Усещате ли когато пуснете климатик?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: Усещате ли когато пуснете климатик?

Мнение от bai_ILIA » 06 Юни 2012, 17:49

естествено, че се усеща в ниските. но когато разликата е минимална и трябва да погледнеш бутона на климата дали свети, значи е все едно :lol: или не си познаваш добре колата...

мойта примерно е ръчка, за разлика от на брат ми малолитражката - Е87 120d 200 коня дизел 4 цилиндъра и там този ефект се маскира от автомата. въпреки, че не е особено бърза и има 409НМ автомата като, че ли ти пречи да прецениш със или без клима си.

на 2000об/мин имам налични 480NM и ако преди това се усеща примерно на 1500об/мин - нагоре забравяш за климата...

някой колега по-горе го синтезира най-точно - в ниските се усеща по някакъв начин.
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е60 М54

Мнение от stuci_ir » 07 Юни 2012, 14:49

Аз съм с м43 и честно казано на малолитражката, независимо колко коня е винаги се усеща климатика. Ако е бензинов мотор от 2.5 нагоре горе долу не усеща климатика. Дизеляк съм карал също. Там нещата са прости. Надува ли турбината немаш ядове. Както колегата е написал мине ли 2к обороти не се усеща или е минимално

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 07 Юни 2012, 16:16

интересно тогава как работи климатика на магистрала когато дизела е на 3000, а бензина а 4000, нали все пак трябва да включва компресора и да го изключва от време на време. и ако има проблем при високите обороти да се пуска и гаси снежинката, след определени обороти и вдигната скорост, самия компресор не би трябвало да се включва, от където значи че оставаш без климатик.

Нещо не ми звучи правдоподобно цялата тая схема :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 07 Юни 2012, 23:10

iv4o9999 написа:интересно тогава как работи климатика на магистрала когато дизела е на 3000, а бензина а 4000, нали все пак трябва да включва компресора и да го изключва от време на време. и ако има проблем при високите обороти да се пуска и гаси снежинката, след определени обороти и вдигната скорост, самия компресор не би трябвало да се включва, от където значи че оставаш без климатик.

Нещо не ми звучи правдоподобно цялата тая схема :dunno:

Всичко си работи нормално, просто не бива да пускаш тепърва климатика над определените обороти. Т.е решаваш на магистралата, че ти е горещо и намаляваш, след което пускаш климатика и продължаваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 08 Юни 2012, 7:19

Milen83 написа:аз съм правил топ спиид на климатик на мойта 320 ци и нямаше проблеми , от какво трябва да е предпазим , какво може даи стане ....?

При по-високи обороти не е хубаво да се пуска/спира климатика, т.е. снежинката я пипате само на ниски обороти
Колегата mili4uk преди време пусна тема за този проблем -> ЦЪК

Здравейте колеги, само да вметна че климатика се спира автоматично при следните ситуаций
1. Режим на мотора под нормалните за празен ход.
2.Температура на мотора над 117градуса за 330д и 120градуса за 320д.
3. Педала на газта натиснат до ламарините.
Направено е с цел защита на мотора и компресора, така че карайте спокойно и ако има някакви отклонения търсете причините, не е нормално при максимална скорост да изпуши компресора.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 08 Юни 2012, 13:02

Компресора се изключва при пълна газ, когато скоростта е по малка от 14км/ч, именно тази ситуация е при тръгване, да олекне на мотора, но това е най-съществено за малолитражките, те искат повече газене.

Предишна

Назад към E46