Нормално ли е индикаторът на масло да гасне след 5-7 сек

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Re: Нормално ли е индикаторът на масло да гасне след 5-7 сек

Мнение от armagedon01 » 24 Юли 2012, 12:34

g_mihalev написа:Преди 2 месеца имах проблем с тази лампа. Първоначално след изгасяне на колата оставаше да свети жълто, после в един момент взе да ми го прави и в движение. След гасене и палене нямаше и помен от нея. Но като цяло ми го правеше почти всеки ден. Бях близо до смяна на масло (обикновенно го сменям на 8-10 000, този път така се случи, че бяха станали 13 000!!!). Незнам дали е възможно, но според мен алармираше нещо че не харесва вече вискозитета на маслото. След смяна на маслото вече 3 000 км и около 2 месеца не съм я видял да светне. Колата е е46 320и 150 кс.

А случайно сети ли се да погледнеш има ли масло или си под минимума?!
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 24 Юли 2012, 16:17

armagedon01 написа:
g_mihalev написа:Преди 2 месеца имах проблем с тази лампа. Първоначално след изгасяне на колата оставаше да свети жълто, после в един момент взе да ми го прави и в движение. След гасене и палене нямаше и помен от нея. Но като цяло ми го правеше почти всеки ден. Бях близо до смяна на масло (обикновенно го сменям на 8-10 000, този път така се случи, че бяха станали 13 000!!!). Незнам дали е възможно, но според мен алармираше нещо че не харесва вече вискозитета на маслото. След смяна на маслото вече 3 000 км и около 2 месеца не съм я видял да светне. Колата е е46 320и 150 кс.

Колега, ако ти беше на мое място , кое е първото което щеше да провериш ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 24 Юли 2012, 22:28

може да ми се струва само, но като че ли смята оставащите километри до ойл сервиза спрямо начина на каране ... или по някакви други признаци, но със сигурност не е единствено според реално изминатите километри.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 24 Юли 2012, 23:30

Абсолютно е така, като раздаваш повече броячът се върти по-бързо. При мен забелязвам, че средно на реални 1000км смяната намалява с около 1200-1300. Викахме му моточасовник на витловите самолети, там колкото на по-дълго на висок режим работеше двигателя толкова повече навърташе часове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 25 Юли 2012, 11:27

g_mihalev написа:
armagedon01 написа:

Колега, ако ти беше на мое място , кое е първото което щеше да провериш ;)

Нивото на маслото, колега! При положение, че си карал 13 000 км е най - логично да го е изгорила и да си паднал под минимума. Нищо де за др път ще знаеш :bchug:

:OT: И в тая тема се смесиха пак жълти, червени лампи ....
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Юли 2012, 14:54

Wolfen написа:може да ми се струва само, но като че ли смята оставащите километри до ойл сервиза спрямо начина на каране ... или по някакви други признаци, но със сигурност не е единствено според реално изминатите километри.

100% не е ... :mhihi: аз мисля като теб,гледайки си пътуванията и остатъчните километри :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 25 Юли 2012, 22:55

Със сигурност не е.
Ето аз към днешна дата съм изминал 10800 километра с маслото.
Ресетнах сървиса и започна от 22000 да сваля.
Показва ми, че имам още 12500км до финала
Демек с моето шофиране съм си спечелил около 1000 километра бонус :lol:

А един въпрос да задам - като дам на контакт излиза само един надпис "inspection" от дясната страна и въпросните километри. На тест се вижда, че може да пише от лявата страна "oil service". До сега не съм виждал никога да ми пише oil service на дисплея а само inspection. Някакво обяснение?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от bisser67 » 25 Юли 2012, 23:29

Днес питах във Варна Карс и казаха, че не би трябвало да свети за толкова дълго време. Иначе сам минал около 12000 км за една година с 2 смени на маслото и не гори грам!!! Ще и обърна внимание, според мен сигурно е маслена помпа, ако не е някой клапан за който нямам представа! Все пак е кола на близо 400 000км.
Някой сменял ли е маслена помпа и дали има някакви трикове по демонтажа?

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 26 Юли 2012, 18:29

JTD написа:
А един въпрос да задам - като дам на контакт излиза само един надпис "inspection" от дясната страна и въпросните километри. На тест се вижда, че може да пише от лявата страна "oil service". До сега не съм виждал никога да ми пише oil service на дисплея а само inspection. Някакво обяснение?

Inspection се занулява отделно от Oil service, обикновено е индикация за смяна на спирачна течност, която трябва да се сменя на 2 години. Като й наближи и сменя индикацията от Oil service на Inspection без значение, че оставащите километри са бол. Ти кога последно си сменял спирачна течност и дали е занулена инспекцията тогава?

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 26 Юли 2012, 18:38

rve написа:
JTD написа:

Inspection се занулява отделно от Oil service, обикновено е индикация за смяна на спирачна течност, която трябва да се сменя на 2 години. Като й наближи и сменя индикацията от Oil service на Inspection без значение, че оставащите километри са бол. Ти кога последно си сменял спирачна течност и дали е занулена инспекцията тогава?

Явно при смяна на маслото съм занулил инслекцията а не маслото. За това ми показва само километрите на инспекцията а не на маслото. :)
Все пак колата беше на един ден :D
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 31 Юли 2012, 10:20

На Е-46 320д преди фейса има клапан в маслената помпа,струващ във "Wari" 13,50лв.Вероятно той е причината.Ако някой си сваля картера да си го подмени и да каже за резултата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 15 Авг 2012, 20:19

Смених масло BMW LL 5 w 40 и маслен филтър BOSCH преди седмица и лампата за маслото, която досега гаснеше на първо палене сутрин за около 5/6 секунди, вече гасне за 2/3 секунди... почти веднага след лампата за акумулатора, при следващи паления през деня гасне и преди и сега за 1/2 секунди :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 16 Авг 2012, 9:56

BMW_1914 написа:Смених масло BMW LL 5 w 40 и маслен филтър BOSCH преди седмица и лампата за маслото, която досега гаснеше на първо палене сутрин за около 5/6 секунди, вече гасне за 2/3 секунди... почти веднага след лампата за акумулатора, при следващи паления през деня гасне и преди и сега за 1/2 секунди :yes:

преди с какво масло я караше 10w40?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 16 Авг 2012, 13:45

unikalen88 написа:
BMW_1914 написа:Смених масло BMW LL 5 w 40 и маслен филтър BOSCH преди седмица и лампата за маслото, която досега гаснеше на първо палене сутрин за около 5/6 секунди, вече гасне за 2/3 секунди... почти веднага след лампата за акумулатора, при следващи паления през деня гасне и преди и сега за 1/2 секунди :yes:

преди с какво масло я караше 10w40?

Винаги съм я карал с 5 W 40 BMW Long Life, направи ми впечатление ,че след смяната на масло и филтър - лампата гасне много по бързо от преди това :roll: .............може би с времето филтъра се зацапва, маслото по бавно се качва от помпата :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 17 Авг 2012, 0:54

Винаги е така с новото масло, все пак е ново и вискозитета му е съвсем друг....след време като стане на вода, тогава лампата гасне по бавно.
Проблема с тая лампа е в клапана на филтърното тяло, не затваря и маслото се отича от филтъра в картера, от там и светенето на червената лампа, докато напълни филтъра.

ПредишнаСледваща

Назад към E46