Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от Wierdo » 08 Яну 2014, 1:48

iv4o9999 написа:относно закрепянето на декоративната капачка, не мога да се съглася с пиленето и напасването на отвора, защото така капачката влиза още по-навътре а черната част изпъква повече, истината е че в комплекта липсват едни шайби http://www.oznium.com/forum/topic24919
на първата снимка и по-скоро това са нещо като рингове, които се слагат на лупата, които увеличават диаметъра и позволяват на капачето да се щракне с двете си щипки които в случая човек се чуди за какво са. на моите правих едни крачета които лепих със силикон абе сложна работа.

за кабела няма как да не направиш дупка в рефлектора, защото през дупката за крушката, където се закрепва лупата, няма място, а ако удължиш кабела и го прекараш отпред под капачката и после назад покрай рефлектора става голяма цигания.

Има два вида капачки. На мене ми изпратиха първоначално две различни. Едната въобще не влизаше на лупата, трябваше пилене. Другата влизаше добре на лупата и без пилене, само че не пасваше добре по рефлектора на фара.

Кабелчето видях, че съм го пуснал през отвора за крушката, където се захваща лупата (сложил съм го м/у лупата и силиконовото пръстенче, така нищо остро не го натиска). След това съм направил една миниатютрна дупка отгоре на задния капак на фара. Не ми се изпотява, нито нищо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 16 Яну 2014, 10:42

Здравейте,
Искам да попитам къде слагате баластите на афтърмаркет ксенона. Чудех се дали да не ги сложа от долната страна на фаровете, както са оригиналните, но не знам дали ще се охлаждат добре, защото няма да са върху метална повърхност. Баластите са от този тип:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 26 Яну 2014, 18:16

1558583_796444277048365_876830439_n.jpg
1558583_796444277048365_876830439_n.jpg
b_velev написа:Здравейте,
Искам да попитам къде слагате баластите на афтърмаркет ксенона. Чудех се дали да не ги сложа от долната страна на фаровете, както са оригиналните, но не знам дали ще се охлаждат добре, защото няма да са върху метална повърхност. Баластите са от този тип:
Изображение

Колега аз съм ги сложил в калниците зад мигачите като отвориш не се вижда абсолютно нищо (никаква цигания) и всичко си работи перфектно вече ги карам така около 7-8 месеца и не съм имал никакъв проблем
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 01 Фев 2014, 9:26

Сложих баластите на мястото на оригиналните и стана горе долу добре. Имам обаче някакъв проблем с едната лупа. Ето как изглежда кът оф-а на десния фар. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Лупата е такава:
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/746/925/293/293925746_071.jpg
Отворих я но не видях някакъв лесно различим дефект.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 01 Фев 2014, 9:46

b_velev написа:Сложих баластите на мястото на оригиналните и стана горе долу добре. Имам обаче някакъв проблем с едната лупа. Ето как изглежда кът оф-а на десния фар. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Лупата е такава:
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/746/925/293/293925746_071.jpg
Отворих я но не видях някакъв лесно различим дефект.

колега всички са така като ти посветят няколко месеца не им обръщаш внимане вече хах и на моята светят така първоначално и а се мъчих да ги оправя и търсих проблем но в крайна сметка и до днес са си така

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 01 Фев 2014, 9:55

Другата си е ОК. Писах на вдигнах кейс в Ebay и предполагам, че китаеца или ще ми върне парите или ще ми прати нова, но ми беше чудно дали само при мен се получава така?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 01 Фев 2014, 11:13

само да кажа ако незнаете че след време прожината която е на клапата за къси дълги вътре в лупата омеква и недържи ламарината върната докраи е се разваля хубава линия кът-оф.Решението разглобяване и сменяне на прожината с по корава и нова.Като гледам проблема на колегата е точно такъв
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 01 Фев 2014, 19:31

unikalen88 написа:само да кажа ако незнаете че след време прожината която е на клапата за къси дълги вътре в лупата омеква и недържи ламарината върната докраи е се разваля хубава линия кът-оф.Решението разглобяване и сменяне на прожината с по корава и нова.Като гледам проблема на колегата е точно такъв

Не е това проблема при мене. Току що я разглобих лупата и клапата си беше в най-горно положение. Явно пластината е дефектна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 01 Фев 2014, 19:33

Проблемът не е толкова в пружината, колкото в това, че на единия фар не седи на фокус крушката. И на мен ми е така единия фар. Другият е идеален. При изработката предполагам има някъв микрон, който оказва това влияние. Пробвай с няква тънка шайба пред кружката. Ако фокусът е изместен в посока навътре може да постигнеш някакъв резултат, но ако е изместен навън, просто няма какво да направиш, за да влезе по-навътре кружката и ще се наложи да свикнеш. Другият вариант е просто да размениш местата на лява и дясна лупа. Хубаво е десния фар да свети хубаво вдясно заради пешеходците.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D

Мнение от Gedo » 01 Фев 2014, 21:13

Потвърждавам проблема с пружината - и при мен е така на едната лупа. В началото взе да го прави сравнително рядко, но сега винаги след като съм бил на дълги или съм присветнал, пластината не се връща в правилното положение и cut-off -а го няма. След време се оправя сама. Явно е често срещан дефект. Но на снимката на колегата не е този проблем, по-скоро наистина фокуса бяга, ако стои постоянно така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 01 Фев 2014, 21:35

да.затова давам съвет които ще слага лупи,докато са свалени да им смени прожините с нещо по твърдо и качественно,че тия китаиските са за 4-5 месеца и се смачкват,а след това да се вади лупата от фара,да се разглобява да се сменя прожината,става егати филма :paranoid: :paranoid: :paranoid: :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 01 Фев 2014, 21:56

А аз пък гарантирам, че проблемът на колегата от снимката по-горе въобще не е от пружината, а пък и той самия ви го каза. Разглобил го е и пружината си е в нормално положение, ама не четете и пружината, та пружината... При Маримото (с каквито предполагам, че сте) може и да има проблеми с нея, но аз съм с FX-R и имам почти същия проблем при единия прожектор. Закачал съм я на уред за регулиране на фаровете и образа в камерата ясно показва, че крушката не седи на фокус (точно определено място в рефлектора на прожектора), така че образът който излиза (светлината) да бъде насочвана правилно. Снопът светлина трябва да се събира точно в центъра на кът офа, иначе се получава разсейване и от там ефектът върху стената, който се вижда. Може и самата крушка да е дефектна. Светлината от нея също трябва да излиза от точно определено място. Имайки предвид, че и тя е китайчуга, нищо чудно проблемът да е в нея. Базикане на крушката, докато свето срещу стена може да покаже накъде е изместен фокуса. Когато образът се оправи, това ще означава, че в това положение трябва да остане. Като съвет към колегата мога да кажа, че тестът може да го проведе в домашни условия, така и така е свален прожектора. Включи го срещу стена, побазикай малко напред назад, пробвай и с друга крушка и ще схванеш за кво иде реч. Така като гледам снимката и мисля, че при него е леко изместен вдясно. Ако е насочен малко по-вляво ще се оправи. И последно доуточнение - лупата предава обърнат образ, тъй че при гласене нещата трябва да са в обратна посока на това, което се вижда.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 02 Фев 2014, 19:06

slitter написа:А аз пък гарантирам, че проблемът на колегата от снимката по-горе въобще не е от пружината, а пък и той самия ви го каза. Разглобил го е и пружината си е в нормално положение, ама не четете и пружината, та пружината... При Маримото (с каквито предполагам, че сте) може и да има проблеми с нея, но аз съм с FX-R и имам почти същия проблем при единия прожектор. Закачал съм я на уред за регулиране на фаровете и образа в камерата ясно показва, че крушката не седи на фокус (точно определено място в рефлектора на прожектора), така че образът който излиза (светлината) да бъде насочвана правилно. Снопът светлина трябва да се събира точно в центъра на кът офа, иначе се получава разсейване и от там ефектът върху стената, който се вижда. Може и самата крушка да е дефектна. Светлината от нея също трябва да излиза от точно определено място. Имайки предвид, че и тя е китайчуга, нищо чудно проблемът да е в нея. Базикане на крушката, докато свето срещу стена може да покаже накъде е изместен фокуса. Когато образът се оправи, това ще означава, че в това положение трябва да остане. Като съвет към колегата мога да кажа, че тестът може да го проведе в домашни условия, така и така е свален прожектора. Включи го срещу стена, побазикай малко напред назад, пробвай и с друга крушка и ще схванеш за кво иде реч. Така като гледам снимката и мисля, че при него е леко изместен вдясно. Ако е насочен малко по-вляво ще се оправи. И последно доуточнение - лупата предава обърнат образ, тъй че при гласене нещата трябва да са в обратна посока на това, което се вижда.

Проблемът беше наистина в това, че крушката е леко разместена. От задната страна на лупата, точно където ляга крушката има три малки винтчета и едното не го бях завил докрай, поради което е стояла малко настрани. Сега всичко заспа. Благодаря на колегата slitter, че ме насочи в тази поскока, защото аз бях твърдо убеден, че проблема е в лупата. Установих също така, че е почти невъзможно да се смени H1 крушка без да се свали фара. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 06 Мар 2014, 21:50

Утре юе си поръчвам лупи и ангелски очи от колега ...
Някой от София да помогне с монтажа на всичко ( със заплащане, разбира се ) :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F32

Мнение от Lefterov » 08 Юли 2014, 13:40

Колеги здравейте, наскоро си купих би-ксенон ретрофит комплекта за Е46, с доста зор докарах фаровете до що-годе приличен вид, но дойде време за свързване на кабелите и за вероятно идиотския ми въпрос. Къде трябва да включа кабелът от лупата? Доколкото разбирам, трябва да направя връзка с контрола на дългите ми, но по какъв начин трябва да стане това? Посредством някакъв сплитер? Честно казано не мога да разбера дали липсва нещо от комплекта ми, дали всичко си е на мястото и трябва да се прави някаква снадка или просто пропускам нещо елементарно...?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46