Турдно пали - пуши

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Re: Турдно пали - пуши

Мнение от released » 30 Сеп 2013, 10:16

При мен положението изобщо не е така момчета. :( :( :( :( Още в началото казах, че дебитомера няма филтър, защото го вадих и го изчистих. Смених всички филтри и маслото + накладки (те нямат нищо общо). От смяната на маслото съм изминал 2000 км. и маслото не го е барала изобщо. Пуши черно и то стабилно при повече газ и да усещам я тази тромавост в ниските обороти, но тя е постоянно, не се оправя когато я смачкам и да изчисти. Смачкам ли я пуши постоянно и дори когато върна газта и остана на скорост, пак продължава да пуши докато падне приблизително под 1500 rpm... (ориентировъчно). Нямам такъв случай до сега, да изчисти и да спре да пуши. Влизал съм на канал под нея всичко отдолу си стои като ново включително и ауспуха! Преди мен са я карали 2-ма собственици в Италия. Първия собственик я купува чисто нова и я кара около 6-7 години. След това я продава на негов роднина, който е бил 35 набор (представете си)... От там той я продава на този от авто къщата в Враца, а аз я купувам от там! По колата всичко е като ново, просто няма забележки. По сервизната книжка излизат точни километрите, но мога ли да бъда сигурен, все пак не съм я карал само аз... (на 156000 км. е в момента, с моите навъртяни 2000 км.), единственно това пушене ме притеснява... По рано някои казаха кофти смес - да но ако беше така нямаше ли дава голям разход?!? а тя е в нормите си...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Сеп 2013, 18:56

Едни живи данни от днес...ако някой може да ги изкоментира :bowdown:

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 02 Окт 2013, 15:35

Аз съм от Враца... и мога да ти кажа че повечето коли по автокъщите тук са на 130 - 160 хил. км. ....
Само че последната кола (Volkswagen), която купухме с приятел от автокъща тук беше на 132 хил. км. "реални" и непипани уж от джамбазина, внесена от Германия (както знаем там е противозаконно да се "връща" километраж и за такава интервенция може и до посещение в затвора да се стигне). Та 15 мин. слушахме обяснения, а тя видимо захабена за 131 к. км. и накрая взехме рамата, звъннахме на зета на моя приятел (управител на сервиз на VW във Варна) и той провери. За последно колата беше влизала в оторизиранн сервиз в Германия Декември 2012 г. и там бяха записали в системата 270 к. км. До тук с реалните км. и със дядовците и монахините, които карат по 2-3000 км. на година. В Италия, Германия, Австрия и т.н. ежедневието е почти немислимо без автомобил и не трябва да живеем с илюзиите, че купуваме супер здрава и неизползвана кола на 10 г.
Смени ли филтъра на картерните газове?
От коя автокъща купи колата?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 02 Окт 2013, 16:06

niki_future написа:Аз съм от Враца... и мога да ти кажа че повечето коли по автокъщите тук са на 130 - 160 хил. км. ....
Само че последната кола (Volkswagen), която купухме с приятел от автокъща тук беше на 132 хил. км. "реални" и непипани уж от джамбазина, внесена от Германия (както знаем там е противозаконно да се "връща" километраж и за такава интервенция може и до посещение в затвора да се стигне). Та 15 мин. слушахме обяснения, а тя видимо захабена за 131 к. км. и накрая взехме рамата, звъннахме на зета на моя приятел (управител на сервиз на VW във Варна) и той провери. За последно колата беше влизала в оторизиранн сервиз в Германия Декември 2012 г. и там бяха записали в системата 270 к. км. До тук с реалните км. и със дядовците и монахините, които карат по 2-3000 км. на година. В Италия, Германия, Австрия и т.н. ежедневието е почти немислимо без автомобил и не трябва да живеем с илюзиите, че купуваме супер здрава и неизползвана кола на 10 г.
Смени ли филтъра на картерните газове?
От коя автокъща купи колата?

Към кого точно отправяш въпроса не разбирам ,към колегата отворил темата ли ? :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 02 Окт 2013, 16:35

Gqbriel написа:Едни живи данни от днес...ако някой може да ги изкоментира :bowdown:

Явно от бясното ускорение фокуса на апарата не може да смогне и да намести образа. :lol:
По добре записвай видеото директно от ПЦ-то, а не така с камера, че не се "чете".
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki_future » 02 Окт 2013, 16:51

Съжалявам за спама. Да, въпроса беше към автора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Окт 2013, 0:01

JTD написа:
Gqbriel написа:Едни живи данни от днес...ако някой може да ги изкоментира :bowdown:

Явно от бясното ускорение фокуса на апарата не може да смогне и да намести образа. :lol:
По добре записвай видеото директно от ПЦ-то, а не така с камера, че не се "чете".

Бясна дваеска - забележката приета,това не съобразих наистина...а уж добре се вижда :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 03 Окт 2013, 14:24

БОХА КАР на пътя за Монтана... Какво представлява този филтър на картерните газове и къде се намира

Сменил съм - маслен, горивен, въздушен и на климатроника...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Окт 2013, 15:38

released написа:БОХА КАР на пътя за Монтана... Какво представлява този филтър на картерните газове и къде се намира

Има темичка за него - потърси я :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 03 Окт 2013, 15:47

Gqbriel написа:
released написа:БОХА КАР на пътя за Монтана... Какво представлява този филтър на картерните газове и къде се намира

Има темичка за него - потърси я :yes:

Намерих темата, прочетох я, но тя беше за 1.8is бензиновия мотор и дефатко нищо не разбрах. Видях глипа в youtube на 320д как пуши, но моята изобщо не е така. Моята пуши само при натиснат педал до ламарината и пуши черно, не синьо/бяло !!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki_future » 03 Окт 2013, 17:23

Хаха, и моята е от Боха кар и досега над година нямам никакви проблеми....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 03 Окт 2013, 22:01

niki_future написа:Хаха, и моята е от Боха кар и досега над година нямам никакви проблеми....

Радвам се приятелю, дано и аз имам този късмет.

Впрочем проблема е решен !!! Изчистихме ЕГР-а и се оправи. Беше много затлачен и има лек нагар в колекторите дори, но той е съвсем лек и след време ще сваля и тях за да ги почистя! Благодаря за помощта!!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki_future » 04 Окт 2013, 11:35

Дай инфо трудно ли се яисти ЕГР и мога ли сам да го направя? Моя не съм чистил досега и ми се иска да направя и тази манипулация. А "пеперудките" махнал ли си?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 04 Окт 2013, 13:27

niki_future написа:Дай инфо трудно ли се яисти ЕГР и мога ли сам да го направя? Моя не съм чистил досега и ми се иска да направя и тази манипулация. А "пеперудките" махнал ли си?

Моя ЕГР е вакумен и е супер лесно да се изчисти, за електрическите не знам как е, но мисля че и там не е сложно. Можеш и сам...

Какви са тези пеперудки?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 04 Окт 2013, 13:39

released написа:
niki_future написа:Дай инфо трудно ли се яисти ЕГР и мога ли сам да го направя? Моя не съм чистил досега и ми се иска да направя и тази манипулация. А "пеперудките" махнал ли си?

Моя ЕГР е вакумен и е супер лесно да се изчисти, за електрическите не знам как е, но мисля че и там не е сложно. Можеш и сам...

Какви са тези пеперудки?

ЕГР-а се чисти елементарно - сваляш го и го накисваш в обезмаслител - за едно денонощие ще стане идеален, но може и за по-малко. Аз свалих с нож колкото може, киснах го една вечер, след това пак стъргах с нож и пак в обезмаслител.
Пеперудите са на колектора - махай ги задължително и не отлагай, при мен за малко да стане голямата беля :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46