Почистване фарове?????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Почистване фарове?????
Dimitroff написа:bioz написа:Gqbriel написа:makaveli316 написа:stuci_ir написа:С полиране дори и професионално направено, ефекта е добър, но не като на новото стъкло. Стъклата мисля, че някой ги продаваше в раздел купува,продава. Цената ми се върти към 115лв май бяха. Ако цената на полирането е до към 30-40лв на фар си струва, но ако е по висока, направо нови джамове
Aз като търсех тия капаците отпред, помня, че цената на Бош за фейските беше по-голяма.
Беше някъде около 50 евро на бройка, ако не се лъжа, което е смешно за 2 парчета пластмаса.
100-а лв са 2-те стъкла - полиране и т.н освен ако няма някакво фолио,лак или препарат който да действа,като фабричното такова на стъклата - просто няма смисъл,полирал съм предните (полираха ми ги) светнаха - но потъмняват бързо...едни 100-а лв и после се радваме...ако някой е навит на мен ми трябва дясно да си делнем пакет
Щом 2та са 100 кинта няма смисъл от тва полиране, на дали някоя автомивка ще ги полира за по малко от 40 кинта на фар...
Габриеле, в грешка си, друже...на теб са ти ги полирали, но преди това трябва да се пастират - едва тогава има дълготраен ефект...за справка - моето едното стъкло е чисто ново, другото го е полирал и пастирал Васко...преди повече от година - да си виждал някаква разлика между двете ?
Цената на Васко за 2те стъкла е смешна - 20 лева !
Ще ти кажа аз на тебе

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Заповядай
Някой колеги вече се възползваха ... разликата е убийствена просто (преди/след).
Стоповете например стават като току що закупени

Някой колеги вече се възползваха ... разликата е убийствена просто (преди/след).
Стоповете например стават като току що закупени

Здравейте колеги,
На мен вчера ми направиха тази манипулация,Васко се казва момчето и е същия за който колегата Dimitroff казва.
Много съм доволен,станаха по-добре от нови.За съжаление обаче нямам снимки преди/след да покажа.
Поздрави,
На мен вчера ми направиха тази манипулация,Васко се казва момчето и е същия за който колегата Dimitroff казва.

Поздрави,
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- vgavrilov
- Потребител
-
- Кара: 320i 170 магарета.
- Мечтае да кара: Космически кораб.
Ванка, я раздухай за кой Васко говорим ? От известно време имам желание точно такава манипулация да направя 

Да им изсъхнат ръчичките на авто-джамбазите дето ми разбиха колата и откраднаха мулти волана на 15ти Септември.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Не е този, за когото се сещаш (абе...то това име Васко е по-често срещано от Георги даже
).
Звънни един телефон и ще ти обясня, а ако дойдеш в събота - тъкмо ще си спретнем един Е46 пилинг дей

Звънни един телефон и ще ти обясня, а ако дойдеш в събота - тъкмо ще си спретнем един Е46 пилинг дей

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
относно подмяна на стъклата, оригинални се предлагат само за коли преди фейса, след фейса вече не се предлагата или ако има такива са на други фирми които ги предлагат, има мн инфо за рециклиране на пластмасовите стъкла http://www.youtube.com/watch?v=Smy57rQ9z6A това клипче показва процедурата, принципно пластмасата си старее и от външните фактори сняг, дъжд, слънце, камъчета, луга и т.н. заминават. При колегата щом е само вътре лесно ще се справи
- kvi2xlc
- Потребител
-
- Кара: е46 touring 320 D от 12 години
- Мечтае да кара: е46 320 Д
Здравейте и от мен
скоро и аз минах през тази процедура , но не исках да ходя при някои да ми ги прави, реших сам ,все пак не са ни заврени ръцете в...
та какво направих аз взех си приставка за дрелка със една червена гума и над нея има слепка ( забравих как се казва точно това дето и на дрехите го има ) продават и гъби за пастиране - полиране купих си 2 вида паста за пастиране № 2 ( бял цвят) и № 3 ( сив цвят)
взех си и два вида водна шкурка 1200 и 2000 зависи на кои колко са изпечени фарофете ако са много може и с 800 или 600 да се започне макар 4е за 600 трябва да е егати и изпечения фар разклонителя дрелката и започнах
първо с 1200 с постоянно поливане с вода това ви е ясно на сите Но минавайте целия фар няма значение че само примерно в едната част е изпечен а от другата е гладко целия че аз два пъти правих процедурата с единия фар понеже после като минах със 2000 и двата вида паста се получи обратния ефект търканото светна а там дето не бях търкал толкова се матира
:D:D
после наблягате с 2000 навсякъде , следва паста номер 2 тя е по едра ( редовете са 1 най- едра ,2 средна ( бял цвят са ) 3 фина)
след шкурките дойде реда да си почина с дрелката слагате 1-2 капки и размазвате и започвате с гъбата която сте залепили на накраиника за дрелка. ВАЖНО оборотите на дрелката трябва да се намалят моята е спарки 700w и я бях сложил на 1 скорост и от копчето дето се врътка на Копчето
ако ме разбрахте
беше по средата , натискате но не до пукване на стъклото и действате кръгови движения не задържайте на едно място проверявайте да не загрее пластмасата оставяйте да изтива ако се затопли не го правете на слънце. после паста номер 3 същата процедура и сте готови измивате с препарат за стъкла после и се кефите на ефекта който сами сте постигнали лошото е че не направих снимки преди и сега но както каза Димитров не са важни толкова
ето едно клипче и от мен от кадето се учех
http://www.youtube.com/watch?v=pQ2ZugVT ... re=related тея стъкла доста изпечени
още малко инфо което научих вчера от авера
говорил с майстор за пастиране на фаровете за неговата кола ( не от нашите модели а от японските както и да е фара му е пластмасов) каква е процедурата същото горе + една тънкост която му казал след пастирането-полирането пръскал стъклата с лак за боядисване така запечатвал пластмасата и ефекта е по дълъг но не съм виждал как седи пръснат с лак и не мога да кажа дали е така
в крайна сметка всичко ми излезна около 25лв
2 вида паста по 50гр. 8 лв остана ми и да пастирам и колата
накраиник за дрелка ( на райдер маи беше става и за дрелка и шлайф ) около 5-6 лв маи беше не се сещам точно
гъба ( направо ми одраха кожата ) 10 лв
2 листа шкурка 1,6лв
може да се сложи и кече или един друг плат на тая гъба и почваш после цялата кола
но ми остана накрайника паста и гъба за помощ на приятели
след ден правихме на един колега сценика по точно фаровете за мъгла отзаде ако забележите на повечето от червени са станали бели и матирани същата процедура и станаха като нови
дано съм бил полезен на някой ще се радвам
мале какъв ферман написах
скоро и аз минах през тази процедура , но не исках да ходя при някои да ми ги прави, реших сам ,все пак не са ни заврени ръцете в...
та какво направих аз взех си приставка за дрелка със една червена гума и над нея има слепка ( забравих как се казва точно това дето и на дрехите го има ) продават и гъби за пастиране - полиране купих си 2 вида паста за пастиране № 2 ( бял цвят) и № 3 ( сив цвят)
взех си и два вида водна шкурка 1200 и 2000 зависи на кои колко са изпечени фарофете ако са много може и с 800 или 600 да се започне макар 4е за 600 трябва да е егати и изпечения фар разклонителя дрелката и започнах
първо с 1200 с постоянно поливане с вода това ви е ясно на сите Но минавайте целия фар няма значение че само примерно в едната част е изпечен а от другата е гладко целия че аз два пъти правих процедурата с единия фар понеже после като минах със 2000 и двата вида паста се получи обратния ефект търканото светна а там дето не бях търкал толкова се матира

после наблягате с 2000 навсякъде , следва паста номер 2 тя е по едра ( редовете са 1 най- едра ,2 средна ( бял цвят са ) 3 фина)
след шкурките дойде реда да си почина с дрелката слагате 1-2 капки и размазвате и започвате с гъбата която сте залепили на накраиника за дрелка. ВАЖНО оборотите на дрелката трябва да се намалят моята е спарки 700w и я бях сложил на 1 скорост и от копчето дето се врътка на Копчето

ето едно клипче и от мен от кадето се учех

http://www.youtube.com/watch?v=pQ2ZugVT ... re=related тея стъкла доста изпечени
още малко инфо което научих вчера от авера
говорил с майстор за пастиране на фаровете за неговата кола ( не от нашите модели а от японските както и да е фара му е пластмасов) каква е процедурата същото горе + една тънкост която му казал след пастирането-полирането пръскал стъклата с лак за боядисване така запечатвал пластмасата и ефекта е по дълъг но не съм виждал как седи пръснат с лак и не мога да кажа дали е така
в крайна сметка всичко ми излезна около 25лв
2 вида паста по 50гр. 8 лв остана ми и да пастирам и колата
накраиник за дрелка ( на райдер маи беше става и за дрелка и шлайф ) около 5-6 лв маи беше не се сещам точно
гъба ( направо ми одраха кожата ) 10 лв
2 листа шкурка 1,6лв
може да се сложи и кече или един друг плат на тая гъба и почваш после цялата кола

но ми остана накрайника паста и гъба за помощ на приятели
след ден правихме на един колега сценика по точно фаровете за мъгла отзаде ако забележите на повечето от червени са станали бели и матирани същата процедура и станаха като нови
дано съм бил полезен на някой ще се радвам

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3