Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Масло за Е46
xeforce3 написа:Здравейте,
Дойде момента за смяна на масло, мислех да купя 5W-40 EDGE, но не мога да намера от къде да си купя такова затова реших да премина към 0W-40 EDGE - може ли да ми кажете дали може да възникне проблем от преминаването от 5W-40 към 0W-40.
Ако някой може да ме посъветва от къде в Пловдив да си закупя качествено масло.
Поздрави,
Михаил
Аз сложих такова тази година, но го поръчах от форума, че в Пловдив скъпари яко.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
darko691 написа:Аз карам с Castrol Magnetic 10-40 --> 318i 2000г . Ок ли е за тази кола това масло?
Януари и до към средата на февруари през ноща ще имаш сериозни проблеми. Последните години през този период от 40-45 дни на годината нощите от 0 до 6 часа са с температури от порядъка на минус 22 минус 25 и това масло 10В40 се сгъстява много тогава!
Виж клипчетата в youtube, има тестове на моторно масло с различни вискозитети в Канада и Русия. Пълнят шишета с масло и ги обръщат надолу!
При минус 27 градуса само 5W40 и 5W30 веднага изтича маслото, като се обърне бутилката, а 10W40 е станало на дъвка и 15W40 е желе.
С 10W40 се кара само в Гърция - Италия - Португалия - Малта.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci Stahlgrau
В момента с 10-40, но ще сменям преди зимата с 5-40 Кастрол едж турбо дизел и искам да попитам няколко неща: Ще има ли някакъв проблем от това, че в картера може да остане някакво минимално количество от старото масло? А и също дали това е най-добрият вариант на кастрол за помпа дюза дизел?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
asotsf написа:В момента с 10-40, но ще сменям преди зимата с 5-40 Кастрол едж турбо дизел и искам да попитам няколко неща: Ще има ли някакъв проблем от това, че в картера може да остане някакво минимално количество от старото масло? А и също дали това е най-добрият вариант на кастрол за помпа дюза дизел?
За помпа дюзата маслото трябва да покрива стандарта: 505.01 . Друг е въпроса, че Е46 няма помпа-дюза технология.
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
dido0o``` написа:asotsf написа:В момента с 10-40, но ще сменям преди зимата с 5-40 Кастрол едж турбо дизел и искам да попитам няколко неща: Ще има ли някакъв проблем от това, че в картера може да остане някакво минимално количество от старото масло? А и също дали това е най-добрият вариант на кастрол за помпа дюза дизел?
За помпа дюзата маслото трябва да покрива стандарта: 505.01 . Друг е въпроса, че Е46 няма помпа-дюза технология.
Не знам откъде си взимаш информацията, но дизеловия мотор 136 к.с. е помпа дюза технология или иначе казано ГНП тип VP44, при фейслифта става CMR!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
БМВ нямат помпа-дюза. Помпа-дюза далеч не е равно на ГНП...
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се, ако аз греша но с такова впечатления бях останал. Та по моят въпрос нещо? Трябва ли да се слага някаква добавка за промивка ори минаване от 10-40 към 5-40?
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
asotsf написа:Трябва ли да се слага някаква добавка за промивка ори минаване от 10-40 към 5-40?
Не, не е необходимо

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
asotsf написа:Извинявам се, ако аз греша но с такова впечатления бях останал. Та по моят въпрос нещо? Трябва ли да се слага някаква добавка за промивка ори минаване от 10-40 към 5-40?
Изобщо не си и помисляй за тези добавки, че после стават големи бели.
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
Кастрол едж или магнатек е по-добре за моят мотор?
Колега niki_future ,
повечето от форума използват Кастрол или БМВ масло.
В авто дата дават и 5w30 и след като си с това масло може да останеш колкото може по- дълго, но то е за по- северни ширини от тук. За тук е по- добре 5w40 и не мисля, че е добре да се мисли за 10w40 или 15w40,които са за по- топло време. Категорично не мисля, че последите две са за поизносени двигатели.
Гледах и в другите форуми и видях, че най- прецизни по отношение на маслото са тук и при Алфа. Там един беше написал, че слага 5w60 нa Алфа156 2.0 2001' ... Харесва ми, че обръщат внимание на това,което правят.
Аз използвам масло на Стат ойл 5w40, защото разбрах, че е норвежко много добро масло.Произвежда и се бутилира на две места- Швеция и Полша. У нас идва от Полша. Прави се с петрол от Северно море, затова е добро. Има най- ниско количество сулфати по отношение на останалите, които имат повече сулфати от петрола, от който се правят. На масло не се сипват добавки по принцип, не че не може, но добавката се отмива при всяка смяна на маслото и трябва отново да се сипва, освен ако не е много по- скъпа, за да полепне стабилно. У нас климатичните условия допускат диапазона на 5w40 и за зимата и за лятото става. По принцип е важно за маслото да може лесно да си го купуваш от много места. Стат ойл няма на много места и аз си имам резерва. Затова Кастрол и БМВ лонг лайф освен доброто качество се използват толкова много. Наскоро се впечатлих от едно позабравено масло Морис, но то ми се вижда твърде скъпо. И другите пишат, че е важно да се кара с качествено масло и това е така, защото маслото има охлаждаща функция освен смазваща и пази двигателя дълго време, а качественото масло дълго време запазва качествата си. За състезателен режим се гледа цифрата след w например 50 или 60. Дизелът не е за такъв режим и е добре да се помни. Някои колеги, може би не мислят така, но всеки си прави сам сметката като плаща. Ако решиш да сменяш веригата, трябва да смениш всичките ролки, когато няма неотложна нужда да се сменя верига. Тя не е консуматив като ремъка.
повечето от форума използват Кастрол или БМВ масло.
В авто дата дават и 5w30 и след като си с това масло може да останеш колкото може по- дълго, но то е за по- северни ширини от тук. За тук е по- добре 5w40 и не мисля, че е добре да се мисли за 10w40 или 15w40,които са за по- топло време. Категорично не мисля, че последите две са за поизносени двигатели.
Гледах и в другите форуми и видях, че най- прецизни по отношение на маслото са тук и при Алфа. Там един беше написал, че слага 5w60 нa Алфа156 2.0 2001' ... Харесва ми, че обръщат внимание на това,което правят.
Аз използвам масло на Стат ойл 5w40, защото разбрах, че е норвежко много добро масло.Произвежда и се бутилира на две места- Швеция и Полша. У нас идва от Полша. Прави се с петрол от Северно море, затова е добро. Има най- ниско количество сулфати по отношение на останалите, които имат повече сулфати от петрола, от който се правят. На масло не се сипват добавки по принцип, не че не може, но добавката се отмива при всяка смяна на маслото и трябва отново да се сипва, освен ако не е много по- скъпа, за да полепне стабилно. У нас климатичните условия допускат диапазона на 5w40 и за зимата и за лятото става. По принцип е важно за маслото да може лесно да си го купуваш от много места. Стат ойл няма на много места и аз си имам резерва. Затова Кастрол и БМВ лонг лайф освен доброто качество се използват толкова много. Наскоро се впечатлих от едно позабравено масло Морис, но то ми се вижда твърде скъпо. И другите пишат, че е важно да се кара с качествено масло и това е така, защото маслото има охлаждаща функция освен смазваща и пази двигателя дълго време, а качественото масло дълго време запазва качествата си. За състезателен режим се гледа цифрата след w например 50 или 60. Дизелът не е за такъв режим и е добре да се помни. Някои колеги, може би не мислят така, но всеки си прави сам сметката като плаща. Ако решиш да сменяш веригата, трябва да смениш всичките ролки, когато няма неотложна нужда да се сменя верига. Тя не е консуматив като ремъка.
Последна промяна гумата на 13 Ное 2012, 14:29, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
отново Castrol Edge 5w40 пълна синтентика
двигателя работи мазно и приятно и не щрака дори след сесии на пистата

двигателя работи мазно и приятно и не щрака дори след сесии на пистата

You said: "Time will change!" What if it changes you?
При избор между EDGE и MAGNATEC, то не виждам въпросителната тук.
Едж серията е най-високата серия на Кастрол за масла, съответно и е и най-добрата, съответно и най-скъпата.
А две мнения нагоре за твърдението:
Нека да даде довод колегата защо така мисли. Ама директно довод - Защото ......
Иначе влизаме в думите ЕЖК...
Едж серията е най-високата серия на Кастрол за масла, съответно и е и най-добрата, съответно и най-скъпата.

А две мнения нагоре за твърдението:
За състезателен режим се гледа цифрата след w например 50 или 60. Дизелът не е за такъв режим и е добре да се помни. Някои колеги, може би не мислят така, но всеки си прави сам сметката като плаща
Нека да даде довод колегата защо така мисли. Ама директно довод - Защото ......
Иначе влизаме в думите ЕЖК...
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Какво бихте препоръчали за 330d (преди фейслифта)? Понеже видях няколко противоречиви мнения по този въпрос в темата 

clcrw