Зимни гуми е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Зимни гуми е46

Мнение от Leon » 16 Ное 2016, 13:06

Остави тестовете, нямаш никаква дилема, ясно е какво да вземеш :winky:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 16 Ное 2016, 13:31

^За скандинавските ли намекваш :)

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 16 Ное 2016, 13:43

Финландиците ако не правят много добри зимни гуми - няма кой друг освен германците.

Мисля да видя в Диана център Варна какви пари е Нокиан уинтър 205-55- 16 цола с нов дот 2016...предполагам няма да е под 165 лв. ? :confused:

Сега съм с BF Goodrich G force Winter с дот от 2015 тинтири минтири. В дъжд хич ги няма на завои със задното.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 16 Ное 2016, 13:51

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: be em we
Детайли за колата: 330ci e46

Мнение от mu6a4 » 16 Ное 2016, 14:30

Не знам, но аз със голяма засилка поръчах зимните гуми от тях, предвид всеобщото мнение че продават гуми с доста пресен ДОТ. Е моите дойдоха с такъв 4015...Не вярвам да е някакъв проблем но си е 1+ година.

Така, че си проверявайте предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 16 Ное 2016, 15:08

Винаги пишете в пръчката в допълнителното поле, че искате дот от текущата година, като пуснете така заявката няма дертове (аз така правя и не е имало разминаване).

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 16 Ное 2016, 15:35

Демирев написа:Финландиците ако не правят много добри зимни гуми - няма кой друг освен германците.

Мисля да видя в Диана център Варна какви пари е Нокиан уинтър 205-55- 16 цола с нов дот 2016...предполагам няма да е под 165 лв. ? :confused:

Сега съм с BF Goodrich G force Winter с дот от 2015 тинтири минтири. В дъжд хич ги няма на завои със задното.

Има има кой още да прави хубави и евтини зимни гуми.Братята руснаци/те щото нямат зима/,с шарка на Нокиан на много добра цена.Карам с 4-ри такива и това е гумата за мен.
Не си давайте парите само заради едното име,виж този линк и шарката си е на нокиан.
http://www.gumite.eu/winter-drive/cordi ... -20555-r16

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 16 Ное 2016, 15:37

сцепление на мокро Е , шум 71 децибела ... ако карам само на сняг ок, няма дерт ... ама инак не бих си го причинил

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 16 Ное 2016, 19:29

Остави ги параметрите,които ги пише,за шум гаранция,че са много тихи и аз се притеснявах да не са шумни и сравнение с Дънлоп блуреспонс,които си купих това лято/пак 4-ри нови/ са доста по-тихи,а на мокро сцеплението е много добро,вервай ми проверих го :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 16 Ное 2016, 19:53

host написа:сцепление на мокро Е , шум 71 децибела ... ако карам само на сняг ок, няма дерт ... ама инак не бих си го причинил

Колега,

Не съм им адвокат на руснаците (зимните ми са нокиан) ама за 85 кинта за 16ка, нова мека зимна гума, кво толкова?
Ще имаш едно на ум.

Все пак са на 50% от премиум гумите. Има хора карат внимателно и минават 1500-2000 км зимата?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 16 Ное 2016, 19:55

няма нищо против и аз ... ама ще си закупя друга марка с под 70 децибела , рейтинг Б на мокро и отново на 1/2 от премиума ... вече си монтирах на една кола такива, но не се предлагат 16ки или аз поне не намирам ... иначе щях да постна, а аз 15ки ще вземам (AW08 195 размер)

сега видях, че друг модел се предлага пак на същата марка, която взех за другата кола в семейството
205/ 55 R 16 91 E C 69 (от сайта им официалния за европа е индекса)
http://www.bggumi.com/eshop/productinfo ... 291025560/

щом колегата ги кара тези гуми и дава преки впечатления не споря, няма как не съм ги карал

който иска да кара Touge ... си знае , че масови гуми не става > https://www.youtube.com/watch?v=jsetvHJ-nBU

https://www.youtube.com/watch?v=Uto8St2lJlI ако съдим по това ... доволно добре са си руските гуми
https://www.youtube.com/watch?v=-g3C9xoHEcc
Последна промяна host на 16 Ное 2016, 20:20, променена общо 5 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 16 Ное 2016, 19:57

и аз споделям мнението на колегата над мен. ако се карат малко км. зимата няма нужда от топ гуми. в такъв случай зимната гума "умира" преди да се е износила, тоест 4-5 години и не става за нищо, а си минал 15-20 000км. ако се кара предимно градско също не е оправдан разхода от топ гуми. никога не бих си купил зимна гума на 4-5 години от Продавалника щото видиш ли била премиум марка, като за малко повече пари може да си вземеш нова гума, която е евтина или среден клас.

П.С. - масово по тия продавалници се продават супер скъпи боклуци, понякога се чудя как ги купуват хората...
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко с гуми !
Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(

Мнение от Ranchev » 17 Ное 2016, 0:53

bai_ILIA написа:и аз споделям мнението на колегата над мен. ако се карат малко км. зимата няма нужда от топ гуми. в такъв случай зимната гума "умира" преди да се е износила, тоест 4-5 години и не става за нищо, а си минал 15-20 000км. ако се кара предимно градско също не е оправдан разхода от топ гуми. никога не бих си купил зимна гума на 4-5 години от Продавалника щото видиш ли била премиум марка, като за малко повече пари може да си вземеш нова гума, която е евтина или среден клас.

П.С. - масово по тия продавалници се продават супер скъпи боклуци, понякога се чудя как ги купуват хората...

Да днес гледах в обява гуми Кумху за 650 лв дот 2012 :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: ако някои не ми вярва LINK това тия хора са ненормални :shock:

Аз да кажа че преди да ми я откраднат бях с е60 535Д с чисто нови континенталки 830П или 850П не си спомням и никъде да съм закъсвал ама и никъде не съм ходил толкова. Станаха на 2 години и отивам на Витоша на ски пистата малко да покарам нагоре и с едното да направя едно спускане с сноуборда хмммз вярно че беше сняг киша и какво ли не ама както си карах колата нагоре имаше един закъсал намалих и колата просто спря и повече нагоре не иска да помръдне. Пуших една цигара гледах как Клиота, Пунтота,Голфове и всякакви бангии си продължаваха нагоре с нови Корморани,Рикени,Санита,Тигри и все марки които не бях чувал, за това съм решил да пробвам нови евтини гуми но всяка година нови . 4х евтини гуми = 1 континентал или данлоп като цена. Не казвам че е добра идея но след тази зима ще разбера дали е или не е добра идея. Странното беше че от може би 4-5-6 магазина предлагащи гуми санни всички им бяха свършили гумите същото беше и за тигрите ,корморана и темп подобните явно хората ги купуват най-накрая ми писна на **** и си поръчах Рикен от * няма значение разгеле казаха имаме 4 дот 2016 утре трябва са тука още събота и неделя ще ги тествам към Витоша и те да видим как се държат на Студен сух асфалт по-късно зимата ще разберем дали не съм направил голяма грешка :D Само в гуми7 (не мисля че е реклама спрямо това което ще кажа) ми се обади един калъф дето още с обаждането ми се смя 1 мин по телефона преди да може да каже нещо , не знам дали на мен се смя или нещо друго му беше смешно но не мисля че е правилно бизнес отношение след като си се посмяхме ми каза за гумите да имаме ама не може да ви гарантираме за дот-а попитах го не може да ми гарантирате че е 2016 или 2015 или не можете да ми гарантирате че не са на 10 години и тои ми каза нищо не може да гарантираме какво правим и отмених поръчката. После свалиха гумите от сайта ( явно са нямали ) и да не стане реклама ще кажа че от други 2 много популярни онлине магазина дори не пожелаха да ми звъннат а ми писаха маил след като ги поръчах. Само от други 2 магазина ми звъннаха и смятам че се държаха коректно нищо че нямаха това което исках. А на всички им писах запитване по емайл 7 дена по рано отговор нямаше тъка че ако някои реши да пише или да има въпрос към някои просто да си ги поръча с наложен платеж да пише изисквания в Коментара към поръчката и да чака да му звъннат или пишат да може да си зададе въпросите. Няма да дам 1300лв за гуми на тия смешници дето не знаят как да се отнасят с клиентите си ! Има си търговци и продавачи това е положението. Един циганин на пазара за 1кг домати се държи по-добре. И понеже се сетих а за гумаджиите дето всеки път трябва да им светя и да им давам акъл как да ми сменя гумата как да я балансира и как да не ме лъже че ми е крива джантата и за 10лв ще ми я оправи , че ще му разбия зъбите не ми се говори. На колко познати им покъсаха болтове ама то гаиковерта на макс и дан дан дан дан дан стегнато Е, това динамо метричен ключ е митично същество там. Само на 1 място до сега ми се наложи на зор с спукана гума съм ходил в една "пробита" гумаджиница в Стара Загора даже ще кажа и къде е защото не знам дали съществува още { до завода Загорка в един гараж без табела или каквато и да е реклама} вътре работеше едно младо момче само. Смени ми гумата супер кадърно внимателно я почисти балансира провери след това и като тръгна да я монтира си извади телефона провери на колко Нм се стягат болтовете в Интернет извади динамо метричен ключ и ми ги стегна бях шокиран и това с на приятелката ми умрялото Рено клио мале бях шокиран и накрая ми поиска и смешни пари. Не искам да обиждам никого ама манталитета ни е такъв докато съществуват фразите
"Щот мога за т'ва"
"То туй тай си беше"
"Е за толкова пари толкова"
"Е за тия пари ти к'во искаш"
Това ще е положението !
Съжалявам за километричните постове :mrgreen:

"не съм богат ,за да купувам евтино"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 17 Ное 2016, 3:21

:) Сравнение на 50 модела зимни гуми - кои са най-добрите и най-лошите:
Код: Избери целия код
http://www.autobild-bulgaria.com/сравнение-на-50-модела-кои-са-най-добрит/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 17 Ное 2016, 10:39

Аз също като колегите смятам че нови зимни гуми всяка година е по добре от премиум марка на 4-5 години.Зимната гума старее изключително бързо и дори тези от премиум сегмента след 2-3 години за нищо не стават , така че ако имате възможност сменят зимните гуми с нови на всеки 1-2 сезона.

ПредишнаСледваща

Назад към E46