тресене при трьгване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- driftmaniq
- Потребител
-
- Кара: BMW
Re: тресене при трьгване
здравейте колеги от няколко дни се появи тресене при тръгване на 1-ва и задна предавка особено когато има повече хора в колата с колкото повече газ тръгвам толкова по силно тресе а понякога се оправа в момента сам в германия ходих тука нa сервиз и ми казаха че са някви тампони дето държат деференцияла възможно ли е да е от тях или има и нещо по сериозно
пи4ове .....тоя проблем го има и при мен /е 36 купе 6 цил. 150к./ ...когато направя няколко старта при задръстваниа при тръгване на задна и особенно когато е горещо ....колата преттриса с някакъв адски шум все едно шесе разпада .....с малко пове4е газ няама проблем ..потегля се но мисля да отстраня проблема 4е ме дразни много ...живея във варна ..ходих при няколко майстора но ми казват да си я карам така
))
.....до колкото успях да разбера от обсъждането до момента ...явно ще сменям - съединител, маховик, висящ лагер и най вероятно тампоните на двигателя.....някой може ли да ме ориентира кво излиза това като цена тотал ?!!!! предварително мерси много

.....до колкото успях да разбера от обсъждането до момента ...явно ще сменям - съединител, маховик, висящ лагер и най вероятно тампоните на двигателя.....някой може ли да ме ориентира кво излиза това като цена тотал ?!!!! предварително мерси много
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
moka07 написа:пи4ове .....тоя проблем го има и при мен /е 36 купе 6 цил. 150к./ ...когато направя няколко старта при задръстваниа при тръгване на задна и особенно когато е горещо ....колата преттриса с някакъв адски шум все едно шесе разпада .....с малко пове4е газ няама проблем ..потегля се но мисля да отстраня проблема 4е ме дразни много ...живея във варна ..ходих при няколко майстора но ми казват да си я карам така))
Здравей колега,
провери тук за цени:
viewforum.php?f=63
Иначе си се подгoтвил за най най-лошия вариант, но според мен ще се разминеш само със съединител и тампони, или само с едното.

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
И при мен се появи такова тресене при тръгване вчера. Странното е, че днес го няма. При това карах в задръстване и доста спирах и тръгвах.
- el cho
- Потребител
-
- Кара: BMW E28 M20B20 '84
Маховик, съединител, висящ лагер, тампони...! То остава, при смяната на половината кола, да не се оправи
Относно повредата в маховика, както по-горе бе описан като-"дал фира", "заминал" и подобни не ми става особено ясно. Проблемът в него е ако има биене. Това може да се разбере, като го държиш в ръцете си, т.е. когато се свали. Докато е на колата само може боба да покаже. Ако има биене в съединителя, най-сигурно се усеща при движение, примерно с 50-60, на висока предавна, натиска се съединителя плавно и се усеща подритване в крака. Относно висящият лагер, ако има проблем в него също се усеща биене при по-високи скорости, също и при отнемане на гаста. Нормално е при по-натоварена кола симптома, да е по силно изразен. Все пак съответният възел се товари повече.
До тук поне 10 човека имат идентичен проблем, но едно решение не видях!
Успех!

До тук поне 10 човека имат идентичен проблем, но едно решение не видях!
Успех!
ако и при спиране на свободна се чувстват тупкания/вибриране на мотора, както и негладко потегляне - маховик е със сигурност. Ако само при потегляне е проблема - пак може да е маховик, тия тампони на мотора не пречат при тръгване. За висящия лагар не мога да кажа със сигурност, но според мен пак не. А и той рядко заминава наистина. Може да ви послъжат да ви го сменят.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Айде и аз да ви се похваля, смених съединител и маховик. Признаците бяха като описаните в темата - вибрации при тръгване, претрисане при полусъединител .. абе гадна работа. Сега съединителя е една идея по-мек и тръгването е много плавно 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Wolfen написа:Айде и аз да ви се похваля, смених съединител и маховик. Признаците бяха като описаните в темата - вибрации при тръгване, претрисане при полусъединител .. абе гадна работа. Сега съединителя е една идея по-мек и тръгването е много плавно
А твоя маховик беше ли тръгнал - това прословуто притрисане при потегляне?
Si non confectus, non reficiat.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Zagy написа:Wolfen написа:Айде и аз да ви се похваля, смених съединител и маховик. Признаците бяха като описаните в темата - вибрации при тръгване, претрисане при полусъединител .. абе гадна работа. Сега съединителя е една идея по-мек и тръгването е много плавно
А твоя маховик беше ли тръгнал - това прословуто притрисане при потегляне?
Именно.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Колега, дай цена на съединител и маховик колко ти е излезло за да имаме някаква идея за финансовата страна на въпроса 

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
ами аз позагледах темите в раздел Продава ... съединител ЛУК за 318и върви около 250лв, маховика е около 900лв.
Оригиналния маховик също е ЛУК, но цената му в Дару е 1300лв някъде, а съединителя 300+лв.
Оригиналния маховик също е ЛУК, но цената му в Дару е 1300лв някъде, а съединителя 300+лв.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
на мен ми притриса, като тръгвам, но майстора като направи 1 кръкче каза, че притискателите или нещо от сорта са заминали да не се притеснявам за маховик почти не се скапвал.... каза, че само трябва да сменя съединителя

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Дам, и аз съм за съединител да му е*а мамито 
Париии, все париии трябвааат
Sorry за off-a

Париии, все париии трябвааат

Sorry за off-a

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
При мен се оказа, че проблема е от маховика.