След нови дискове и накладки не спира.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Re: След нови дискове и накладки не спира.

Мнение от luizov » 05 Сеп 2017, 23:10

И аз да използвам темата. Смених си дисковете и накладките на 4-те колела - брембо са и дисковете и накладките. Колата спира добре но задно дясно колело свири ужасно (поне на мен ми се струва че само то свири). Не вярвам при положение, че и дисковете и накладтите са на един производител да свирят, възможно ли е да свирят заради някакво замърсяване и евентуално ако ги измия и обезмасля с някакъв обезмаслител (и дисковете и накладките) дали може да се подобри нещо или да се ориентиръм към смяна наново?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 06 Сеп 2017, 0:26

От нещо мазно по дисковете или накладките може да свири - да, проблема е че материала от който са направени накладките попива доста и дори да изчистиш повърхноста им попилото навътре няма да можеш, то си пише на хартийките на дисковете и накладките че много трябва да се внимава да не остане мазно по тях и точно за накладките, че попиват.
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Сеп 2017, 11:33

Виж дали загряват, щото може и от ръчната да свири при ниски скорости.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 07 Сеп 2017, 14:39

KPETEH написа:Виж дали загряват, щото може и от ръчната да свири при ниски скорости.

Ще проверя, но ако е от ръчната няма ли да свири остоянно. Те свирят само като натисна спирачката и свири още от първото натискане на спирачката (демек оща не са загрели)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 07 Сеп 2017, 15:27

Интересно ми е автора на темата дали си оправи колата?
От написаното, най-вероятните причини според мен са:
1. Лошо обезвъздушаване. Много "майстори" още не знаят как се прави.
2. Мазнина по дисковете/накладките
3. Загуба на вакуум. Ако си опитвал преди смяната да спираш при загасена кола, би трябвало да имаш спомен колко усилие ти е нужно за да спреш колата. Опитай отново на загасен двигател (след няколко натискания, за да няма останал вакуум) и усети разликата (ако има). Дори без никаква помощ от вакуум помпата, с много усилия, трябва да можеш да постигнеш добро спирачно усилие, близо до блокиране на колелата. Ако успееш, вероятно не е 1 или 2, а именно загуба на вакуум.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: be em we
Детайли за колата: 330ci e46

Мнение от mu6a4 » 07 Сеп 2017, 16:43

На мен също ми е интересно какво стана със спирачките на автора, всъщност част от това което описва ми е познато и на мен.

Винаги ми е било интересно дали е нормално педала на спирачката да е такъв - в началния му ход да действа предимно за намаляване и вече при натискане по-надолу да спира сериозно. Мисля че моята 330-ка винаги е спирала добре като цяло, преди беше с дискове ATE Power(доста нещастно изкривени...2 пъти), сега е с Zimmermann + ATE накладки и спира много добре, но самото усещане на педала е същото като преди. Смених спирачна течност и реално разлика на самия педал не усещам. В началото педалът е мек(усеща се спиране) и вече като се натисне по-надолу спира здраво, но за сравнение спирачките на един Seat Ibiza 3 се усещат че ловят много по-зверски от самото начало. Възможно ли е да е сменена спирачната течност БЕЗ да е обезвъздушена системата?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 07 Сеп 2017, 19:15

streetracing12 написа:Благодаря ви колеги за мненията :bchug: както и да е няма да се ядосвам не спира добре тресе след смяна на:
предни дискове и накладки
задни дискове и накладки
бмв теченост
предни и задни маркучи
галене на спирачката 300км.

"Колега" от форума ги прави няма значение.В форума има един доста добър сервиз ще закарам колата да я прегледат.
Просто се разочаровах вчера не може опел 1.9 150кс 2004г и то купен преди 1 седмица от автокъща в Горубляне :lol: като докосна спирачката кове брутално все едно спира м-ка..Качвам се в 330ката ми натискам по същия начин едвам намаля..Трябва да натискам до долу педала,че да спира.Иначе като се засиля и натисна педала до долу спира веднага ама не мое БМВ да спира с скачане на педала преди не беше така.Явно нещо не е монтирано както трябва..Ще ги прегледат в сервиза здраве да е..
Този дето ми го сменя ми каза,че е прегледал апаратите смазал е всичко и така..но какво е правил аз не съм бил там не знам.

Това е реалността за авточастите в България. Откакто карам БМВ започнах да пазаря оригинални части. Преди даже не знаех къде се намират дилърите на VW и Opel. Фалшифицират се скъпи части - БМВ, Мерцедес, Ауди. Печалбата е много голяма, заради много надутите оригинални части. Провери АТЕ спирачките за Опелчето колко струват и сметни кое е по-изгодно да се фалшифицира и по-ще се продаде!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 08 Сеп 2017, 13:24

mu6a4 написа:Възможно ли е да е сменена спирачната течност БЕЗ да е обезвъздушена системата?

Едва ли някой е чак толкова проС, че да не знае за обезвъздушаването. Но е твърде възможно да не го направи читаво, което веднага води до проблем при интензивно спиране.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Предишна

Назад към E46