко в България кражбите на тези неща не се плащат, но въпреки всичко аз лично не бих си оставил колата без автокаско. Има си ситуации при които си е задължително да имате.
1) Винаги можеме да пиеме една студена вода, ако недай си боже ни откраднат автомобила.
2) Човек никога не е застрахован, че той по невнимание може да е виновен в ПТП и тогава няма гражданска отговорност.
3) На паркинг или някаде на улицата винаги може да те удраска някой или направо да си те удари и избяга тогава пак няма гражданска.
4) Ситуаци ала караш зад някой и той настъпва камък с гумата и ти сцепва прозореца. Пак гражданска няма.
Ако се замисли човек има голям резон да не се заплащат детайлите които сам можеш да свалиш. Заради такива които са го правили сега ние страдаме ... Разбира се това не включва наглоста на повечето застрахователи, които гледат те минат ...

Ситуации хиляди. Всеки сам си решава какво да прави без или със или къде, ама си Ви препоръчвам каско задължително. Това, че си платил 1000 лв и не си завел нито една щета не значи, че другата година няма да е обратното и дано не е де

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аз пък невиждам логиката, крадат ти огледалата и не ти ги плащат, защото може да си си ги свалил сам , ми то тогава сам може да си откраднеш колата да я скриеш някаде и да я шитнеш на части и да ти кажат ма то вия сте си я скрили някаде.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
iv4o9999 написа:аз пък невиждам логиката, крадат ти огледалата и не ти ги плащат, защото може да си си ги свалил сам , ми то тогава сам може да си откраднеш колата да я скриеш някаде и да я шитнеш на части и да ти кажат ма то вия сте си я скрили някаде.
Taм ситуацията е доста по-сериозна,вярвай ми за 30 мин са те усетили

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Gqbriel написа:iv4o9999 написа:аз пък невиждам логиката, крадат ти огледалата и не ти ги плащат, защото може да си си ги свалил сам , ми то тогава сам може да си откраднеш колата да я скриеш някаде и да я шитнеш на части и да ти кажат ма то вия сте си я скрили някаде.
Taм ситуацията е доста по-сериозна,вярвай ми за 30 мин са те усетили
... и после яко

Какво ли е съотношението на кражбите денем/вечер ? През деня скривате ли си ценните неща да не се виждат -навигации, детектори... ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Gqbriel написа:Тук не съм съгласен,как разбра че е най-евтиното ?Само ще ти кажа,че едни от най-скъяите коли в БГ са точно в 1 от тези които изброи
ми там са, понеже е мутренска работата на принципа "ако не си при нас, ще ти я откраднем..."
В западна компания - примерно Алианц съм сигурен, че премията е по-висока и съм почти сигурен, че и навигация и волан ще платят ако има следи от разбиване на колата. Но както споменах, ще проверя дали това е така и ако е така - 100% ще се прехвърля, дори да плащам х1.5!
Да ще им плащам 5 бона и накрая пак като нищо да не ми платят, да зема да закарам колата на скраб ?
Това правило за неплащане на липси си го има в договора и май е към повечето застраховки ......
Но държа да уточня, че изрично пише, че не се покриват липсващи детайли ИЗВЪН КУПЕТО, тоест всичко което е вътре са длъжни да го платят, като изключим cd-to ......
Това правило за неплащане на липси си го има в договора и май е към повечето застраховки ......
Но държа да уточня, че изрично пише, че не се покриват липсващи детайли ИЗВЪН КУПЕТО, тоест всичко което е вътре са длъжни да го платят, като изключим cd-to ......
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Пак казвам, точно по тази причина ще проверя как стоят нещата.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Кучетата си лаят, кервана си върви. Няма оправия в БГ.
Колеги..да ви споделя мойте впечатления. В момента не карам БМВ( в процес на търсене съм), но колата ми е 2000г(алфа) и е застрахована за 6000лв в Алианц. Мога само добро да говоря за тях ... каквото и да стане си ми плащат и при това добре. Миналият месец някой ми беше надрал колата с пирон .. снимаха я и до 1-2 седмици ми дадоха 150лв на елемент.. което е предостатъчно. Незнам каква е разликата в цената между Алианц и другите застрахователи, но предполагам, че не е голяма.