Висок рaзход 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Re: Висок рaзход 320д
Наистина е голям този разход колега на мен моята 320д-ръчка в Щутгарт миналата седмица само градско ми даде 6,5 с немската нафта и то яко из задръстванията а на дълго из Германия 5,2л. но нали се сещаш че там няма ограничения по магистралите
и си я понастъпвах.А от София до Австрийската граница с нашата нафта и 110км/ч. на темпомат ми даде твърдо 5 това с БГ нафта.Та си мисля ,че нормално автомата да дава 1-1,5л. отгоре на ръчката.Ако искаш пиши на лично да те насоча към момчетата в Бургас ,които правят моята кола да видят и твоята.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
JTD написа:Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час . Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
Тия 13/100 разход при каква средна скорост ти ги дава?
Около 20 км/ч средна скорост, предимно по задръствания. Не съм седнал да си чеша пръстите, просто тази кола под 11-12 никога не е харчила. Всички специалисти твърдят, че е в идеално състояние, така че няма смисъл да се наливат повече пари в търсене на проблем. Като ходя към Бургас може да се възползвам от предложението на колегата в горния пост, но тези с разхода по 8-9 на автомат хич не ги вярвам

Never mistake motion for action...
Leon написа:JTD написа:Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час . Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
Тия 13/100 разход при каква средна скорост ти ги дава?
Около 20 км/ч средна скорост, предимно по задръствания. Не съм седнал да си чеша пръстите, просто тази кола под 11-12 никога не е харчила. Всички специалисти твърдят, че е в идеално състояние, така че няма смисъл да се наливат повече пари в търсене на проблем. Като ходя към Бургас може да се възползвам от предложението на колегата в горния пост, но тези с разхода по 8-9 на автомат хич не ги вярвам
Ами при 20км/ч е нормално да харчи макс 11/100. 13 е вече много, но реално постижимо. Особено ако я настъпваш и особено ако дневния еднопосочен маршрут ти е по 5-6 километра.
Иначе ако си я караш абсолютно нормално, демек с движението, а не да се стремиш винаги да си отпред, ако дневния маршрути ти е по 10км е едната посока (ако ходиш на работа), то тогава макс трябва да ти дава 11/100. Проблема е, че не може много да манипулираш разхода с тоя автомат, освен ако не караш постоянно в ръчен режим, което е безсмислено.
За това винаги се гледа извънградския разход първо, защото там си личи една кола ако просто си харчи повече. Защото за теста винаги може да я закротиш на 100км/ч, ако си изнервен и просто не може да караш нормално така, то тогава максимум трябва да даде 6/100. Ама максимум. Всичко над това е преразход, който ще ти се мултиплицира и в градското каране.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
JTD написа:Ами при 20км/ч е нормално да харчи макс 11/100. 13 е вече много, но реално постижимо. Особено ако я настъпваш и особено ако дневния еднопосочен маршрут ти е по 5-6 километра.
Иначе ако си я караш абсолютно нормално, демек с движението, а не да се стремиш винаги да си отпред, ако дневния маршрути ти е по 10км е едната посока (ако ходиш на работа), то тогава макс трябва да ти дава 11/100. Проблема е, че не може много да манипулираш разхода с тоя автомат, освен ако не караш постоянно в ръчен режим, което е безсмислено.
За това винаги се гледа извънградския разход първо, защото там си личи една кола ако просто си харчи повече. Защото за теста винаги може да я закротиш на 100км/ч, ако си изнервен и просто не може да караш нормално така, то тогава максимум трябва да даде 6/100. Ама максимум. Всичко над това е преразход, който ще ти се мултиплицира и в градското каране.
Един въпрос JTD ти в София ли си караш колата ?

Последна промяна ilia1984 на 25 Фев 2014, 12:47, променена общо 1 път
ilia1984 написа:JTD написа:Ами при 20км/ч е нормално да харчи макс 11/100. 13 е вече много, но реално постижимо. Особено ако я настъпваш и особено ако дневния еднопосочен маршрут ти е по 5-6 километра.
Един въпрос JTD ти в София ли си караш колата ?
Един отговор - от 16.09.2012 колата не ми е напускала рамките на София.
Друг въпрос?
Последна промяна JTD на 25 Фев 2014, 12:50, променена общо 2 пъти
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
JTD написа:Един отговор - от 16.09.2012 колата не ми е напускала рамките на София.
Друг въпрос?
И в кои "квартал" на София дефилираш Требич,Обеля или Мировяне

Последна промяна ilia1984 на 25 Фев 2014, 12:51, променена общо 1 път
ilia1984 написа:JTD написа:Един отговор - от 16.09.2012 колата не ми е напускала рамките на София.
Друг въпрос?
И в кои "квартал" на София дефилираш Требич,Обеля или МировянеБрях...по борд да не показва 4.6 градско
Овча Купел.
Друг въпрос?
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
JTD написа:Овча Купел.
Друг въпрос?
Ийй верно ей дай да я пробвам от овча купел до надежда дали ще даде 5 на 100 по борд-а

ilia1984 написа:JTD написа:Овча Купел.
Друг въпрос?
Ийй верно ей дай да я пробвам от овча купел до надежда дали ще даде 5 на 100 по борд-а
Ако искаш да я оставя да работи докато съм на работа, за да ти е готино, че вечерта като тръгвам ще ми показва разход, който те удовлетворява?
Имаш ли нещо да кажеш по темата освен да се заяждаш с мен? Ако имаш давай, ако не просто ми подминавай постовете.
п.п. От точно 10 години нямам разход, който да не съм отбелязал на мой автомобил. Ама нито един.
Нямам нито едно пътуване дори и единично (за деня), на което пак да не съм записал разхода, дори и метеорологични условия понякога.
Ако ти имаш нещо да добавиш, давай. Бъди свободен. Просто се приготви предварително домашното защото ще ти е трудно, повярвай.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
JTD е един от малкото хора тук които винаги си следи разхода и си пресмята дори месечните и годишните разходи по абсолютно всяко едно нещо.Не мисля,че си измисля,а и мисля,че неговият софруер на колата не е оригиналният.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
mustang1986 написа:JTD е един от малкото хора тук които винаги си следи разхода и си пресмята дори месечните и годишните разходи по абсолютно всяко едно нещо.Не мисля,че си измисля,а и мисля,че неговият софруер на колата не е оригиналният.
Аз също съм убеден за софтуера

Може би последното бе основната причина да купя дизел,но не мисля следващата освен ако не е Х да е дизел - не мога да си представя 15к годишно главно градско на 13/100

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това се опитвам да обясня от доста време - ако не караш много километри, икономия от дизел НЯМА!
Never mistake motion for action...
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Gqbriel написа:mustang1986 написа:JTD е един от малкото хора тук които винаги си следи разхода и си пресмята дори месечните и годишните разходи по абсолютно всяко едно нещо.Не мисля,че си измисля,а и мисля,че неговият софруер на колата не е оригиналният.
Аз също съм убеден за софтуера,съсед ми е в квартала и минаваме по един и същи път до работа и ако не отпусках кракът толкова,може би бих намалил разхода с около литър...но не си взех дизел ,който има някакви коне - харчи по-малко от бензиновия вариянт за да гоня разход до 05 лтр - JTD е предант в това отношение,но 13 за 2.0д автомат - каквото и да ми обяснявате не може да е реален,не и когато М3 харчи 15-16 ...колкото и задръстване да има ,ако ще карате с 15км/ч - купете си мотор или колело,защото да набиваш пари за дизел който харчи 13 градско - не мисля,че е рентабилно - особено ако нямаш дълги и чести пътувания..
Може би последното бе основната причина да купя дизел,но не мисля следващата освен ако не е Х да е дизел - не мога да си представя 15к годишно главно градско на 13/100че къде е икономията
Икономията е майка на мизерията... Няма икономия

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
SaSo написа:Gqbriel написа:mustang1986 написа:JTD е един от малкото хора тук които винаги си следи разхода и си пресмята дори месечните и годишните разходи по абсолютно всяко едно нещо.Не мисля,че си измисля,а и мисля,че неговият софруер на колата не е оригиналният.
Аз също съм убеден за софтуера,съсед ми е в квартала и минаваме по един и същи път до работа и ако не отпусках кракът толкова,може би бих намалил разхода с около литър...но не си взех дизел ,който има някакви коне - харчи по-малко от бензиновия вариянт за да гоня разход до 05 лтр - JTD е предант в това отношение,но 13 за 2.0д автомат - каквото и да ми обяснявате не може да е реален,не и когато М3 харчи 15-16 ...колкото и задръстване да има ,ако ще карате с 15км/ч - купете си мотор или колело,защото да набиваш пари за дизел който харчи 13 градско - не мисля,че е рентабилно - особено ако нямаш дълги и чести пътувания..
Може би последното бе основната причина да купя дизел,но не мисля следващата освен ако не е Х да е дизел - не мога да си представя 15к годишно главно градско на 13/100че къде е икономията
Икономията е майка на мизерията... Няма икономияКакто обичат да казват ти БМВ ли си си взел или Опел Корса...
Майтап естествено, но имам приятел който кара 320д и на него по борд и по реален разход му дава 8.5л/100км градско... Не му светя да знам колко и как кара, но знам че неговата е чипосана и върви доста прилично за 320д 150к.с.... Той твърди, че в момента му е около 200к.с., но там работата е относителна без да си я качил на дино... Факт е обаче, че гори около 8.5л... Така, че тоя разход 13л/100км е неприемлив...На мой приятел А6 2.5тди 180к.с. с Куатро и автомат му харчи толкова.... Е извинете но разликата е огромна...

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Maximilian-E46 написа:SaSo написа:Gqbriel написа:mustang1986 написа:JTD е един от малкото хора тук които винаги си следи разхода и си пресмята дори месечните и годишните разходи по абсолютно всяко едно нещо.Не мисля,че си измисля,а и мисля,че неговият софруер на колата не е оригиналният.
Икономията е майка на мизерията... Няма икономияКакто обичат да казват ти БМВ ли си си взел или Опел Корса...
Майтап естествено, но имам приятел който кара 320д и на него по борд и по реален разход му дава 8.5л/100км градско... Не му светя да знам колко и как кара, но знам че неговата е чипосана и върви доста прилично за 320д 150к.с.... Той твърди, че в момента му е около 200к.с., но там работата е относителна без да си я качил на дино... Факт е обаче, че гори около 8.5л... Така, че тоя разход 13л/100км е неприемлив...На мой приятел А6 2.5тди 180к.с. с Куатро и автомат му харчи толкова.... Е извинете но разликата е огромна...
Затова точно написах, че той твърди... А колко е вярно нямам на представа, но въпреки всичко в крайна сметка е 320д не е по голям мотор... Иначе лично покарах колата на друг приятел, която е 320д ръчка и на него разхода му беше изключително нисък по-борд ( около 7 и нещо/100км )... Той ми е казвал, че тази кола я сваля на дълъг път с кроткане до около 5 и малко... Което си е добър разход....