Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от UBAH5 » 03 Апр 2013, 14:18

Фаровете за преди фейса са еднакви, разликата е САМО в стъклата и гуменото уплътнение над стъклото, аз съм с фарове с оригинален ксенон от седан :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 10 Апр 2013, 0:20

Не знам, колко пари вървят варове за купе #preFacelift, но дайте предложение все пак. Афтърмаркет #fx-rRetrofit или #oem втора ръка с лупи и ксенон?

Пак казвам, не знам колко вървят втора ръка #oem фаровете, но ми се струва, че с #fx-r кит-а става едно към едно, като оригиналните фарове и доста по-евтино. Другото предимство на #fx-r са (предполагам) и по-евтините крушки.

Наистина ли е такава галимация да се монтират тези китове, както тук?:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=760394
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 10 Апр 2013, 0:42

Вълк написа:Не знам, колко пари вървят варове за купе #preFacelift, но дайте предложение все пак. Афтърмаркет #fx-rRetrofit или #oem втора ръка с лупи и ксенон?

Пак казвам, не знам колко вървят втора ръка #oem фаровете, но ми се струва, че с #fx-r кит-а става едно към едно, като оригиналните фарове и доста по-евтино. Другото предимство на #fx-r са (предполагам) и по-евтините крушки.

Наистина ли е такава галимация да се монтират тези китове, както тук?:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=760394

Галимацията е само в това, че стъклата на купето са лепени и трябва да ги разлепваш, а не както при другите да се разглобяват на щипки иначе е същото свалиш ли стъклото другото е детска игра :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 10 Апр 2013, 0:53

Колега на линка който си дал човека на оригинален ксенон сменя лупите с тези на FX-R неговите рефлектори са от фарове с ксенон даже се вижда и на снимката там доизрязва защото FX-R лупите са по големи от оригиналните .Ти ако си само с рефлектор има много начини
1.Намираш оригинални фарове и ги сменяш
2.Намираш фарове счупени и ползваш само вътрешностите
3.Копуваш си фарове афтърмаркет ДЕПО или нещо от рода
4.Кпуваш Кит Моримото и се монтира на твоите фарове без рязане и главоболия струват около 200лв това е най евтиния вариант.
Виждам че търсиш вариант максимално до оригиналния вид затова според мен първия вариянт е най добре за теб.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sshtskv » 10 Апр 2013, 7:20

Всичко това поражда нов въпрос. Кой е най-добрия #retrofit и най-близък до #oem? #fx-r или #morimoto?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 10 Апр 2013, 11:57

За FX-R трябва рязане на рефлектора и преправяне по големи главоболия но лупите са 3 инча като оригиналните а моримото са с лупи 2.5 инча ако не се лъжа изкараха нов модел с 3 инча но не съм сигурен .За най близко до oem е FX-R даже свети по добре от оем защото е с clear lens .Според мен търси фарове втора ръка с ксенон .Ето и разликата от ОЕМ и FX-R
http://www.youtube.com/watch?v=16JxdCrcjxo

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 10 Апр 2013, 12:02

Вълк написа:Всичко това поражда нов въпрос. Кой е най-добрия #retrofit и най-близък до #oem? #fx-r или #morimoto?

ПРОСТО ЗАЧЕТИ ТЕМАТА ОТ НАЧАЛОТО И КАТО СТИГНЕШ ДО ПЪРВИТЕ СНИМКИ ЩЕ ПРЕЦЕНИШ. ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ КОЛЕГИТЕ СМЕ СЛОЖИЛИ СНИМКИ НА РЕЗУЛТАТА

Потребител
Аватар
Кара: 323ci

Мнение от the_dentist » 27 Апр 2013, 16:33

Здравейте колеги, гледам, че сте обсъждали би-ксеноновите лупи на бабуна, искам да попитам, тъй като си ги купих от него и ми ги монтираха на момента, в последствие обаче видях, че халогените не работят. Имате ли представа от какво може да е и дали на някой му се е случвало? :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 28 Апр 2013, 20:44

the_dentist написа:Здравейте колеги, гледам, че сте обсъждали би-ксеноновите лупи на бабуна, искам да попитам, тъй като си ги купих от него и ми ги монтираха на момента, в последствие обаче видях, че халогените не работят. Имате ли представа от какво може да е и дали на някой му се е случвало? :?:

Колега, аз също съм с биксенон лупи от бабуна, но си ги слагах сам. Предполагам, че може нещо light модула да се шашка и затова да не ти работят халогените. По-добре се върни при тях или потърси някой, който да ти закачи колата на диагностика.

Потребител
Аватар
Кара: 323ci

Мнение от the_dentist » 29 Апр 2013, 21:02

Wierdo написа:
the_dentist написа:Здравейте колеги, гледам, че сте обсъждали би-ксеноновите лупи на бабуна, искам да попитам, тъй като си ги купих от него и ми ги монтираха на момента, в последствие обаче видях, че халогените не работят. Имате ли представа от какво може да е и дали на някой му се е случвало? :?:

Колега, аз също съм с биксенон лупи от бабуна, но си ги слагах сам. Предполагам, че може нещо light модула да се шашка и затова да не ти работят халогените. По-добре се върни при тях или потърси някой, който да ти закачи колата на диагностика.

Проблема е с халогените е оправен, искам да попитам също как мога да ги регулирам, тъй като не можаха да ми обеснят?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 29 Апр 2013, 22:21

Колега, сподели как оправи проблема, може да е от полза на други.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sshtskv » 01 Авг 2013, 13:02

Въпрос!

Може ли на кола, която оригинално няма почистваща с-ма на фаровете, да се сложи само лайсната под фара, която по принцип отгоравя за тази функция?
Не държа да работи с-мата, само за фасон.

http://i446.photobucket.com/albums/qq18 ... 1602-1.jpg
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 01 Авг 2013, 18:22

Вълк написа:Въпрос!

Може ли на кола, която оригинално няма почистваща с-ма на фаровете, да се сложи само лайсната под фара, която по принцип отгоравя за тази функция?
Не държа да работи с-мата, само за фасон.

http://i446.photobucket.com/albums/qq18 ... 1602-1.jpg

Може ама трябва да залепиш капачето за лайсната, защото то се държи на телескопа (пръскалката) и ако не смяташ да пускаш системата няма смисъл от пръскалки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 05 Авг 2013, 23:43

колеги гледам цялата вечер за тези лупи от бабуна на 260 лв . дето са при всички ли се получава проблема с прекодиране примигване и така на татъка или само при някой че в благоеград май май няма кой да ми ги оправи ако примигват и правят проблем може и да има де ама да не го познавам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 06 Авг 2013, 22:40

kacaro89 написа:колеги гледам цялата вечер за тези лупи от бабуна на 260 лв . дето са при всички ли се получава проблема с прекодиране примигване и така на татъка или само при някой че в благоеград май май няма кой да ми ги оправи ако примигват и правят проблем може и да има де ама да не го познавам

Колега, става въпроса за тези лупи ли: http://www.proparts.bg/product/1249/bi- ... 05.en.html ?

Аз съм с тях и първоначално като ги сложих лайт модула беше кодиран за обикновен фар. Всичко си работеше нормално. Само веднъж ми светна индикацията на таблото за изгоряла крушка на фара и съответно спря да свети. Това се оправя със спиране и пускане на фаровете. Иначе на втория ден ми прекодираха лайт модула и не съм имал никаква грижа - нито примигва, нито дава грешки, нищо. А свети убийствено !!!!
ПП колата е от септември 2001, не знам коя версия е лайт модула. Ако потърсиш из форума със сигурност, ще намериш някой, който да ти го настрои за ксенон.

ПредишнаСледваща

Назад към E46