Добавка към нафтата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Добавка към нафтата
Абе ако не е хубаво горивото ако ще и с литрите да слагате добавки пак няма смисъл 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Rundev написа:Както казaх и в нашата верига магазини и сервизи го има Castrol-а"Autobox"
Колега тая добавка за колко литра дизел е и на каква цена е при вас?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Още малко по темата - от известно време се интересувам от биодизела и се оказва, че 5-10% биодизел в нафтата има учудващо добри почистващи свойства - буквално отмива всичко по цялата горивна система. Недостатък е, че биодизела е много силен разтворител и в отделни случаи може да протекат някои маркучи и да задръсти горивния филтър със всякакви говна от резервоара (имам предвид това, което разкисне и смие от резервоара и горивопроводите).
Si non confectus, non reficiat.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Zagy написа:Още малко по темата - от известно време се интересувам от биодизела и се оказва, че 5-10% биодизел в нафтата има учудващо добри почистващи свойства - буквално отмива всичко по цялата горивна система. Недостатък е, че биодизела е много силен разтворител и в отделни случаи може да протекат някои маркучи и да задръсти горивния филтър със всякакви говна от резервоара (имам предвид това, което разкисне и смие от резервоара и горивопроводите).
До колкото знам съвременните дизели би трябвало да съдържат около 4-5%(или повече беше

- Skaterbg_
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D - 2002year automat
От началото на месец септември 2010г., дизеловото гориво, произвеждано в БГ има съдържание на биоприсадка-3% и се казва ДГ В-3, преди това бе с 2%. От 01,04,2011 съдържанието ще стане 4%, а по-късно и до 5%. Това е в изискване на норми на ЕС и изпълнение на ЗАКОН ЗА ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ И АЛТЕРНАТИВНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ И БИОГОРИВАТА. В скоро време на пазара ще се появи и био-бензин, произведен с БИОЕТАНОЛ. Както колегата по-горе е писал, наистина биоприсадката е доста агресивна към гумените съединения, и всеки, който има дизелов автомобил трябва да се замисли за подмяната им в близкото бъдеще.
- Zagy
- нафтения
-
Аз пък доколкото знам само "Темпо" предлагат нафта с биодизел вътре. Другото си е обикновенна минерална нафта.
Идеята ми беше, че малко биодизел в нафтата има много силни почистващи свойства. Продължавам да ровя по темата
Като събера достатъчно мат'рял може да направя отделна тема.
Идеята ми беше, че малко биодизел в нафтата има много силни почистващи свойства. Продължавам да ровя по темата

- S7
- старши ентусиаст
-
Много ми е интересно някоя бензиностанция като напише че има еди ква си добавка или биодизел в нафтата,и след това като почне да хълца колата и се чудим какво и е заминало.Аз не бих заредил на бавареца биодизел.То по тази логика може и с горено олио да караме ,доколкото разбрах се слагало някво приспособление за нашите коли и може да си джуркаме с олио от KFC 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
S7 написа:Много ми е интересно някоя бензиностанция като напише че има еди ква си добавка или биодизел в нафтата,и след това като почне да хълца колата и се чудим какво и е заминало.Аз не бих заредил на бавареца биодизел.То по тази логика може и с горено олио да караме ,доколкото разбрах се слагало някво приспособление за нашите коли и може да си джуркаме с олио от KFC
То може и със зехтин да караме, ама кой луд ще ти каже как и какво нещо да залепиш на колата

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Zagy
- нафтения
-
Проблема с биодизела в България е, че все още не се контролира производството и съдържанието му - демек всеки който си пече ракия в казана може да вари нафта от хамбургери и да си приказва каквото ще.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
То какъв био дизел, при положение, че една проста нафта и един бензин са с качество на олио от фритюрник в България.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Колеги от както сложих добавката Лики Моли двигателя стана много по тих!Направо имам усещането,че карам бензинова кола!И незнам дали си въобразявам но всякаш повече взе да върви!Сигурно съм събудил няколко умрели коня 

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки

- S7
- старши ентусиаст
-
shark1986 написа:Колеги от както сложих добавката Лики Моли двигателя стана много по тих!Направо имам усещането,че карам бензинова кола!И незнам дали си въобразявам но всякаш повече взе да върви!Сигурно съм събудил няколко умрели коня
И аз сложих такава ама при мене пък го няма този ефект

- Zagy
- нафтения
-
Ако колата е била в кондиция такава добавка няма да я усетиш кой знае колко. И аз съм слагал Лики Моли - ефекта беше може би малко по-тиха работа на двигателя...