Син дим сутрин след високо ниво на маслото Е46 320d 150к.с!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320d Touring
Детайли за колата: BMW E46 320d Touring 150ks 2002

Re: Син дим сутрин след високо ниво на маслото Е46 320d 150к

Мнение от zlatev_atanas » 27 Ное 2016, 1:04

Колега кажи кой е вносителя и кой точно тип масло си сложил?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 27 Ное 2016, 1:24

А един мармот завиваше ли колата в станиол?
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 27 Ное 2016, 2:10

Maverick1208 написа:Колеги в София е сервиза.Там където ми наляха догоре маслото беше в Дару Кар!!!Там ми направиха мизериите по колата!!! Незнам какво масло наливат по колите, но виждате резултата какъв е !!!
Колата започва да пуши яко синкав дим от това масло.
Много, много съм разочарован от тях, не съм очаквал такова некомпетентно отношение !!!

Колега, как се осмели да напишеш къде са ти сменяли това масло? Аз пак ще попитам защото пишеш: "преди това в BMW ми казаха", няма такъв филм "казаха" има фактура която са ти дали след като си платил - би ли постнал скрийншот от фактурата ти? Може и на лично. И пак ще ти напиша - в случая Дару Кар, ако това е истина носят пълна отговорност за това което са направили. Има много начини да те компенсират за всичко това. Интересно ми е ако някой от Дару прочете тази тема да узнаем и тяхното мнение, защото е твърде сериозно това което се е случило с теб.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Ное 2016, 12:11

Преди това в BMW ми казаха, че са ми наляли 5W30 БМВ масло и след тях ми започнаха проблемите, след като ми я наляха до горе!!!

Винаги съм твърдял, че 5W30 е неподходящо, това е може би поредният случай, който го доказва.
Не зная дали смяната не е извършена във връзка с акцията за смяна на масло, за която тече постоянно реклама- знаете как е при акциите, чистят се разни неща. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 27 Ное 2016, 12:49

zvetiko написа:
Преди това в BMW ми казаха, че са ми наляли 5W30 БМВ масло и след тях ми започнаха проблемите, след като ми я наляха до горе!!!

Винаги съм твърдял, че 5W30 е неподходящо, това е може би поредният случай, който го доказва.
Не зная дали смяната не е извършена във връзка с акцията за смяна на масло, за която тече постоянно реклама- знаете как е при акциите, чистят се разни неща. ;)

За параклисите наистина не е!

Sent from my F3111 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 27 Ное 2016, 14:04

zvetiko написа:

Колега, кое е подходящо? Аз карам с 5W40, а някои казват, че 5W30 трябва да е. По-добре било за турбината. Пък на 5W30 дават, че е за коли с DPF, а аз нямам. :dunno: Според теб с какъв индекс трябва да се сипва на турбиниран мотор с 200К+ пробег?
Иначе звучи малко нелогично да се дънят точно в маслото представителите. Вярно, че като ти сипват маслото, не виждаш срока на годност на първите четири-пет литра, а само на последния и то ако остане. Може и да е станала някаква врътка. Да не би да има някаква връзка с това, че вече маслото БМВ се прави от Шел, а не от Кастрол и струва двойно?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 27 Ное 2016, 14:51

Аз пък си мислех, че за хубаво са почнали да го правят Шел. :lol:
Според мен, а и не само, не всичко е вискозитет.
Аз мисля, че не би трябвало да има разлика между две масла 5w30 и 5w40 при нормално каране.
Ако имаш уреди(датчик за температура и датчик за налягане на маслото) и напъваш колата в горещ летен ден, на тия уреди може и да хванеш разликата, ама не може с едното масло двигателя да работи много по-умерено и тихо във всички работни режими, а с другото да ги няма тия неща видиш и даже гори маслото, щото било w30, a нe w40 :mhihi: Друг път!
Плюс това, при студен двигател и ниски температури на масло, двете масла(5w30, 5w40) трябва да са с приблизително еднакъв вискозитет.
Не всичко е вискозитет и разликата между двете масла, които е сипал колегата е била в качеството(според мен).
Сега оригиналното масло БМВ ли е боклук, или просто колегата е попаднал на менте е друг въпрос.
Ма то па менте от Дару Кар ? :lol:
Важното, че си решил проблема и не си продължил да караш с това масло.
Аз съм с m57d30 на незнайни километри и съм с 5w30(не БМВ) и за 9000 км. не е мръднало ;), а като се замисля е имало случаи, когато съм " натискал" колата доста сериозно.

Предишна

Назад към E46