Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Масло за Е46
Zagy написа:Тук сам трябва да си отговориш - каквото и да е налягането на маслото - то се справя. Колегите от форума масово карат така с такова масло и не се сещам някой да е измяукал от заминал мотор. Извода го оставям на теб.
В този ред на мисли може да караш и с 15-40 минерално масло, пак няма да имаш проблеми.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Е в този ред на мисли може и на зехтин да караш... както и да е.
Si non confectus, non reficiat.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Кастрол дава за дизелите до 2001/136коня EDGE 5W-40 , а за дизелите след 2001/150 коня EDGE 0W-30!
6-так е 0W40 / 4-цилиндровите EDGE 0W-30 Това са препоръчваните на първо място масла за нашия климатичен пояс!Има и компромисни на второ и трето място по препоръки!Влизате в сайт на кастрол от страна с нашия климат и избира от менюто: "Кое е най-подходящото масло за моя двигател" и въвежда модела!С производител ,лицензиран от БМВ не бих спорил!
Всеки сам си прави сметката!
Всеки знае,че БМВ маслата са БМВ брандиран кастрол!
6-так е 0W40 / 4-цилиндровите EDGE 0W-30 Това са препоръчваните на първо място масла за нашия климатичен пояс!Има и компромисни на второ и трето място по препоръки!Влизате в сайт на кастрол от страна с нашия климат и избира от менюто: "Кое е най-подходящото масло за моя двигател" и въвежда модела!С производител ,лицензиран от БМВ не бих спорил!

Всеки сам си прави сметката!
Всеки знае,че БМВ маслата са БМВ брандиран кастрол!
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
niki_future написа:Здравейте колеги,
Наскоро си купих BMW e46 320d Touring, фейслифт -150 к.с. Колата е страхотна. Трябва да я обслужа и се чудя какво масло да и сложа. Мисля да се спра на BMW масло, но ако някой има други препоръки нека каже. Пробега, който се рекламира не ме интересува - каквото и да е ще го сменям на 8000 - 10000 км. в зависимост в какви условия са изминати. Интересува ме:
1. 5w30 или 5w40 да сложа (в момента има лепната бележка, че е с 5w30)?
2. Каква е нормалната цена за 5w30? Във Враца в един сервиз ми казаха 35лв. литъра, но в интернет намирам цена 16 лв. за това масло: BMW Motorenöl Longlife 04 5W-30 ACEA A3/B4/C3 LONGLIFE -04 и във всички сайтове цената варира между 16-18 лв.
3. Колата побира 5,5 л. нали?
4. Трябва ли да се прави някакво обслужване на ангренажната верига?
Колеги молч дайте препоръка
- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
#$^%%&^^%&
Мод: Dimitroff
Момчето пита сериозно - ако няма да му отговаряш сериозно - просто си спести коментара.
Мод: Dimitroff
Момчето пита сериозно - ако няма да му отговаряш сериозно - просто си спести коментара.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
JTD написа:kriso85 написа:...
При 0в40 по-бързо ще се смазва двигателя, но и по-бързо ще се стича маслото по незагрелия двигател, тоест слоят масло върху повърхностите в мотора ще е по-малък => мазането ще е по-лошо.
А масово зимата при градски условия се кара на полузаграл мотор и масло и така през повечето време ще имаш по-добро мазане с 5в30.
Само по тези ти думи се вижда, че въобще не разбираш от материята и по-добре не продължавай натам.kriso85 написа:ПП3: и един цитат от темата по-гореми хубаво- начи въртиме 0-60 и няма проблеми? не е баш така- проблеми няколко-колкото е по-голяма разликата между 2те числа на маслото- толкова по-неустоичиво термично е то. химия там някаква.
И този цитат е много измислен. Има още доста какво да учи/чете въпросния колега, който не го познавам, но се вижда, че и на него му куцат доста неща в темата.
В темата за масло обикновено се включват много потребители, които си нямат и идея какво означава ТБН или ВИ, ама коментират, че маслото било хубаво, с което каралиZagy написа:Гледам май има разногласия по въпроса за "екстремното натоварване"... ако ще товариш печката екстремно даже и уран да й сложиш тя пак ще роди... без значение какво е маслото. Печката не е направена да я смазваш на писта. Крисо го е написал правилно, дал е линк - който се интересува - да чете.
Точно печката е правена да се смазва от работа. Дизайна, идеята на дизеловия двигател е такъв.
По-скоро има проблеми с големи и дълги интервали на празен ход, от колкото когато се натоварва до краен предел.
Поинтересувай се, осведоми се, научи още малко и след това пак дай този коментар.
Виждам , че имаш претенции че разбираш.
Аз такива нямам.
Можеше да обясниш защо не е правилен моя цитат.
Общо взето мнението ти е супер немотивирано и, колкото да влизаш в спор, както правиш във всяка една тема.
Защо не вземеш да споделиш своите супер големи показания по всеки един въпрос коментиран във форума, а само пишеш някакви мнения, в които оспорваш всичко написано без да дадеш нито един аргумент..... Или може би си мислиш "Какво ще им отварям очите на тия тупани, аз си знам всичко"
А относно другия цитата /втория/ - темата е в "дъ бест оф", така че не изказвай крайни мнения , щом екипа на форума е решил че темата е полезна и трябва да се види.
Аз спирам да пиша в тоя спор, излишно разводнихме темата, не че не се написаха и някои нещо по темата.
Все пак темата е информативна и всеки един нов колега може да си направи извод като прегледа страниците назад.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
niki_future написа:Колеги,
Нещо по моя въпрос?
Не пипай веригата!
5в30 или 5в40 е въпрос на личен избор.
Цената на БМВ маслото отдавна е интересна тема - има го на по 30+ лева има го и на по 10-15 лева...та...всеки сам си решава от кое и дали изобщо от него да слага.
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
JTD, колко е разликата между w30 и w40, че имам спомени не е толкова голяма, колкото я описваш 
Следователно е нормално въпросните дизели да нямат проблем с това масло :>

Следователно е нормално въпросните дизели да нямат проблем с това масло :>
- darko691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp
Аз карам с Castrol Magnetic 10-40 --> 318i 2000г . Ок ли е за тази кола това масло?

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Недей да мъчиш мотора. Мини на 5в40.
- darko691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp
majstorapetkov написа:Недей да мъчиш мотора. Мини на 5в40.
5в40 на Castrol или да звема някое друго??

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Здравейте,
Дойде момента за смяна на масло, мислех да купя 5W-40 EDGE, но не мога да намера от къде да си купя такова затова реших да премина към 0W-40 EDGE - може ли да ми кажете дали може да възникне проблем от преминаването от 5W-40 към 0W-40.
Ако някой може да ме посъветва от къде в Пловдив да си закупя качествено масло.
Поздрави,
Михаил
Дойде момента за смяна на масло, мислех да купя 5W-40 EDGE, но не мога да намера от къде да си купя такова затова реших да премина към 0W-40 EDGE - може ли да ми кажете дали може да възникне проблем от преминаването от 5W-40 към 0W-40.
Ако някой може да ме посъветва от къде в Пловдив да си закупя качествено масло.
Поздрави,
Михаил
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Няма проблем с 0в40 даже е по-добре зимата с него
И аз да вкарам въпроса, за който не мога да намеря 100% отговор.
На м54, ако му сложа BMW 5w40 голяма трагедия ли е
В е46фанатикс ми казаха, че нямало проблем принципно, при положение че го карам не повече от 8-10к километра.
Както повечето знаят, 5в40-то е с bmw longlife ll-98 стандарт. м54 по каталог препоръчват да работи с ll-01.
Има няква врътка със съдържанието на сяра в горивата в съответната географска област
Сега съм с 0в40 ll-04
??
Некой специалист да са изкаже ?? 

И аз да вкарам въпроса, за който не мога да намеря 100% отговор.
На м54, ако му сложа BMW 5w40 голяма трагедия ли е

В е46фанатикс ми казаха, че нямало проблем принципно, при положение че го карам не повече от 8-10к километра.
Както повечето знаят, 5в40-то е с bmw longlife ll-98 стандарт. м54 по каталог препоръчват да работи с ll-01.
Има няква врътка със съдържанието на сяра в горивата в съответната географска област

Сега съм с 0в40 ll-04

??