Усещате ли когато пуснете климатик?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Усещате ли когато пуснете климатик?
естествено, че се усеща в ниските. но когато разликата е минимална и трябва да погледнеш бутона на климата дали свети, значи е все едно
или не си познаваш добре колата...
мойта примерно е ръчка, за разлика от на брат ми малолитражката - Е87 120d 200 коня дизел 4 цилиндъра и там този ефект се маскира от автомата. въпреки, че не е особено бърза и има 409НМ автомата като, че ли ти пречи да прецениш със или без клима си.
на 2000об/мин имам налични 480NM и ако преди това се усеща примерно на 1500об/мин - нагоре забравяш за климата...
някой колега по-горе го синтезира най-точно - в ниските се усеща по някакъв начин.

мойта примерно е ръчка, за разлика от на брат ми малолитражката - Е87 120d 200 коня дизел 4 цилиндъра и там този ефект се маскира от автомата. въпреки, че не е особено бърза и има 409НМ автомата като, че ли ти пречи да прецениш със или без клима си.
на 2000об/мин имам налични 480NM и ако преди това се усеща примерно на 1500об/мин - нагоре забравяш за климата...
някой колега по-горе го синтезира най-точно - в ниските се усеща по някакъв начин.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
Аз съм с м43 и честно казано на малолитражката, независимо колко коня е винаги се усеща климатика. Ако е бензинов мотор от 2.5 нагоре горе долу не усеща климатика. Дизеляк съм карал също. Там нещата са прости. Надува ли турбината немаш ядове. Както колегата е написал мине ли 2к обороти не се усеща или е минимално
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
интересно тогава как работи климатика на магистрала когато дизела е на 3000, а бензина а 4000, нали все пак трябва да включва компресора и да го изключва от време на време. и ако има проблем при високите обороти да се пуска и гаси снежинката, след определени обороти и вдигната скорост, самия компресор не би трябвало да се включва, от където значи че оставаш без климатик.
Нещо не ми звучи правдоподобно цялата тая схема

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
iv4o9999 написа:интересно тогава как работи климатика на магистрала когато дизела е на 3000, а бензина а 4000, нали все пак трябва да включва компресора и да го изключва от време на време. и ако има проблем при високите обороти да се пуска и гаси снежинката, след определени обороти и вдигната скорост, самия компресор не би трябвало да се включва, от където значи че оставаш без климатик.
Всичко си работи нормално, просто не бива да пускаш тепърва климатика над определените обороти. Т.е решаваш на магистралата, че ти е горещо и намаляваш, след което пускаш климатика и продължаваш.
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Milen83 написа:аз съм правил топ спиид на климатик на мойта 320 ци и нямаше проблеми , от какво трябва да е предпазим , какво може даи стане ....?
При по-високи обороти не е хубаво да се пуска/спира климатика, т.е. снежинката я пипате само на ниски обороти
Колегата mili4uk преди време пусна тема за този проблем -> ЦЪК
Здравейте колеги, само да вметна че климатика се спира автоматично при следните ситуаций
1. Режим на мотора под нормалните за празен ход.
2.Температура на мотора над 117градуса за 330д и 120градуса за 320д.
3. Педала на газта натиснат до ламарините.
Направено е с цел защита на мотора и компресора, така че карайте спокойно и ако има някакви отклонения търсете причините, не е нормално при максимална скорост да изпуши компресора.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Компресора се изключва при пълна газ, когато скоростта е по малка от 14км/ч, именно тази ситуация е при тръгване, да олекне на мотора, но това е най-съществено за малолитражките, те искат повече газене.
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4