Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от kacaro89 » 07 Авг 2013, 7:54

да колега това е комплекта след малко го поръчвам само да бега жена ми да не види колко пари са хахахахаха

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kacaro89 » 15 Авг 2013, 21:31

100imenov написа:Привет и от мен,3 пъти ходя на реглаж на фаровете и не могат да ги регулират.Ксенона е фабричен и проблема е доста досаден,както виждате от снимката светлината е пречупена и няма оправяне,мислех че се разминава нивото на фаровете но не.Колкото повече се отдалечавам толкова по-голямо става пречупването се 1 лупата е завъртяна :roll:.Някой до сега с този пробелм да се е сблъсквал или да има предложение как да изравня светлината.Фаровете не са сваляни,нито са сменяни крушки,появи се от един път. :ranting:

колега откри ли от какво го имаш при мен има същия проблем не ее болка за умиране ама все пак дразни

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 29 Сеп 2013, 23:41

колеги каква е разликата между прожекторите на пазара, на какво точно да се набляга при търсенето
от къде идва разликата от 100на лв от TEЗИ примерно?

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 30 Сеп 2013, 12:54

kacaro89 написа:
100imenov написа:Привет и от мен,3 пъти ходя на реглаж на фаровете и не могат да ги регулират.Ксенона е фабричен и проблема е доста досаден,както виждате от снимката светлината е пречупена и няма оправяне,мислех че се разминава нивото на фаровете но не.Колкото повече се отдалечавам толкова по-голямо става пречупването се 1 лупата е завъртяна :roll:.Някой до сега с този пробелм да се е сблъсквал или да има предложение как да изравня светлината.Фаровете не са сваляни,нито са сменяни крушки,появи се от един път. :ranting:

колега откри ли от какво го имаш при мен има същия проблем не ее болка за умиране ама все пак дразни

Ами не просто си поиграх сам с реглажа на страни и на височина,колкото да не ме дразни,ама минало ще вида с новите фарове как е.По темата някой с мнение за кит на Luxima ,като заместител на оригиналните крушки и баласти? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Сеп 2013, 13:00

100imenov написа:
kacaro89 написа:

Ами не просто си поиграх сам с реглажа на страни и на височина,колкото да не ме дразни,ама минало ще вида с новите фарове как е.По темата някой с мнение за кит на Luxima ,като заместител на оригиналните крушки и баласти? :roll:

Вземи оригинални такива....
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 29 Ное 2013, 11:08

Колеги да попитам от тези лупи тук - http://www.hid.bg/bi-xenon-projectors-projektori
подобни ли са на тези - http://proparts.bg/product/1249/bikseno ... seria.html
Попринцип ги бях оставил лупите за понатам, но в ХИД видях, че може и през ТБИ :shock: та ако някои от тях стават за е46 да поръчвам и да монтирам направо ;д

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Ное 2013, 12:11

От Хид, всичките лупи са с вградени ангели!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 30 Ное 2013, 0:39

dark0, не знам лупите на HID дали са добри, но според мен е по-добре да си вземеш тези за вграждане oт proparts. Визията става възможно най-близо до оригиналната.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kacaro89 » 18 Дек 2013, 7:02

dark0 написа:Колеги да попитам от тези лупи тук - http://www.hid.bg/bi-xenon-projectors-projektori
подобни ли са на тези - http://proparts.bg/product/1249/bikseno ... seria.html
Попринцип ги бях оставил лупите за понатам, но в ХИД видях, че може и през ТБИ :shock: та ако някои от тях стават за е46 да поръчвам и да монтирам направо ;д

Колега аз карам вече няколко месеца с ретрофита от пропартс и колата ми изглежда перфектно даже като я дам на жена ми да я покара(случва се много рядко) се заглеждам по нея (колата имам в предвид)и си викам еии ебати убавата е 46ца хах .А колегите от пропартс са много коректно аз имах проблем с единия баласт и ми изпратиха нов без да мрънкат и разпитват и сега всичко е ок свети кристално бяло и изглежда перфектно.Монтажа е много лесен и даже ако нещо не одобряваш няма проблем да си върнеш стария вид на колата ,и да продадеш ретрофита.Аз лично съм скрил баластите и декодерите в калника и дори като вдигнеш капака не се гледат покрай фаровете разни кабеляци и кутиики,а само 2 кабелчета които се скриват зад калниците.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 18 Дек 2013, 22:48

Поръчал съм си лупи morimoto h1 и сега се чудя какъв ксенон да им сложа. Препоръчайте марка ковто да не прави проблеми и да не е безбожно скъпа.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Относно

Мнение от Wierdo » 19 Дек 2013, 10:04

b_velev написа:Поръчал съм си лупи morimoto h1 и сега се чудя какъв ксенон да им сложа. Препоръчайте марка ковто да не прави проблеми и да не е безбожно скъпа.

На е36цата ми е от БКтунинг, а на е46цата е от Бабуна. Супер доволен съм от качеството и светенето. На е36цата ми изгоря захранването/трафа на едната крушка (може и да не се казваше така, ама не се сещам за думата) малко след като взех ксенона. Отидох до магазина на колегата и веднага го сменихме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 19 Дек 2013, 10:49

Wierdo написа:
b_velev написа:Поръчал съм си лупи morimoto h1 и сега се чудя какъв ксенон да им сложа. Препоръчайте марка ковто да не прави проблеми и да не е безбожно скъпа.

На е36цата ми е от БКтунинг, а на е46цата е от Бабуна. Супер доволен съм от качеството и светенето. На е36цата ми изгоря захранването/трафа на едната крушка (може и да не се казваше така, ама не се сещам за думата) малко след като взех ксенона. Отидох до магазина на колегата и веднага го сменихме.

На е46цата наложи ли се препрогамиране на лайт модула с ксенона на Бабуна? В описанието му пише, че не би трябвало да дава грешки.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 19 Дек 2013, 11:13

ако е 35W като при мен и колата е след фейса се налага, ако ли не се слагат залъгалки, но по чистия момент е да се препрограмира, за да падне консумацията на 35 от 55, което си е + за акумулатора, спира да мига ксенона и да дава грешки

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 19 Дек 2013, 14:49

b_velev написа:
Wierdo написа:

На е46цата наложи ли се препрогамиране на лайт модула с ксенона на Бабуна? В описанието му пише, че не би трябвало да дава грешки.

Да, препрограмирах я, защото в разстояние на 2 седмици светна 2 пъти чека. Кофтито беше, че светне ли за изгоряла крушка гаснеше ксенона (левия или десния, зависи кой чек светне). Явно е някаква защита и спира тока. Лично аз мисля, че всякаквите залъгалки и тн. са абсолютно излишни. Просто някой с нужната техника казва на лайт модула да търси консумация от ксенон а не от обикновена крушка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 21 Дек 2013, 13:33

А като я пре програмира за ксенон,остана ли ти да работи врътката за височината на фаровете ?
The Power of Dreams!

ПредишнаСледваща

Назад към E46