Катализатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- AngelMan4ev
- Потребител
-
- Кара: с колан
- Мечтае да кара: ferrari f430 scuderia
Re: Катализатор
горе долу преди 6 месеца и аз си махнах катализатора и оттогава нямам проблеми , само4е сам на бензин
И аз неска си махнах катализатора + смяна на мека връзка 20лв общо, и сам много доволен колата определено се отпуши и турбото се чува много повече точно както исках 

- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Здравейте колеги, исках да питам как стои въпроса с махането на катализатор на е46 320i '99. Притесняваме че някъде бях чел, че след катализатора имало ламбда сонда, която "щяла да се изпържи" като го махна и нямало да дава точни данни.
Поздрави
Поздрави
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
g_mihalev написа:Здравейте колеги, исках да питам как стои въпроса с махането на катализатор на е46 320i '99. Притесняваме че някъде бях чел, че след катализатора имало ламбда сонда, която "щяла да се изпържи" като го махна и нямало да дава точни данни.
Поздрави
колега ако имаш сонда след катализатора не го махай

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
BlackManz написа:g_mihalev написа:Здравейте колеги, исках да питам как стои въпроса с махането на катализатор на е46 320i '99. Притесняваме че някъде бях чел, че след катализатора имало ламбда сонда, която "щяла да се изпържи" като го махна и нямало да дава точни данни.
Поздрави
колега ако имаш сонда след катализатора не го махай
Да ,да ,да ..... На мен ми казаха същото за ламбда сондата !
Имайте впредвид , че съм с 320 ДИЗЕЛ 136кс.
Незнам дали имам сонда и каква е , но ми казаха , че може да стане голям проблем !!!
Моля Налейте ми малко акъл ... искам да ги махам тия ...тапи загубени !
-Усещам миризми в купето и вън около колата (меката в-ка е сменена с тройно оплетена, но може да изпуска)
-малко се замисля на ниските обороти (иска ГАЗ - повече тяга трябва явно)
Имаше 1 колега дето беше писал че коалата му била огън !!!
Кажете получават ли се мизерии .... и нека тия дето говорят за разхода , да си кажат с колко им е паднал !!!

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Махай катализаторите спокойно.Аз съм с М47 мотор и преди да я чипна ги махнах,няма никакви сонди.

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Добре,де,в крайна сметка нищо не ми отговори на въпроса -Мога ли да си махна катализаторите без негативни последици?Нека, ако има колега с 320 д 2002,който да си е МАХНАЛ(с две думи инфо от 1 ва ръка)катализаторите и е сложил резонантни гърнета да каже ,моля как се държи колата.Щото мнения всякакви ,ама искам да ги махна и не знам какво ще правят сондите без катализаторите.Днес като питах в един магазин за цената на катализаторите,продавача ме изгледа ,като че ли ще си подаря парите на първия просяк.Вика,ти си луд ,махай ги,няма проблем със сондите.Склонен съм да вярвам ,щото няма интерес финансов да ми казва да НЕ КУПУВАМ нещо,та затова питам и ако не ми отговорите отивам при арабите на Ломско ги кормя.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
zoti написа:Добре,де,в крайна сметка нищо не ми отговори на въпроса -Мога ли да си махна катализаторите без негативни последици?Нека, ако има колега с 320 д 2002,който да си е МАХНАЛ(с две думи инфо от 1 ва ръка)катализаторите и е сложил резонантни гърнета да каже ,моля как се държи колата.Щото мнения всякакви ,ама искам да ги махна и не знам какво ще правят сондите без катализаторите.Днес като питах в един магазин за цената на катализаторите,продавача ме изгледа ,като че ли ще си подаря парите на първия просяк.Вика,ти си луд ,махай ги,няма проблем със сондите.Склонен съм да вярвам ,щото няма интерес финансов да ми казва да НЕ КУПУВАМ нещо,та затова питам и ако не ми отговорите отивам при арабите на Ломско ги кормя.
Одобрих ти мнението, но с този тон няма да изкараш дълго тук. Да не говорим, че сме изписали тонове за тия катализатори. На дизела нямаш проблем, почти съм сигурен, че дори нямаш ламбда сонда, че да има какво да й пречи.
Never mistake motion for action...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Leon написа:zoti написа:Добре,де,в крайна сметка нищо не ми отговори на въпроса -Мога ли да си махна катализаторите без негативни последици?Нека, ако има колега с 320 д 2002,който да си е МАХНАЛ(с две думи инфо от 1 ва ръка)катализаторите и е сложил резонантни гърнета да каже ,моля как се държи колата.Щото мнения всякакви ,ама искам да ги махна и не знам какво ще правят сондите без катализаторите.Днес като питах в един магазин за цената на катализаторите,продавача ме изгледа ,като че ли ще си подаря парите на първия просяк.Вика,ти си луд ,махай ги,няма проблем със сондите.Склонен съм да вярвам ,щото няма интерес финансов да ми казва да НЕ КУПУВАМ нещо,та затова питам и ако не ми отговорите отивам при арабите на Ломско ги кормя.
Одобрих ти мнението, но с този тон няма да изкараш дълго тук. Да не говорим, че сме изписали тонове за тия катализатори. На дизела нямаш проблем, почти съм сигурен, че дори нямаш ламбда сонда, че да има какво да й пречи.
+1. Дизелите нямат ламбди - горивния процес не се контролира от тях. Няма да имаш никакви грижи да си разкараш катализатора.
Si non confectus, non reficiat.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
A дали на преглед няма да даде малко газове в излишък така да кажеме
)) Випреки, че 1 колега с чип каза че му е духнала в норми ... ама .... коли различни 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако чипа е кадърно изпълнен не би трябвало да даде голямо отклонение.
Si non confectus, non reficiat.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
при 318 1,9 моторите понеже са с 2 ламбди преди и след катализатора, дали ще им окаже отрицателно влияние махането му и ще се увеличили мощността, нека да сподели мнение някой който го е правил на съответния модел, че на теория и аз го знам как е 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
spower написа:при 318 1,9 моторите понеже са с 2 ламбди преди и след катализатора, дали ще им окаже отрицателно влияние махането му и ще се увеличили мощността, нека да сподели мнение някой който го е правил на съответния модел, че на теория и аз го знам как е
Ми... то наистина има бая писано за тези катализатори... Аз съм с 318,1.9,98г. Махнах/замених го с резонатор гърне поради простата причина че питите се бяха разлопали в него. С две думи дрънчеше на умряло

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Благодаря за бързия отговор и съжалявам ако съм засегнал модератора с тона си.Вярно много е изписано и съм го изчел преди да пиша,но досега не знаех че нямам ламбди сонди.Ами не сме всички специалисти и в крайна сметка затова е форума и слава богу,че го има.Вече съм спокоен и утре ги махам.Весела нова година,колеги.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go