Диагностика, кодиране и програмиране

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: Диагностика, кодиране и програмиране

Мнение от DirtySouth » 07 Фев 2016, 0:19

Gqbriel написа:
DirtySouth написа:Нов въпрос , възможно ли е да се кодира при заключване да прибира огледалата или при задържане на копчето за заключване ? Също да питам как се прави даден ключ при отваряне да настрои радиото еди къде си , позиция на седалки еди коя си с огледалата , климатроник и тн ? Също така с бмв скенер освен активиране на дневни светлини , възможно ли е да се настроят на процент , както примерно е при навкодера ? И последен въпрос , какво е нужно да има колата , да може да се активира автоматично пускане на фаровете ?

1- да
2-не
3-не
4- лайт сензор

Доколкото знам ключа има подобни опции за него ли писа не ? Също така как да направя огледалата да се прибират и фаровете да ми светват автоматично ако е тъмно
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 07 Фев 2016, 11:01

DirtySouth написа:
Gqbriel написа:
DirtySouth написа:Нов въпрос , възможно ли е да се кодира при заключване да прибира огледалата или при задържане на копчето за заключване ? Също да питам как се прави даден ключ при отваряне да настрои радиото еди къде си , позиция на седалки еди коя си с огледалата , климатроник и тн ? Също така с бмв скенер освен активиране на дневни светлини , възможно ли е да се настроят на процент , както примерно е при навкодера ? И последен въпрос , какво е нужно да има колата , да може да се активира автоматично пускане на фаровете ?

1- да
2-не
3-не
4- лайт сензор

Доколкото знам ключа има подобни опции за него ли писа не ? Също така как да направя огледалата да се прибират и фаровете да ми светват автоматично ако е тъмно

За радиото - не съм сигурен + седалките + климатроника ,ако има възможност то няма да е при всички модели със сигурност..
За фаровете автоамтично ти трябва лайтсензор на предното стъкло + лайт модул който го поддържа + кодирането
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 07 Фев 2016, 12:55

Лайт сензор , rain sensor или електрохроматично огледало ли е или друго нещо ?
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 07 Фев 2016, 13:05

pazokolarov написа:
Функция "бордюр" - automatic curb parking function :mhihi:
Наклонява се дясното огледало на долу при включване на задна скорост. Налична е когато имате инасталиран "комфорт" мoдул, ел. огледала и ел. седалки с памет.
Когато не активирана в Car memory, aктивира се от бутона за превключване на регулировката на ел. огледалата ляво-дясно. При бутон в ляво - включена (при включване на задна скосорост дясното огледало се няклонява на долу до крайно положение) , при бутон в дясно - изключена.
Когато функцията е активирана в Car memory, се включва при поставяне на превключвателя в дясно и се изключва при поставянето му в ляво. Разликата от предния случай е и във възможността за настройка на положението на наклоненото огледало.
За подробности виж:
Програмируеми функции Е46.
(Продължение)
CAR MEMORY OPTIONS
8. Seat/Mirror Memory.
- Mirror memory, automatic curb parking function

Още за външните огледала:
За ел. огледала с прибиране: огледалата могат да се прибират/разтварят само при скорости по-ниски от 10 км/ч или при спряла кола. Ако сте забравили да си отворите огледалата и тръгнете, трябва да намалите под тази скорост, за да ги отворите.

Колеги , някой може ли да ми помогне с настройването на позицията при накланяне на огледалото , защото ми е крайно неудобно да се накланя надолу до крайна позиция :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Фев 2016, 12:38

Колеги да ви питам, май след ъпдейт на датен файловете инпата някак си смени езика при диагностика. Всичко си е на английски но грешките ги изписва на немски което е много тъпо че не го знам. Инпата ми е от склада и винаги си е била на английски. Изписва language variants do not match в началото на диагностиката и грешките са на немски. Има ли оправяне защото аз не можах да намеря как става, след доста четене по чуждите форуми!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин
Мечтае да кара: всичко

Мнение от mavrut » 10 Фев 2016, 19:15

от както съм взел колата, ми светва чека и изгасва сам, и забелязах ,че го прави когато ми остане бензин по малко от първата черта.Като напълня до горе след 4-5км. изгасва, и днес проверих каква е грешката, излиза ми това на снимките, което ме кара да си мисля,че е нещо свързано с меренето на гориво и въздух. Бензинова помпа? дебитомер? някой ако е имал същата грешка да сподели за какво точно .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 10 Фев 2016, 19:57

DirtySouth написа:Лайт сензор , rain sensor или електрохроматично огледало ли е или друго нещо ?

Лайт сензорът е rain сензорът + опция за светлина. Той е нужен + лайт модул (врътката за фаровете с опция AUTO)

Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46 320d '02

Мнение от TheTinker » 11 Фев 2016, 7:46

Здравейте, бихте ли ми препоръчали сервиз или колега от форума за да направим диагностика на моят автомобил.

Имам притеснения че разхода ми е голям(не съм засичал точно колко). Имах една грешка в колата, която изтрих с Torque Pro,
но видях че дадена грешка може да се появи отново, ако проблема все още съществува. В момента няма как да проверя, дали грешката се е появила отново и
трябва да направя диагностика някъде из София.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 11 Фев 2016, 10:32

Rain сензора го имам ама лайт модул с ауто нямам
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 11 Фев 2016, 14:16

TheTinker написа:Здравейте, бихте ли ми препоръчали сервиз или колега от форума за да направим диагностика на моят автомобил.

Имам притеснения че разхода ми е голям(не съм засичал точно колко). Имах една грешка в колата, която изтрих с Torque Pro,
но видях че дадена грешка може да се появи отново, ако проблема все още съществува. В момента няма как да проверя, дали грешката се е появила отново и
трябва да направя диагностика някъде из София.

Иди и се виж с Димитрофф. Не го познавам лично. Препоръчвам го, защото като го чета знае точно какво пише и какво прави. Няколко пъти ходих при различни хора за диагностики и даже един път ми говореха за фабричния ми парктроник, че бил поставян допълнително, а като им погледнах програмата видях, че нямат меню за парктроник... Що се отнася до разхода- по- добро от пълен до пълен резервоар няма, а данните от компютъра са много близки до реалното, но в даден момент има изравняване на една средна стойност. По данни на производителя трябва да отговаряш на теглото на манекена и газовете да влизат в мущук за измерване,гумите ти да са на валяци, което няма как да е верно и да отговаря на действителността. Освен това разходът на гориво е работата на двигателя за определено време при определен режим...

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46 320d '02

Мнение от TheTinker » 11 Фев 2016, 20:13

Реших да се свържа с колегата Zvetiko и съм щастлив че го направих.
Разказа ми цялата история за колата ми и ми разказа за всичките й болежки. За късмет двигателя е добър и нещата, които трябва да се правят са по-скоро по периферията. Единственото, което забравих да го попитам е дали може да провери, дали километрите са реални. Искрено ви го препоръчвам. : )

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 24 Фев 2016, 23:26

Аз съм с МК4 и БМ-54. Колата е USA версия и радиото хваща само нечетните станции-101.1, 101.3, 101.5 и т.н.
Искам да попитам дали подлежи на препрограмиране или трябва да сменя радио модула :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 24 Фев 2016, 23:49

Най вероятно трябва да се настрои, със сигурност става с навкодер например, но не съм сигурен дали става от скритото меню на радиото. След 09.01 се влиза като се включи радиото и веднага след това бутона select се натиска и задържа за поне 8 секунди.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Мнение от AlonsoBest » 28 Фев 2016, 15:08

Здравейте колеги. Имам един въпрос. Гледах един клип в YouTube, с едно кабрио, кодирано е при леко бутване на лостчето на мигачи да цъкват 3 пъти мигачита и да гасне. При всички лайт модули ли може да се кодира и каква опция да търся? Работя с NSC Expert.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Фев 2016, 15:13

AlonsoBest написа:Здравейте колеги. Имам един въпрос. Гледах един клип в YouTube, с едно кабрио, кодирано е при леко бутване на лостчето на мигачи да цъкват 3 пъти мигачита и да гасне. При всички лайт модули ли може да се кодира и каква опция да търся? Работя с NSC Expert.

Само от послдните модули на Е46..говорим за кола след 2004
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E46