Нямам парно, а колата е загряла
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- catpat
- Потребител
-
- Кара: E46 00 318i M43
Re: Нямам парно, а колата е загряла
Тогава защо тръгва парното като се извади маркуча на изпарителя?
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
catpat написа:Тогава защо тръгва парното като се извади маркуча на изпаротеля?
ами колега изпарителя задължитено трябва да е под нивото на капачката

- catpat
- Потребител
-
Една идея по-високо е. Но това не оказваше влияние предните 3 зими.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
catpat написа:Една идея по-високо е. Но това не оказваше влияние предните 3 зими.
Да не би да ти е запушен изпарителя?
- catpat
- Потребител
-
Това какво отношение има? Нали водата за изпарителя се отклонява от водата за парното. Парното не върти през изпарителя. Изпарителя е горещ, парно - нъцки.
Последна промяна catpat на 16 Дек 2012, 0:12, променена общо 1 път
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
catpat написа:Една идея по-високо е. Но това не оказваше влияние предните 3 зими.
не знам колега дали е оказвало влияние но е важен момент монтажа на изпарителя

- vavilon
- старши ентусиаст
-
catpat написа:Това какво отношение има? Нали водата за изпарителя се отклонява от водата за парното. Парното не върти през изпарителя. Изпарителя е горещ, парно - нъчки.
Така е. Остава управлението на климатроника да е прецакано. В момента моя си прави някакви аномалии. Изчезва ми от време на време средната линия, на лява, дясна и средните духалки. Горе на стъклото и доло в краката си духа. Това го прави като увелича градусите над 22гр. Климатроника е на ауто. Ако пусна ръчно от копчето да духа в средата и след няколко минути го изключа, се оправя. С колегата Oci, обсъдихме проблема и стигнахме до три заключения: 1.Нещо по платката се е бъгнало (студена спойка). Последващо разглабяне на управлението и изследване на платката; 2.Софтуерен бъг, като може да се оправи с прекодиране. 3.Подмяна на управлението.
- catpat
- Потребител
-
Тази проверка мога да я направя, ще се заема утре. А как се разглобява таблото за да стигна
до управлението и платката? Като извадя буквата на клапана на парното, клапана ще остане отворен или затворен?
до управлението и платката? Като извадя буквата на клапана на парното, клапана ще остане отворен или затворен?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
catpat написа:Тази проверка мога да я направя, ще се заема утре. А как се разглобява таблото за да стигна
Платката се намира в самото управление на климатроника, разглобя се само управлението, но при теб проблема е друг щом казваш, че клапана работи, за да си сигурен, че проблема не е в клапана го изолирай защото дори и да му изключиш буксата може да е блокирал и да стои затворен механически, най-добре го откачи от маркучите и го продухай с уста и когато застане в отворено положение тогава го тествай дали ще дойде парното, странното е това че като откачиш маркуча на изпарителя идва парното може би ти се пада в горна точка и прави въздушна възглавница.
- catpat
- Потребител
-
Винаги е бил там изпарителя, след смяната на водната помпа снощи днес долях малко вода.
Ще пиша като я покарам до вкъщи.
Ще пиша като я покарам до вкъщи.
- catpat
- Потребител
-
Така, набутах маркучите на изпарителя надолу, колкото можах без да разглобявам нищо. Буксата на клапана изключена и малко форсаж в началото. Топлината се появява и изчезва когато си иска. 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
catpat написа:Тази проверка мога да я направя, ще се заема утре. А как се разглобява таблото за да стигна
Махаш касетофона/сд-то и дърпаш силно управлението към теб.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
vavilon написа:catpat написа:Тази проверка мога да я направя, ще се заема утре. А как се разглобява таблото за да стигна
Махаш касетофона/сд-то и дърпаш силно управлението към теб.
може и да не се свали и без да се маха касетофона просто с една отверка леко отстрани и се дърпа навън.
- catpat
- Потребител
-
Поиграх си с маркучите на изпарителя, бяха доста високо. Явно след смяната на тройника майстора
ги е преместил и оставил така. Духа топло, но още не е както трябва.
ги е преместил и оставил така. Духа топло, но още не е както трябва.
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Здравейте колеги
От 1 седмица и аз имам проблеми с парното.На празен ход(около 700об) парното се губи, подам ли малко газ си духа нормално.Клапана ми дава грешка(map cooling) от 2 години, но чак сега се появи някакъв проблем.Коментирах го с едни приятели и те са имали проблеми с водна помпа.Също така лятото ми правеше впечатление, че климатр. духа топло в краката.
Варианта радиатор на парното го отписвам...след 1200-300об има нормално парно.Първо мисля да видя клапана...след това водната помпа.
От 1 седмица и аз имам проблеми с парното.На празен ход(около 700об) парното се губи, подам ли малко газ си духа нормално.Клапана ми дава грешка(map cooling) от 2 години, но чак сега се появи някакъв проблем.Коментирах го с едни приятели и те са имали проблеми с водна помпа.Също така лятото ми правеше впечатление, че климатр. духа топло в краката.
Варианта радиатор на парното го отписвам...след 1200-300об има нормално парно.Първо мисля да видя клапана...след това водната помпа.
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5