E46 за млад шофьор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
BMW_325 TDS написа:и оня ден го изпържих със 170 км/ч
Много добър пример даваш как човека да се довери на сина си и да му купи каквато иска той кола.... при тая скорост напълно безопасни участъци няма... освен, ако не си на валци... а и 150PS BMW много по-лесно прави 170+, от колкото един стар фиат.... сещай се що... с мойта чак след 140км/ч почвам да усещам скоростта... а какво да кажем за скорост от 90км/ч, при която направо ми иде да слезна, щото съм спрял... ма и с 90 мое да се прибиеш като куче.... особено ако не си познаваш колата и нямаш опит... особено последното...
Факт е, че една кола със задно много по-лесно може да се поднесе или дори завърти... на сухо трябва да й помогнеш, но на мокро е много по-лесно.... ма белята не пита сухо-мокро... тя си става... наистина не е умно да се мисли негативно в случая, но щом човека е загрижен и пита такива неща значи има нещо в предвид.... все пак познава сина си много повече от всички нас... дори взети заедно

- pits
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: е30
- Детайли за колата: е39
Без да искам нахлух в един мечтан под форум е46 където хората явно имат малко повече пари. Аз например почнах с лично Рено 11 1.4(т.е. по-голяма част от парите ги дадох аз). На него научих да карам кротко, да влизам с вратите напред по завоите(без оглед че е предно,може). Да карам на лимита. С две думи учех се и още се уча дали си с БМВ или с Хонда всичко зависи от шофьора. С реното съм правил смешни, много лъскави коли. Но е ФАКТ, че с БМВ респекта на пътя е ОГРОМЕН. И другото нещо което научих е, че една кола кара ли се нестандартно се чупи, и винаги съм готов на последвалите ремонти когато простея.
П.С. Досега не съм катастрофирал да чукам на дърво. Но когато съм бил на косъм е било заради разсейване и каране в "нетрезво състояние" в смисъл нервен.
Иначе ++ за БМВто, возил съм се доста, мнооого конфортен автомобил. ИИИ тракшън контрола е най-гадната функция в новите коли
П.С. Досега не съм катастрофирал да чукам на дърво. Но когато съм бил на косъм е било заради разсейване и каране в "нетрезво състояние" в смисъл нервен.
Иначе ++ за БМВто, возил съм се доста, мнооого конфортен автомобил. ИИИ тракшън контрола е най-гадната функция в новите коли

по-добре млад шофьор да се учи на по-слаба кола..
ето:
http://dnes.dir.bg/2007/06/18/news1792580.html
вероятно се е завъртял на мокрото..
на никой не го пожелавам!! жалко за момчето.. 21 годишно
ето:
http://dnes.dir.bg/2007/06/18/news1792580.html
вероятно се е завъртял на мокрото..
на никой не го пожелавам!! жалко за момчето.. 21 годишно

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
BMW_325 TDS написа:А по отношение на японските боклуци - заебете ги тия талиги
Както се вижда, аз карам "японски боклук"

IRB, да ти кажа и аз мнението си, а

Аз също ще я сменям мойто и ще си купувам БМВ - просто Бавареца си е по-комфортен и особено е46 е по-сигурна кола!!! И мое мнение е също, че не трябва да му взимаш мощна кола!!! Баща ми е бил 10 г. състезател и като взех книжка ме качи на майка ми на Дайхатсу-то, което беше 50 коня, а мога да карам кола, откакто навърших 14 г. Според мен трябва известно време да покара в града заедно с теб и както каза един от колегите - да му предадеш част от твоя опит. И после го заведи в някоя автоморга да поразгледа колите и да види колко хора са се изтрепали, защото са карали като луди. Лично мое мнение е, че е хубаво да се научи първо на по-бавна и слаба кола - той и без това само градско ще кара и няма да му трябва, както някои капацитети казаха, по-мощна кола, за да изпреварва по-бързо!!! Да се научи първо да кара бавно, а после и бързо. И да си мисли, че ако се пребие някъде той няма да разбере, ама оставаш ти (баща му) и ще ти почерни живота...поне мен винаги това ме освестя, защото не искам други хора да носят последиците от моите простотии!!!
И наистина си поговори сериозно с него и му покажи някои номерца, щом си го знаеш, че е магаре

Това беше моята тирада...надявам се и аз да съм помогнал

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Привет и от мен.
Питбулл много ми хареса твоето мнение. Подкрепям го на 101%. Аз също съм на 22 и много ми допада когато някой на тая възраст има акъл в китарата. А за това с каква кола си , няма голяма гаранция че няма да се пребиеш някъде. Аз самия щях да се убия с Форд Пума 90к.с. Ако ти покажа снимки на колата ще се чудиш как съм жив. И аз до ден днешен се чудя. Обърнах я по таван със 160км/ч.
От тогава гледам по малко по различен начин на карането на кола.
Не че пак не карам бързо или не правя " дрифтчета " на почти всеки завой или кръгово но все пак доста се съобразявам. Преди не ми пукаше от нищо и мислех че съм най добрия шофиор и че на мен такова нещо не може да ми се случи. Да ама не. Случи се и сега съм доста по внимателен. Точно затова трябва да си поговориш мъжката със сина ти и да му обясниш някой работи а не тои да ги разбира от собствен опит, както аз ги разбрах.
Това е от мен . Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави от Пловдив.
Питбулл много ми хареса твоето мнение. Подкрепям го на 101%. Аз също съм на 22 и много ми допада когато някой на тая възраст има акъл в китарата. А за това с каква кола си , няма голяма гаранция че няма да се пребиеш някъде. Аз самия щях да се убия с Форд Пума 90к.с. Ако ти покажа снимки на колата ще се чудиш как съм жив. И аз до ден днешен се чудя. Обърнах я по таван със 160км/ч.
От тогава гледам по малко по различен начин на карането на кола.
Не че пак не карам бързо или не правя " дрифтчета " на почти всеки завой или кръгово но все пак доста се съобразявам. Преди не ми пукаше от нищо и мислех че съм най добрия шофиор и че на мен такова нещо не може да ми се случи. Да ама не. Случи се и сега съм доста по внимателен. Точно затова трябва да си поговориш мъжката със сина ти и да му обясниш някой работи а не тои да ги разбира от собствен опит, както аз ги разбрах.
Това е от мен . Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави от Пловдив.

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
Agande написа:Привет и от мен.
Благодаря за комплимента, братле

И все пак ще се съгласиш с мен, че по-мощната кола не само ти позволява, ами те и подтиква да караш с по-висока скорост и по-неразумно!!! Най-малкото виж ги тея по новините, дето измират с по 150-240 км/ч...никой от тях не казаха, че е бил с полско Фиатче. Но и ти си прав, че и с някоя кочина можеш да се смелиш - може ли да вдигне 80, значи е годна за трепане

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аве аз като гледам човека от кога не се е включвал в темата, май от давна е купил каквото щел да купува ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
evlogi написа:Pitbull_Germany написа:Както се вижда, аз карам "японски боклук"Просто не мога да не защите колата си
....
а защо имаш снимка на друга кола за аватар?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Здравейте колеги!
Отново - включване в ефир. Вече сме на друга вълна - отново BMW, но вече на Е36 318iS ... (Поне вече се убедих, че си е моето синче
)
Малко скунфузно се получава, че пиша именно в другият раздел - Е46, но какво да се прави, и на мен не ми е лесно.
Честно казано, аз съм доволен от избора му. Хем голяма, хем здрава, хем една идея по-евтина. Аз съм доволен - ще остане някой и друг лев за мен, старото куче, и той доволен - ще има с какво да бръмчи.
Относно съветите които ми дадохте, наистина е хубаво че има младежи като вас деца! Евала на възпитанието ви, на вниманието което ви е обърнато и на разума който имате! Все си мислех, че малко останаха "читавите" български младежи на вашата възраст, но явно съм се лъжел. Евала отново!
Та, поздрави от мен и до скоро! Като изберем коя ще е, ще пуснем снимки.
п.п. Вие сигурно го знаете, но сина ми сподели едно лафче:
BMW - Bring More Womans
..Ах защо ли съм женен
Отново - включване в ефир. Вече сме на друга вълна - отново BMW, но вече на Е36 318iS ... (Поне вече се убедих, че си е моето синче

Малко скунфузно се получава, че пиша именно в другият раздел - Е46, но какво да се прави, и на мен не ми е лесно.
Честно казано, аз съм доволен от избора му. Хем голяма, хем здрава, хем една идея по-евтина. Аз съм доволен - ще остане някой и друг лев за мен, старото куче, и той доволен - ще има с какво да бръмчи.
Относно съветите които ми дадохте, наистина е хубаво че има младежи като вас деца! Евала на възпитанието ви, на вниманието което ви е обърнато и на разума който имате! Все си мислех, че малко останаха "читавите" български младежи на вашата възраст, но явно съм се лъжел. Евала отново!
Та, поздрави от мен и до скоро! Като изберем коя ще е, ще пуснем снимки.
п.п. Вие сигурно го знаете, но сина ми сподели едно лафче:
BMW - Bring More Womans

..Ах защо ли съм женен

- Jus7DoiT
- Потребител
-
- Кара: Fiat Punto Mk2 1.2 Sporting `00
- Мечтае да кара: E92 M3
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
IRB написа:BMW - Bring More Womans![]()
Ааа...има и друго

BMW = Be My Wife :mhihi:
IRB написа:Вече сме на друга вълна - отново BMW, но вече на Е36 318iS ...
Явно, че синът ти иска да кара....Лошото е, че с една кола 140+ коня, при това със задно, може да е опасна за начинаещ шофьор. Така че моят съвет е щом му вземеш БМВ-то, отидете на някой полигон, покажи му как се държи колата при по-екстремни ситуации-рязко спиране, поднасяне и т.н. Ясно е, че като сте двамата в колата, той ще кара като пенсионер, а като е сам ще я настъпва, затова по-добре да знае къде е границата. И малко off-topic- вземи му 320ка, шестака си е шестак

47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4