E46 за млад шофьор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Май 2007, 1:19

BMW_325 TDS написа:и оня ден го изпържих със 170 км/ч

Много добър пример даваш как човека да се довери на сина си и да му купи каквато иска той кола.... при тая скорост напълно безопасни участъци няма... освен, ако не си на валци... а и 150PS BMW много по-лесно прави 170+, от колкото един стар фиат.... сещай се що... с мойта чак след 140км/ч почвам да усещам скоростта... а какво да кажем за скорост от 90км/ч, при която направо ми иде да слезна, щото съм спрял... ма и с 90 мое да се прибиеш като куче.... особено ако не си познаваш колата и нямаш опит... особено последното...

Факт е, че една кола със задно много по-лесно може да се поднесе или дори завърти... на сухо трябва да й помогнеш, но на мокро е много по-лесно.... ма белята не пита сухо-мокро... тя си става... наистина не е умно да се мисли негативно в случая, но щом човека е загрижен и пита такива неща значи има нещо в предвид.... все пак познава сина си много повече от всички нас... дори взети заедно :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: е30
Детайли за колата: е39

Мнение от pits » 05 Юни 2007, 21:00

Без да искам нахлух в един мечтан под форум е46 където хората явно имат малко повече пари. Аз например почнах с лично Рено 11 1.4(т.е. по-голяма част от парите ги дадох аз). На него научих да карам кротко, да влизам с вратите напред по завоите(без оглед че е предно,може). Да карам на лимита. С две думи учех се и още се уча дали си с БМВ или с Хонда всичко зависи от шофьора. С реното съм правил смешни, много лъскави коли. Но е ФАКТ, че с БМВ респекта на пътя е ОГРОМЕН. И другото нещо което научих е, че една кола кара ли се нестандартно се чупи, и винаги съм готов на последвалите ремонти когато простея.
П.С. Досега не съм катастрофирал да чукам на дърво. Но когато съм бил на косъм е било заради разсейване и каране в "нетрезво състояние" в смисъл нервен.
Иначе ++ за БМВто, возил съм се доста, мнооого конфортен автомобил. ИИИ тракшън контрола е най-гадната функция в новите коли :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evlogi » 18 Юни 2007, 9:56

по-добре млад шофьор да се учи на по-слаба кола..
ето:
http://dnes.dir.bg/2007/06/18/news1792580.html

вероятно се е завъртял на мокрото..
на никой не го пожелавам!! жалко за момчето.. 21 годишно :(

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 18 Юни 2007, 18:39

BMW_325 TDS написа:А по отношение на японските боклуци - заебете ги тия талиги

Както се вижда, аз карам "японски боклук" :) Просто не мога да не защите колата си :) Не знам ти точно а какво БМВ си, но ако искаш да ти дам един телефон и някоя нощ, когато няма хора по улиците да те пробвам на каквото ти се иска - ластици, макс. скорост, дрифт...ако искаш и на пистата в Пловдив да ходиме да си направиме едно италианско...шансове нямаш, мъжки!!! Тая така наречена талига досега само на един приятел М3-ката я е била. А иначе имам бая скалпове на лъскави коли, на които сигурно само джантите им струват, колкото мойта!!! Ако искаш си докарай МОЩНОТО БМВ и да те направя за смях с тия 185 оризови коня и после ще ходиме някъде да се почерпиме :) Да не говориме, че за последните 3 г. сигурно бая ремонти си видял...е на мен само един шарнир ми отиде! Ей, недейте да се излагате!!!

IRB, да ти кажа и аз мнението си, а :) НЕ МУ КУПУВАЙ ХОНДА!!!!!!!!!!!!! Аз карам въпросната 160 коня Honda Civic Vti '95 вече 3-та година и я познавам изцяло! Модифицирана е в Германия (там уча) и сега е 185 коня! Тази кола бавно не може да се кара...просто тя те дърпа да я настъпиш! Наистина е страшно стабилна (по-стабилна не съм карал, а съм карал какво ли не - дори и БМВ), но е и адски бърза!!! Щом синът ти тепърва ще взима книжка и няма опит в града и въобще със шофирането - тази кола не е за него!!! Ще се пребие някъде...а тя няма еърбег като БМВ-то!!! И си прав, че теб ще те вози като катафалка. Аз също не съм кой знае колко възрастен шофер - на 22 съм. Щом синът ти иска такава Хонда - ясно ми е какъв дивак е и той - същия като мен. Аз поне вече съм си го наложил, че в града не трябва да карам бързо...ама чат-пат правя изключения :roll:

Аз също ще я сменям мойто и ще си купувам БМВ - просто Бавареца си е по-комфортен и особено е46 е по-сигурна кола!!! И мое мнение е също, че не трябва да му взимаш мощна кола!!! Баща ми е бил 10 г. състезател и като взех книжка ме качи на майка ми на Дайхатсу-то, което беше 50 коня, а мога да карам кола, откакто навърших 14 г. Според мен трябва известно време да покара в града заедно с теб и както каза един от колегите - да му предадеш част от твоя опит. И после го заведи в някоя автоморга да поразгледа колите и да види колко хора са се изтрепали, защото са карали като луди. Лично мое мнение е, че е хубаво да се научи първо на по-бавна и слаба кола - той и без това само градско ще кара и няма да му трябва, както някои капацитети казаха, по-мощна кола, за да изпреварва по-бързо!!! Да се научи първо да кара бавно, а после и бързо. И да си мисли, че ако се пребие някъде той няма да разбере, ама оставаш ти (баща му) и ще ти почерни живота...поне мен винаги това ме освестя, защото не искам други хора да носят последиците от моите простотии!!!

И наистина си поговори сериозно с него и му покажи някои номерца, щом си го знаеш, че е магаре :) Навремето мен баща ми ме хвана как се силя с Хондата в квартала (между другото Хондата сам си я купих с мои пари...баща ми и до днес ми е сърдит, че не съм го послушал да взема нещо по-слабо) и после ми каза "Аз не мога да те спра да не правиш простотии, ама дай поне да отидем някъде да ти покажа как да ги правиш, за да не се убиеш". Така че по-добре ти да му покажеш, а не някой малоумен негов приятел, дето и той разбира, колкото него!!!

Това беше моята тирада...надявам се и аз да съм помогнал :)
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 18 Юни 2007, 19:35

Привет и от мен.
Питбулл много ми хареса твоето мнение. Подкрепям го на 101%. Аз също съм на 22 и много ми допада когато някой на тая възраст има акъл в китарата. А за това с каква кола си , няма голяма гаранция че няма да се пребиеш някъде. Аз самия щях да се убия с Форд Пума 90к.с. Ако ти покажа снимки на колата ще се чудиш как съм жив. И аз до ден днешен се чудя. Обърнах я по таван със 160км/ч.
От тогава гледам по малко по различен начин на карането на кола.
Не че пак не карам бързо или не правя " дрифтчета " на почти всеки завой или кръгово но все пак доста се съобразявам. Преди не ми пукаше от нищо и мислех че съм най добрия шофиор и че на мен такова нещо не може да ми се случи. Да ама не. Случи се и сега съм доста по внимателен. Точно затова трябва да си поговориш мъжката със сина ти и да му обясниш някой работи а не тои да ги разбира от собствен опит, както аз ги разбрах.
Това е от мен . Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави от Пловдив. :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 19 Юни 2007, 1:56

Agande написа:Привет и от мен.
Питбулл много ми хареса твоето мнение. Подкрепям го на 101%. Аз също съм на 22 и много ми допада когато някой на тая възраст има акъл в китарата. А за това с каква кола си , няма голяма гаранция че няма да се пребиеш някъде. Аз самия щях да се убия с Форд Пума 90к.с. Ако ти покажа снимки на колата ще се чудиш как съм жив. И аз до ден днешен се чудя. Обърнах я по таван със 160км/ч.

Благодаря за комплимента, братле :) Аз също преди 3 г. имах много лоша катастрофа - с едно приятелче с неговия Сивик (115 к.с.) на един тесен планински път...и се бяхме засилили (той караше) и се спряхме в едно дърво с 140 км/ч, ма добре че имаше една купчина чакъл, че щяхме да се пребиеме :)

И все пак ще се съгласиш с мен, че по-мощната кола не само ти позволява, ами те и подтиква да караш с по-висока скорост и по-неразумно!!! Най-малкото виж ги тея по новините, дето измират с по 150-240 км/ч...никой от тях не казаха, че е бил с полско Фиатче. Но и ти си прав, че и с някоя кочина можеш да се смелиш - може ли да вдигне 80, значи е годна за трепане :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evlogi » 19 Юни 2007, 11:05

Pitbull_Germany написа:Както се вижда, аз карам "японски боклук" :) Просто не мога да не защите колата си :) ....

а защо имаш снимка на друга кола за аватар? :shock:

:twisted: :twisted: :twisted: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 19 Юни 2007, 11:39

аве аз като гледам човека от кога не се е включвал в темата, май от давна е купил каквото щел да купува ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 19 Юни 2007, 11:49

evlogi написа:
Pitbull_Germany написа:Както се вижда, аз карам "японски боклук" :) Просто не мога да не защите колата си :) ....

а защо имаш снимка на друга кола за аватар? :shock:

:twisted: :twisted: :twisted: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:) Ами честно казано, защото ме мързи да смалявам снимката на мойта кола :) А и все пак това е форум на БМВ...пък и нали БМВ ще си купувам и аз...трябва да променим мисленето :)

Потребител
Аватар

Мнение от IRB » 21 Юни 2007, 1:06

Здравейте колеги!
Отново - включване в ефир. Вече сме на друга вълна - отново BMW, но вече на Е36 318iS ... (Поне вече се убедих, че си е моето синче :mhihi: )
Малко скунфузно се получава, че пиша именно в другият раздел - Е46, но какво да се прави, и на мен не ми е лесно.
Честно казано, аз съм доволен от избора му. Хем голяма, хем здрава, хем една идея по-евтина. Аз съм доволен - ще остане някой и друг лев за мен, старото куче, и той доволен - ще има с какво да бръмчи.

Относно съветите които ми дадохте, наистина е хубаво че има младежи като вас деца! Евала на възпитанието ви, на вниманието което ви е обърнато и на разума който имате! Все си мислех, че малко останаха "читавите" български младежи на вашата възраст, но явно съм се лъжел. Евала отново!

Та, поздрави от мен и до скоро! Като изберем коя ще е, ще пуснем снимки.

п.п. Вие сигурно го знаете, но сина ми сподели едно лафче:
BMW - Bring More Womans 8)
..Ах защо ли съм женен :P

Потребител
Аватар
Кара: Fiat Punto Mk2 1.2 Sporting `00
Мечтае да кара: E92 M3

Мнение от Jus7DoiT » 21 Юни 2007, 10:59

IRB написа:BMW - Bring More Womans

women ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 21 Юни 2007, 13:47

IRB написа:BMW - Bring More Womans 8)

Ааа...има и друго :)

BMW = Be My Wife :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 22 Юни 2007, 10:06

Всичко си е до човека, но като гледам че иска коли над 115 коня и то се е насочил към народните бегачки ми става ясно, че няма да е от бавните шофьори, та поне му купи и едни хубави рекаро седалки и 4-точкови колани, че липсата на опит подлъгва.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 25 Юни 2007, 12:14

честито и от мен и
преди всичко умната
като за начало ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 25 Юни 2007, 12:39

IRB написа:Вече сме на друга вълна - отново BMW, но вече на Е36 318iS ...

Явно, че синът ти иска да кара....Лошото е, че с една кола 140+ коня, при това със задно, може да е опасна за начинаещ шофьор. Така че моят съвет е щом му вземеш БМВ-то, отидете на някой полигон, покажи му как се държи колата при по-екстремни ситуации-рязко спиране, поднасяне и т.н. Ясно е, че като сте двамата в колата, той ще кара като пенсионер, а като е сам ще я настъпва, затова по-добре да знае къде е границата. И малко off-topic- вземи му 320ка, шестака си е шестак :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46