дневни светлини

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: дневни светлини

Мнение от oci » 15 Юни 2013, 22:13

SaRsEmA написа:колеги в момента съм в Велико Търново ако има някои които може да ми активира дневните светлини ще съм благодарен.Дори и ако трябва да си ъаплатя екстрата.Утре следобед ще се пребирам към сливен.

Прати ми лайта по еконт до София и ще ти го направя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 16 Юни 2013, 8:35

надявах се да намеря някои от Велико Търново да ми го направи но в краен случай ще ти го пратя до софия.Днес следобед тръгвам обратно за Сливен ако има някои да пише.Оси прати ми тела си на ЛС да се уговорим нещо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 17 Юни 2013, 23:22

Колега нали ти казах, че съм от Бургас и можем да я свършим тази работа :) Ако решиш нещо пиши.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 05 Яну 2014, 16:08

vassil_bk написа:
Next написа:Исках второто програмиране да опишите. Настройката на светлината колко % и да е на дългите.
Колегата Se7ven е вашия човек :yes: Накратко, през NCS Expert се набива новия конфигурационен файл директно на Лайт-модула :yes:

а кой е този файл?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 05 Яну 2014, 16:24

Se7ven написа:Значи да поесня за дневните светлини, може да се направят три вида дневни светлини:

Вариант -1: дневни къси светлини + гарабрити и интериор, положението на копчето на фаровете е на къси светлини и при втори контакт се включват, при нулево положение на ключа всичко се гаси (могат да се спрат когато врътката за включване на фаровете е на положение "0"). -включват се с ДИС, НЦС и можеби с Навкодер-не съм сигурен.

Вариант -2: дневни светлини къси + габарити и интериор, положението на копчето на фаровете е на "0" и при втори контакт се включват, при нулево положение на ключа всичко се гаси (НЕмогат да се спрат, винаги карате на къси и никога неможе да ви глобят за невключени фарове :mhihi: -включват се с НЦС.

Вариант -3: дневни светлини дълги на "%" БЕЗ габарити и интериор, положението на копчето на фаровете е на "0" и при втори контакт се включват, при нулево положение на ключа всичко се гаси (НЕмогат да се спрат, винаги карате на процент от дълги и никога неможе да ви глобят за невключени фарове :mhihi: ),(за препоръчване са за коли с ксенон да пести ламбите, пък и седи по-готино на фейс фарове с лупи). -включват се с НЦС, Навкодер и ДИС.

* Забележка: Могат да се включат на LCM -1,2,3 даже и на LCM А, които е до 1995-96 г. даже и да няма въобще опция дневни светлини пак има чалъм да се направи.
* Няма как да се направи да се палят по-късно фаровете след запалването на мотора или поне аз незнам.

Колега,как точно се прави вариант-3 с DIS ?къде точно да вляза в менюто.аз си направих с DIS дневни светли ни при положение на ключа за фарове включено постоянно и когато изключа и извадя ключа всичко гасне а положението на ключа си остава във включено положение.имам навкодер с него опитах да активирам на % и не става.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 06 Яну 2014, 1:08

В твоя случай и повечето случай този вариант става само с НЦС експерт, колегата Se7ven, също с НЦС ги пуска, то друг вариант няма с ДИС не става писах вече, и той май в тема в която ти беше писал пак за тези светлини с ДИС може само автоматични къси на пуснато положение на ключа.
Нав кодера не ги прави на всички модули, просто тази програмка е доста орязана от към функции едни модули ги прави други не, аз затова не я харесвам и само я купих и събира прах :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 06 Яну 2014, 1:40

Ми аз съм точно с варянт 3,и мисля че с DIS ми ги активираха,ако не греша!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 06 Яну 2014, 10:14

desoxr написа:Ми аз съм точно с варянт 3,и мисля че с DIS ми ги активираха,ако не греша!

Дълги на процент с дис НЕ става, или ако ти си открил топлата вода дай ще те почерпя каквото кажеш, но по-добре питай твоя човек с какво ти ги е пускал за де не подвеждаш колегите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 06 Яну 2014, 23:41

oci написа:В твоя случай и повечето случай този вариант става само с НЦС експерт, колегата Se7ven, също с НЦС ги пуска, то друг вариант няма с ДИС не става писах вече, и той май в тема в която ти беше писал пак за тези светлини с ДИС може само автоматични къси на пуснато положение на ключа.
Нав кодера не ги прави на всички модули, просто тази програмка е доста орязана от към функции едни модули ги прави други не, аз затова не я харесвам и само я купих и събира прах :mhihi:

Колега аз имам НЦС но не зная точно какво да направя ако не е супер сложно би ли ми обяснил накратко на ЛС или не ти се занимава знам ,че много хора те тормозят все нещо да им показваш но ако имаш желание и свободно време ще ти бъда благодарен ако ми помогнеш.Това ми е Лайт модула може ли да стане изобщо включване на къси с % на дълги светлини:Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Яну 2014, 23:59

Прати файла ще ти покажа кскво къде и как ;)

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 07 Яну 2014, 0:08

Gqbriel написа:Прати файла ще ти покажа кскво къде и как ;)

Колега може да изглежда смешно но след инсталацията на НЦС съм влизал само веднъж и като видях каква каша от цифри,букви и запетайки се изплаших да не направя нещо погрешно(щото зная че с НЦС може да се окъка доста колата) и излязах.Утре ще имам време да се позанимавам но кажи каде точно да вляза за този файл предполагам в лайт модула но точно как и каде не ми е мн ясно. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 07 Яну 2014, 0:34

Колега пусни един скайп на лични и да ти изпратя подробно описание как да си активираш дневните с нцс-а ,че не мога да кача pdf файл тука. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 07 Яну 2014, 1:01

Лесно е :) по скайп стсва съшо

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 07 Яну 2014, 1:11

bobi_81xx написа:
Gqbriel написа:Прати файла ще ти покажа кскво къде и как ;)

Колега може да изглежда смешно но след инсталацията на НЦС съм влизал само веднъж и като видях каква каша от цифри,букви и запетайки се изплаших да не направя нещо погрешно(щото зная че с НЦС може да се окъка доста колата) и излязах.Утре ще имам време да се позанимавам но кажи каде точно да вляза за този файл предполагам в лайт модула но точно как и каде не ми е мн ясно. :dunno:

Писал съм назад в темата. Има указание как се работи (до някъде) с експерта.
С картинки, стъпка по стъпка.
Ако по него не се оправиш, няма смисъл да се занимаваш натам.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 07 Яну 2014, 11:05

може ли и на мен едно описание за пускане на дълги на процент и активиране на мигачите.имеила ми е todor.mutovski@gmail.com
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46