Проблем - Акумулатора пада изведнъж??

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Re: Проблем - Акумулатора пада изведнъж??

Мнение от NikVanov » 03 Мар 2012, 15:28

таблото с инструментите??

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Мар 2012, 20:07

Дам... то е. Сега не ми работи таблото с инструментите - иначе всичко по колата си работи, но само индикациите по таблото не. Иначе си свети, но стрелките не мърдат.

Някакви идеи какво може да е станало и как да го оправя?
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 03 Мар 2012, 21:26

Zagy написа:Дам... то е. Сега не ми работи таблото с инструментите - иначе всичко по колата си работи, но само индикациите по таблото не. Иначе си свети, но стрелките не мърдат.

Някакви идеи какво може да е станало и как да го оправя?

Zady колко беше консумацията като премери днес,и защо се спря на таблото с уредите.Мисля че е нормално да ходи до него ток постоянно колко става консумацията като сложиш въпросния бушон и колко без него

Снощи трябваше да чакам някого на едно място та използвах момента и постоях към 50 минути в колата,услушвайки се нещо да се случи но не усетих вентилатора да се задейства само не знам малкото вентилаторче в управлението на климатроника кога се изключва защото то спря да жужи на 11тата минута а нали уж колата заспива на 16тата минута та ми стана странно защо спря по рано.Иначе през цялото време не се включи вентилатора нито веднъж както бе коментирано че се случвало при повреден таралеж.А при положение че моя си работи но от време на време ми събаря акумулатора :D реших да му сложа едно реле на захранването след предпазителя и да видим ще се повтори ли пак падането на акумулатора.
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 03 Мар 2012, 21:40

StelllsKi написа:Zagy колко беше консумацията като премери днес,и защо се спря на таблото с уредите.....

Консумацията беше около 1 ампер, което е УЖАСНО много... спрях се на него защото е на бушон 45 - там я измерих.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 04 Мар 2012, 0:21

На бушон 45 във всички възможни схеми на бушони /поне 10 прегледах/ има бушон само на комби, за седан пише ,,не се използва''. Значи е закачено нещо допълнително, въпросът е как да се намери това нещо? Мисля, че трябва да се прегледат кабелите тук:
WDS BMW Wiring Diagram System-http://e46club.ru/forumvb/viewtopic.php?f=17&t=32946

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 04 Мар 2012, 12:08

Ми явно и таблото е на тоя бушон, защото най-вероятно е изгоряло. Тия дни ще го сваля да видя дали не мога да го оправя/презапоя - ако не стане ще търся ново табло.

Потребител
Аватар
Кара: 02' 330 xd

Мнение от kg bmw » 04 Мар 2012, 15:30

Здравейте,

при мен акумулатора пада за една нощ или максимум две-три, при положение, че преди това е бил зареден напълно.

Не се чудя каква е причината за това, тъй като знам конкретно какви ги върши колата, докато си седи заключена самотно.

Държа колата на охраняем паркинг и там я наблюдават вместо мен. През определен интервал от време се включва алармата без видима причина за 1 до 5 мин. и се изключва, след което се включват само халогените за период от 10-15 мин. и се изключват сами, като това се случва на итервали от 1-2 часа. Случва се и само фаровете да се включват без алармата.

Съответно като ми се обадят, че колата се е "разсветила" отново и аз не отида да разкача акумулатора, сутринта ме чака изненада - не мога да запаля.

Започнал съм да търся причината за това и ще водя акумулатора да го замерят, за да мога все пак да го отхвърля като вариант и да се насоча към любимия "бодливец".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 04 Мар 2012, 20:55

1 ампер си е много няма спор но наистина не мога да си представя какво вътре може да замаси така че да вдигне толкова консумацията.
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 04 Мар 2012, 22:04

Положението е оправено - таблото се захранва и през бушон 43, който при мен липсваше. Сложих бушон в гнездото и разкарах този от 45 и сега всичко е наред. Таблото не е изгоряло. Утре сутринта ще замеря консумацията и вече се надявам всичко да си е на място.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 04 Мар 2012, 23:46

,,при мен акумулатора пада за една нощ или максимум две-три, при положение, че преди това е бил зареден напълно.

Не се чудя каква е причината за това, тъй като знам конкретно какви ги върши колата, докато си седи заключена самотно.

Държа колата на охраняем паркинг и там я наблюдават вместо мен. През определен интервал от време се включва алармата без видима причина за 1 до 5 мин. и се изключва, след което се включват само халогените за период от 10-15 мин. и се изключват сами, като това се случва на итервали от 1-2 часа. Случва се и само фаровете да се включват без алармата.

Съответно като ми се обадят, че колата се е "разсветила" отново и аз не отида да разкача акумулатора, сутринта ме чака изненада - не мога да запаля.

Започнал съм да търся причината за това и ще водя акумулатора да го замерят, за да мога все пак да го отхвърля като вариант и да се насоча към любимия "бодливец".,,

Тук таралежът май не играе, той едва ли може да изпълнява толкова функции. По-скоро е проблем с алармата или с компютъра на колата- някой от блоковете за управление.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 17 Мар 2012, 12:03

Да ъпдейтна темата - смених главния заподозрян (таралежа) и отговорно мога да кажа, че проблема изчезна. Консумацията на колата в покой с включена аларма е в границите на 20-40mAh, което е напълно нормално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 17 Мар 2012, 15:57

Да не отварям нова тема имам и аз един въпрос.
На два пъти ми се случва(през около месец) да няма ток от нищото.Давам на контакт и не свети нищо.Само притреперват стрелките и жужи.Цяла зима си пали без проблеми колата.Има моменти когато остава да свети индикацията за коланите :dunno: Таралежа е фитка.Дали е от него или калпав контакт(маса) да търся някъде?Това се случва на топъл мотор при нормални обстоятелства.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 17 Мар 2012, 17:58

Опиши по-точно проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 17 Мар 2012, 23:59

Значи излизам сутрин в 7.00ч и се качвам в колата.Давам на контакт и на борда пише -17градуса.Врътвам и пали без грешка.Тръгвам и минавам около 10км.Гася и след 20-30 мин пак се качвам паля и тръгвам и така няколко пъти.И пак си влизам в колата давам на контакт и хоп няма никой.Стрелките претреперват лекичко и никакви индикации по таблото.Давам ток отпред на плюса и си тръгвам като пич.След това все едно нищо не е станало.Това ми го прави общо два пъти от септември 2011 до сега.От какво се получават тези аномалии не се сещам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 18 Мар 2012, 12:42

А нормален ли е звука, който се чува от средните духалки след като си изключил колата?
Имам чувството, че едно 5-10 мин си трака и чак тогава угасва.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ПредишнаСледваща

Назад към E46