джанти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Re: джанти
jbankov написа:а централния отвор на е34 и е46 еднакви ли са или си трябва втулки?
Еднакви са централните - 72.6мм

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Привет на всички
. Искам да използвам темата и да попидам нещо. Въпросът ми е: Имали кой знае, какво значение централния отвор на джантата? Става дума за централен отвор с размер 72,9мм,че никой стругар не може да ми измайстори втулки с такава микроскопична разлика.Или да взама да я направя при някой сругар с централен отвор за 5-та серия и от там за всака правим втулка? Ще се радвам ако някой ме посаветва кой вариянт да избера
или ако е имал подобен на моя проблем да сподели

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
kunaa написа:Привет на всички. Искам да използвам темата и да попидам нещо. Въпросът ми е: Имали кой знае, какво значение централния отвор на джантата? Става дума за централен отвор с размер 72,9мм,че никой стругар не може да ми измайстори втулки с такава микроскопична разлика.Или да взама да я направя при някой сругар с централен отвор за 5-та серия и от там за всака правим втулка? Ще се радвам ако някой ме посаветва кой вариянт да избера
или ако е имал подобен на моя проблем да сподели
Ако оставиш джантата с такава разлика,дори няколко милиметра има опасност да се получат вибрации при висока скорост и дисбаланс.Не знам каква джанта искаш да слагаш но ако я разпробиеш на 74мм и от там втулки става много тегаво и има много голяма вероятност да намалиш здравината на самата джанта.защото всяка една джанта е най-здрава в главината и лично аз не ти го препоръчвам този вариянт.
П.П.Не съм въждал джанта с такъв централен отвор и ми е интересно за каква джанта става на въпрос?
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Абсолютно е както казва Марто - има много голямо значение. Карал съм с джанти от Е39 без втулки и мога да ти кажа, че вибрациите почваха от 60км/ч и ставаше страшно... Пробвах с пластмасови втулки - никакъв резултат! Само стругар оправи нещата и с метални втулки всичко заспа.
И аз бе бих ти препоръчал на лята джанта да отваряш централния отвор. Явно джантите са ти много на оферта, но все пак...
И аз бе бих ти препоръчал на лята джанта да отваряш централния отвор. Явно джантите са ти много на оферта, но все пак...
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Ето за тези джанти става дума.Закупих ги от колега от форума за по 272лв бройката отделно доставка с еконт до Бургас. След получаване на пратката бях много щаслив и веднага пари за гуми и при най близкия гумаджия. Но имаше вибраций не бяха кой знае какви но си имаше и това ме дразнише. Пак на баланс нищо
друг гумаджия пак баланс и пак нищо. Незнам колегата от когото ги купих дали е знаел за проблема, защото кото ги получих всяка джанта си беше опакована и в кашон и светеха бяха заслепяващи. Затова не го обвинявам а обвинявам себеси
но това ми беше мечта някой ден и аз да имам такива джанти на моята баварка

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
Даже и тук http://www.carlsalter.com/wheel_fitments.html не мога да открия такъв централен
Да не е 72.5-6 ?
(То такава разлика от 0.3-4мм трудно се хваща, но все пак...)
И ако правилно съм разбрал, ги искаш централен 74-74.1 за е39, така ли ?
П.П. На различни места, ги дават различни центр... на едни 72.5, на други 72.6, както и 74, на други 74.1, за това така съм ги написал...

П.П. На различни места, ги дават различни центр... на едни 72.5, на други 72.6, както и 74, на други 74.1, за това така съм ги написал...
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Стоят страхотно.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
uCnaHeTcA написа:Даже и тук http://www.carlsalter.com/wheel_fitments.html не мога да открия такъв централенДа не е 72.5-6 ?
(То такава разлика от 0.3-4мм трудно се хваща, но все пак...)
и аз това го питах но си мисля че понеже са реплики и колко и невероятно да звучи може и производителя да се е "издънил" с размера и да го е направил малко по-голям,един вид кофти матрица
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
има един пиниз:взимаш от аптеката един лекопласт,сваляш джантата правиш 2-3 намотки около главината и караш,ако пак тресе още 2-3 намотки и в един момент трябва да оплътни нещата
това е най евтиния и ефективен начин за обиране на такива малки луфтове

това е най евтиния и ефективен начин за обиране на такива малки луфтове
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Колега Коко говорим за 4 десети пробвал съм с тиксо облепям само един оборот но главината и не влиза ,както каза Марто прозводителя ги е дялнал малко повечко
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ами освен при стругар да им тегли по една сружка 

- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
и аз да попитам преди да се прецакам ет18 7.5j 16 цола стават ли в е46 99г.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
jojko написа:и аз да попитам преди да се прецакам ет18 7.5j 16 цола стават ли в е46 99г.
заради малкият цолаж не би трябвало да има проблем,въпреки че ет-то е малко за е46
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4