Катализатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: с колан
Мечтае да кара: ferrari f430 scuderia

Re: Катализатор

Мнение от AngelMan4ev » 12 Ное 2009, 18:09

горе долу преди 6 месеца и аз си махнах катализатора и оттогава нямам проблеми , само4е сам на бензин

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d

Мнение от f3lleR » 13 Ное 2009, 18:57

И аз неска си махнах катализатора + смяна на мека връзка 20лв общо, и сам много доволен колата определено се отпуши и турбото се чува много повече точно както исках :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 23 Ное 2009, 12:37

Здравейте колеги, исках да питам как стои въпроса с махането на катализатор на е46 320i '99. Притесняваме че някъде бях чел, че след катализатора имало ламбда сонда, която "щяла да се изпържи" като го махна и нямало да дава точни данни.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 25 Ное 2009, 2:58

g_mihalev написа:Здравейте колеги, исках да питам как стои въпроса с махането на катализатор на е46 320i '99. Притесняваме че някъде бях чел, че след катализатора имало ламбда сонда, която "щяла да се изпържи" като го махна и нямало да дава точни данни.

Поздрави

колега ако имаш сонда след катализатора не го махай :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 25 Ное 2009, 16:25

BlackManz написа:
g_mihalev написа:Здравейте колеги, исках да питам как стои въпроса с махането на катализатор на е46 320i '99. Притесняваме че някъде бях чел, че след катализатора имало ламбда сонда, която "щяла да се изпържи" като го махна и нямало да дава точни данни.

Поздрави

колега ако имаш сонда след катализатора не го махай :nono:

Да ,да ,да ..... На мен ми казаха същото за ламбда сондата !
Имайте впредвид , че съм с 320 ДИЗЕЛ 136кс.
Незнам дали имам сонда и каква е , но ми казаха , че може да стане голям проблем !!!
Моля Налейте ми малко акъл ... искам да ги махам тия ...тапи загубени !
-Усещам миризми в купето и вън около колата (меката в-ка е сменена с тройно оплетена, но може да изпуска)
-малко се замисля на ниските обороти (иска ГАЗ - повече тяга трябва явно)
Имаше 1 колега дето беше писал че коалата му била огън !!!
Кажете получават ли се мизерии .... и нека тия дето говорят за разхода , да си кажат с колко им е паднал !!!
:duel:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 04 Дек 2009, 16:38

Айде де ! никой ли не е наясно ???
Дайте малко подробности... !!!
:dunno:
:duel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Дек 2009, 0:21

Махай катализаторите спокойно.Аз съм с М47 мотор и преди да я чипна ги махнах,няма никакви сонди.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 29 Дек 2009, 15:35

Добре,де,в крайна сметка нищо не ми отговори на въпроса -Мога ли да си махна катализаторите без негативни последици?Нека, ако има колега с 320 д 2002,който да си е МАХНАЛ(с две думи инфо от 1 ва ръка)катализаторите и е сложил резонантни гърнета да каже ,моля как се държи колата.Щото мнения всякакви ,ама искам да ги махна и не знам какво ще правят сондите без катализаторите.Днес като питах в един магазин за цената на катализаторите,продавача ме изгледа ,като че ли ще си подаря парите на първия просяк.Вика,ти си луд ,махай ги,няма проблем със сондите.Склонен съм да вярвам ,щото няма интерес финансов да ми казва да НЕ КУПУВАМ нещо,та затова питам и ако не ми отговорите отивам при арабите на Ломско ги кормя.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Дек 2009, 16:20

zoti написа:Добре,де,в крайна сметка нищо не ми отговори на въпроса -Мога ли да си махна катализаторите без негативни последици?Нека, ако има колега с 320 д 2002,който да си е МАХНАЛ(с две думи инфо от 1 ва ръка)катализаторите и е сложил резонантни гърнета да каже ,моля как се държи колата.Щото мнения всякакви ,ама искам да ги махна и не знам какво ще правят сондите без катализаторите.Днес като питах в един магазин за цената на катализаторите,продавача ме изгледа ,като че ли ще си подаря парите на първия просяк.Вика,ти си луд ,махай ги,няма проблем със сондите.Склонен съм да вярвам ,щото няма интерес финансов да ми казва да НЕ КУПУВАМ нещо,та затова питам и ако не ми отговорите отивам при арабите на Ломско ги кормя.

Одобрих ти мнението, но с този тон няма да изкараш дълго тук. Да не говорим, че сме изписали тонове за тия катализатори. На дизела нямаш проблем, почти съм сигурен, че дори нямаш ламбда сонда, че да има какво да й пречи.
Never mistake motion for action...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Дек 2009, 16:25

Leon написа:
zoti написа:Добре,де,в крайна сметка нищо не ми отговори на въпроса -Мога ли да си махна катализаторите без негативни последици?Нека, ако има колега с 320 д 2002,който да си е МАХНАЛ(с две думи инфо от 1 ва ръка)катализаторите и е сложил резонантни гърнета да каже ,моля как се държи колата.Щото мнения всякакви ,ама искам да ги махна и не знам какво ще правят сондите без катализаторите.Днес като питах в един магазин за цената на катализаторите,продавача ме изгледа ,като че ли ще си подаря парите на първия просяк.Вика,ти си луд ,махай ги,няма проблем със сондите.Склонен съм да вярвам ,щото няма интерес финансов да ми казва да НЕ КУПУВАМ нещо,та затова питам и ако не ми отговорите отивам при арабите на Ломско ги кормя.

Одобрих ти мнението, но с този тон няма да изкараш дълго тук. Да не говорим, че сме изписали тонове за тия катализатори. На дизела нямаш проблем, почти съм сигурен, че дори нямаш ламбда сонда, че да има какво да й пречи.

+1. Дизелите нямат ламбди - горивния процес не се контролира от тях. Няма да имаш никакви грижи да си разкараш катализатора.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 29 Дек 2009, 16:32

A дали на преглед няма да даде малко газове в излишък така да кажеме :))) Випреки, че 1 колега с чип каза че му е духнала в норми ... ама .... коли различни :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Дек 2009, 16:42

Ако чипа е кадърно изпълнен не би трябвало да даде голямо отклонение.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 29 Дек 2009, 17:36

при 318 1,9 моторите понеже са с 2 ламбди преди и след катализатора, дали ще им окаже отрицателно влияние махането му и ще се увеличили мощността, нека да сподели мнение някой който го е правил на съответния модел, че на теория и аз го знам как е ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Дек 2009, 18:26

spower написа:при 318 1,9 моторите понеже са с 2 ламбди преди и след катализатора, дали ще им окаже отрицателно влияние махането му и ще се увеличили мощността, нека да сподели мнение някой който го е правил на съответния модел, че на теория и аз го знам как е ;)

Ми... то наистина има бая писано за тези катализатори... Аз съм с 318,1.9,98г. Махнах/замених го с резонатор гърне поради простата причина че питите се бяха разлопали в него. С две думи дрънчеше на умряло :mhihi: . До сега не съм имал проблем. Колата се поотпуши малко, звука се промени и увеличи спрямо какво гърне си сложил. Незнам изобщо дали имам лабди или нямам (не съм обръщал внимание на това). Разхода си ми е добър. Смесен, засичан за 4 месеца в София и извън 8.2/100.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 29 Дек 2009, 20:40

Благодаря за бързия отговор и съжалявам ако съм засегнал модератора с тона си.Вярно много е изписано и съм го изчел преди да пиша,но досега не знаех че нямам ламбди сонди.Ами не сме всички специалисти и в крайна сметка затова е форума и слава богу,че го има.Вече съм спокоен и утре ги махам.Весела нова година,колеги.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

ПредишнаСледваща

Назад към E46