Газов инжекцион - КОЛКО ????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колегата се е поунесъл с това 7-8 л./100км градско !!!! Не знам как си кара BMW-то , но това ми се струва нереално ( не знам от личен опит , но много хора са споделяли , че им харчат повече ). А иначе , като изключиме вредното влияние на газта върху двигатела , аз лично бих предпочел да карам газов инжекцион , отколкото дизел !!! И не можеш да ме убедиш , че на нафта ще ми е по - евтино отколкото на газ. Пък и по - отношение на звук нямат нищо общо двете !!! Шест цилиндров 150 ( коня ) бензинов двигател все пак звучи доста по различно от четирицилиндров 136 ( коня ) дизелов агрегат
.

Agande написа:Шефе как го постигаш тоя разход 7-8 градско?![]()
Аз под 10 не мога да я сваля мойта печка. Като имаш предвид че не я юркам много...
мойта е малкия мотор 136 кончета .. като я купих даже я засичах .. софия - бургас ми даде разход 5.4 .. като на магистралата я карах с 130-140 .. после 110-120 .. на градско съм я засичал 2 пъти .. единия 7.8 другия 8.2
палим, гасим и газим ...
Re: Газов инжекцион - КОЛКО ????
колега за 1700 или 1750 лв.мога да те уредя,нали си 6 так,аз имам 320 купе 6 так и го карам на газ от 2г. брат ми го има същото по едно и също време ги зехме и няма грижи,така че споко няма проблеми,принципно има малки пенизи на които ще те светна ако решиш да слагаш инжекцион!!! ако имаш желание и не си сложил още звънни на 0885 423 400 пепо съм,аре лека
- Konov1977
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 325Ci
Адаптери вместо пробиване на колектор!
Здравейте колеги,
захванах се сам да си монтирам газов инжекцион на една Е46 325 Ci и случайно попаднах на показаните на снимката по-долу адаптери, които се монтират под бензиновите инжектори и не се налага да се дупчи всмукателния колектор. Понеже още не съм довършил и стартирал уредбата ви питам някой виждал ли е автомобил с такива адаптори и има ли впечатление как работи мотора на газ и на бензин с тях?
PS: Иначе монтирането на газовите инжектори с тях е приятна работа и изглежда много добре.
захванах се сам да си монтирам газов инжекцион на една Е46 325 Ci и случайно попаднах на показаните на снимката по-долу адаптери, които се монтират под бензиновите инжектори и не се налага да се дупчи всмукателния колектор. Понеже още не съм довършил и стартирал уредбата ви питам някой виждал ли е автомобил с такива адаптори и има ли впечатление как работи мотора на газ и на бензин с тях?

PS: Иначе монтирането на газовите инжектори с тях е приятна работа и изглежда много добре.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Конов!
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Re: Адаптери вместо пробиване на колектор!
Konov1977 написа:..
Не че искам да се изказвам при толкова компетентни тук..

ама няма ли да развали геометрията на бензиновите инжектори?
- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Re:
shefa написа:Agande написа:Шефе как го постигаш тоя разход 7-8 градско?![]()
Аз под 10 не мога да я сваля мойта печка. Като имаш предвид че не я юркам много...
мойта е малкия мотор 136 кончета .. като я купих даже я засичах .. софия - бургас ми даде разход 5.4 .. като на магистралата я карах с 130-140 .. после 110-120 .. на градско съм я засичал 2 пъти .. единия 7.8 другия 8.2
придържам се към теб с тоя разход

та към темата за газовия инжекцион да не правя реклама,ама някои слагал ли е ZAVOLI!!!
До колкото съм запознат и от колеги и приятели които карат с такъв са супер доволни а цената е на ниво.
!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
И аз разпитах тук и там и всички в сервизите ме тикат към Заволи...тинтири минтири уж всичко било италианско с 2г. гаранция без значение км. в сервиз във Варна - Кайсиева градина до дома на камиона. 1100 лв. обаче малко множко ми се виждат за 13г. барака 4 цл.?
Убеждават ме в тоя сервиз че Ловато-то е турско вече и проблемно и е 1000 лв. за 4 цл....
Убеждават ме в тоя сервиз че Ловато-то е турско вече и проблемно и е 1000 лв. за 4 цл....
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
От 2 години карам с ГИ Бардолини колата ми е е46 М43Б19 никакви проблеми .Градско 10 на вънка 8 това е при мен разхода.
2 години или 100хил. километра е гаранцията.
2 години или 100хил. километра е гаранцията.
- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
Демирев написа:И аз разпитах тук и там и всички в сервизите ме тикат към Заволи...тинтири минтири уж всичко било италианско с 2г. гаранция без значение км. в сервиз във Варна - Кайсиева градина до дома на камиона. 1100 лв. обаче малко множко ми се виждат за 13г. барака 4 цл.?
Колега, ловато е италианска марка ( най-ниския клас на ланди ренцо ), но е бюджетен клас и има фалшиви компоненти от турция.
- vgavrilov
- Потребител
-
- Кара: 320i 170 магарета.
- Мечтае да кара: Космически кораб.
Ама наистина не разбирам колегите като почнат да обясняват каква селяния е било да си сложиш газова/метанова уредба. Това го има само тука по балканите, че нали още всички смятат, че да караш кола, значи да показваш висока класа и богатство. Нямате си идея колко хора ме гледат като изтребители като им кажа, че на работа преди да се преместя близо до офиса ходех с метрото, а сега пеша, вместо да си ползвам баварката.
Навсякъде по европата, вече започнаха да излизат от сервизите всякакви коли с вградени ИЛИ дори само с алтернативни горивни системи. Нефтните находища стават все по - трудно достъпни и скъпи и докато не изцоцат докрай хората тия от големите нефтодобивни консорциуми, ще измислят какви ли не чудесии, за да се използват горивата, а не вече наистина много развити системи с алтернативни заместители.
Аз лично съм си преценил, че не карам толкова много (както казах ходя на работа пеша), за да си сложа газова уредба, но не мисля, че имате право да коментирате как било боза, селяния и не знам си какво. Хората си имат глави на раменете и си преценяват.
Моето лично мнение е, че ако наистина ще се карат някакви сериозни километри може да поразтърсиш и за АГУ с течна фаза. Това е текущата най -хайтек технология. За съжеление от изградените стереотипи на голяма маса хора, тези системи все още са много малко разпространени в БГ и ужасно скъпи. Не искам да правя реклама, това е първия резултат от гугъл който излезна за такива системи в България (ако Модераторите преценят да го затрият линка) - http://www.caravelgas.com/.
Айде със здраве и ударете по едно малко за нервите
Навсякъде по европата, вече започнаха да излизат от сервизите всякакви коли с вградени ИЛИ дори само с алтернативни горивни системи. Нефтните находища стават все по - трудно достъпни и скъпи и докато не изцоцат докрай хората тия от големите нефтодобивни консорциуми, ще измислят какви ли не чудесии, за да се използват горивата, а не вече наистина много развити системи с алтернативни заместители.
Аз лично съм си преценил, че не карам толкова много (както казах ходя на работа пеша), за да си сложа газова уредба, но не мисля, че имате право да коментирате как било боза, селяния и не знам си какво. Хората си имат глави на раменете и си преценяват.
Моето лично мнение е, че ако наистина ще се карат някакви сериозни километри може да поразтърсиш и за АГУ с течна фаза. Това е текущата най -хайтек технология. За съжеление от изградените стереотипи на голяма маса хора, тези системи все още са много малко разпространени в БГ и ужасно скъпи. Не искам да правя реклама, това е първия резултат от гугъл който излезна за такива системи в България (ако Модераторите преценят да го затрият линка) - http://www.caravelgas.com/.

Да им изсъхнат ръчичките на авто-джамбазите дето ми разбиха колата и откраднаха мулти волана на 15ти Септември.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
И аз така мисля колега. В някой държави даже на колите с газ им се позволява безплатно паркиране в центъра защото не тровят толко.
По темата, моя разход ми е 13-14 градско, като грам не гледам как карам ами си карам както ми се кара пък и се бързам за работа
, извънградско 110 130 - 10 разход на включен климатик ми даде този уикенд.
Прекалено ли ви се вижда?
По темата, моя разход ми е 13-14 градско, като грам не гледам как карам ами си карам както ми се кара пък и се бързам за работа

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
прочетох някои мнения за това че като се иска евтино да си вземеш печка, еми не е така среден разход градско София, 8-9-10 според сезона и настроението на десния крак, поддръжка чувствително по-скъпа от бензиновата, за звука не коментирам.
За себе си бих взел кола на бензин и да и сложа газ, какво не съм виждал ауди S8 на 3 години с бутилка като жигула в багажника, отделно колите ни вече остаряха доста и надменниченето че караш БМВ вече не върви, всеки пораснал голфаджия кара 3ка БМВ за съжаление вече, разбирам да караш кола на 2-3 години да не е работа да се занимаваш с глупости при положение че си дал сумати пари за нея и не можеш да и сипваш.
За себе си бих взел кола на бензин и да и сложа газ, какво не съм виждал ауди S8 на 3 години с бутилка като жигула в багажника, отделно колите ни вече остаряха доста и надменниченето че караш БМВ вече не върви, всеки пораснал голфаджия кара 3ка БМВ за съжаление вече, разбирам да караш кола на 2-3 години да не е работа да се занимаваш с глупости при положение че си дал сумати пари за нея и не можеш да и сипваш.
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
mistyrain написа:И аз така мисля колега. В някой държави даже на колите с газ им се позволява безплатно паркиране в центъра защото не тровят толко.
По темата, моя разход ми е 13-14 градско, като грам не гледам как карам ами си карам както ми се кара пък и се бързам за работа, извънградско 110 130 - 10 разход на включен климатик ми даде този уикенд.
Хич не е много. На мен ми дава същите стойности. Лошо е ако ти ги дава на тваевтиното, бензин ли беше. Ако колата ти върви не я барай са ми казвали на мене.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
vgavrilov написа:Ама наистина не разбирам колегите като почнат да обясняват каква селяния е било да си сложиш газова/метанова уредба. Това го има само тука по балканите, че нали още всички смятат, че да караш кола, значи да показваш висока класа и богатство. Нямате си идея колко хора ме гледат като изтребители като им кажа, че на работа преди да се преместя близо до офиса ходех с метрото, а сега пеша, вместо да си ползвам баварката.
Колега темата е от 2007! Нормално е да се мислише по този начин. Пари имаше. Но след кирливата криза, ненормалното правителство
и т.н., нещата се обърнаха коренно. В момента на тези цени на горивата, сравнени със заплатите, никой не спори за ГИ!