разход на масло е46 330д 204 к.с.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: разход на масло е46 330д 204 к.с.
NikVanov написа:Според мен ще се оттече повече масло в картера след 10 часа ако го чакаш, просто маркера на щеката показва маслото след 10мин!!!
Е това искам да кажа, който разбрал разбрал, колите са си ваши, мерете ги както искате.
Между другото преди 4-5 години, като взех колата едно от първите ми мнения беше точно това- на москвича и ладата мерех на студено, сега немците ще ме учат как се мери. Но после седнах и помислих, ние ли сме по-умни или немците /най-общо казано/. Е, който е ходил в Германия и е сравнявал трябва да е разбрал отговора.
И ако примерно аз държа маслото ми да е на макс,какво правиме?Селд 10мин и след 10 часа няма как да ми покаже еднакво ниво

Мотора ако събира 7л масло.След като си покарал е качил половината по местата които трябва да смазва,нали така?Когато го загасиш маслото не може да се стече за 10мин всичкото в картера за да ти покаже колко реално е нивото.
А па тая простотия,че щеката показва нивото на маслото 10мин след загасяването на мотора не знам от къде я измисли.Двигателя събира определено количество масло и това е!10,5,49,47493743мин е все тая маслото си е все толкова.И единственият начин да разбереш дали е колкото трябва е да го изчаках да се оттече в картера.
Не знам как вече да ви обяснявам

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
(bubsa) написа:NikVanov написа:Според мен ще се оттече повече масло в картера след 10 часа ако го чакаш, просто маркера на щеката показва маслото след 10мин!!!
Е това искам да кажа, който разбрал разбрал, колите са си ваши, мерете ги както искате.
Между другото преди 4-5 години, като взех колата едно от първите ми мнения беше точно това- на москвича и ладата мерех на студено, сега немците ще ме учат как се мери. Но после седнах и помислих, ние ли сме по-умни или немците /най-общо казано/. Е, който е ходил в Германия и е сравнявал трябва да е разбрал отговора.
И ако примерно аз държа маслото ми да е на макс,какво правиме?Селд 10мин и след 10 часа няма как да ми покаже еднакво ниво![]()
Мотора ако събира 7л масло.След като си покарал е качил половината по местата които трябва да смазва,нали така?Когато го загасиш маслото не може да се стече за 10мин всичкото в картера за да ти покаже колко реално е нивото.
А па тая простотия,че щеката показва нивото на маслото 10мин след загасяването на мотора не знам от къде я измисли.Двигателя събира определено количество масло и това е!10,5,49,47493743мин е все тая маслото си е все толкова.И единственият начин да разбереш дали е колкото трябва е да го изчаках да се оттече в картера.
Не знам как вече да ви обяснявам
Ми колега пиши до Германия може хората да са се объркали и ти да пренапишеш книжките за употреба на всчки модели...шегувам се не го приемай лично наистина

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Няма какво да се засягам
Ето и ти караш м57,не ми казвай,че по начина описан в книжката ти показва реалното ниво на маслото?
На всичките които съм виждал си е нужно доста време да се стече,за 10мин е абсурдно.
Даже както се спомена по-назад дори от първото вадене на щеката след продължителен престой не показва вярно.

На всичките които съм виждал си е нужно доста време да се стече,за 10мин е абсурдно.
Даже както се спомена по-назад дори от първото вадене на щеката след продължителен престой не показва вярно.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Почвам да си мисля, че бмв са пълни аматьори.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- choio
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
(bubsa) написа:Няма какво да се засягамЕто и ти караш м57,не ми казвай,че по начина описан в книжката ти показва реалното ниво на маслото?
Меря го на загрял мотор равно място чакам 10-15 минути. За щеката е вярно при първо вадене няма нищо. Разликата със студен мотор в показанията поне при мен е пренебрежимо малко,говорим за около милиметър в + на студен мотор. При загрял мотор 5-30 е достатъчно редичко да се стече доста бързо според мен.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
choio написа:(bubsa) написа:Няма какво да се засягамЕто и ти караш м57,не ми казвай,че по начина описан в книжката ти показва реалното ниво на маслото?
Меря го на загрял мотор равно място чакам 10-15 минути. За щеката е вярно при първо вадене няма нищо. Разликата със студен мотор в показанията поне при мен е пренебрежимо малко,говорим за около милиметър в + на студен мотор. При загрял мотор 5-30 е достатъчно редичко да се стече доста бързо според мен.
При мен не беше така,но все пак.Как по-вярно и с по-голяма точност се измерва нивото на маслото?

- choio
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:choio написа:(bubsa) написа:Няма какво да се засягамЕто и ти караш м57,не ми казвай,че по начина описан в книжката ти показва реалното ниво на маслото?
При мен не беше така,но все пак.Как по-вярно и с по-голяма точност се измерва нивото на маслото?
Мисля че много се филмирате с маслото...реално в книжката пише че трябва да е между минимум и максимум т.е ако е там некъде сичко е точно. Просто хората са го измислили да не се обрвменяваш с мерене...ако толко го закъса за масло дет се вика има и датчик и трябвало да светне...
Конкретно на твоя въпрос ще ти отговоря клиширано...както е написано в книжката трябва да е най точно....това че ти го мериш на студено си е ок пак придобиваш престава дали имаш масло и дали го харчи...в случая това е важното.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Не мога да разбера защо си мислите, че като извадите щеката на студен мотор и нивото е малко над максимума, маслото е много и светът свършва. Просто чертичките на щеката са направени за метода описан в книжката - при 5-10 мин отичане, а не да показват реалното нивото на маслото в двигателя. Да не говорим, че както споменаха колегите, разликата с 10-то часа е много малка, да не кажа, че на студено даже ми показва по-малко. Звучи нелогично, но като се замисли човек - студен флуид - по-висока плътност=по-малък зает обем.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Време е темата да се заключи, а между-другото не се ли сещате, че на новите модели изобщо няма пръчка за мерене?!!
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
Че моята пръчка даже показва от едната страна над средата, от другата минимум. От 5 опита всеки път се цапа на криво пръчката.
Забелязал съм, че при смяна на маслото на подемник(нивелирана) и пълнене абсолютно до горе по пръчката- събира над 7.0 литра, обаче после 10 Хил км на всякаква проверка показва ок и не съм доливал. Когато съм го сменял и съм сипвал точно 7 л постоянно има разлики като го меря и към 8хил км доливам към 300 мл. Иначе харчове на масло не съм забелязал. Карам само мотул 5w40. Веднъж пробвах кастрол edge и моторът беше по- шумен.
Забелязал съм, че при смяна на маслото на подемник(нивелирана) и пълнене абсолютно до горе по пръчката- събира над 7.0 литра, обаче после 10 Хил км на всякаква проверка показва ок и не съм доливал. Когато съм го сменял и съм сипвал точно 7 л постоянно има разлики като го меря и към 8хил км доливам към 300 мл. Иначе харчове на масло не съм забелязал. Карам само мотул 5w40. Веднъж пробвах кастрол edge и моторът беше по- шумен.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Да споделя и моя опит с М47N.
На студен двигател маслото ми е на max. Ако го премеря, както е описано по книжка (10 мин след загасен двигател) маслото на щеката пада някъде по средата между min и max т.е. с около 0,5 литра по малко. Обяснявам си го, че кутията на филтъра се е напълнила. Ако я оставя цяла нощ маслото се вдига на max т.е. клапана на кутията изпуска и маслото си слиза в картера. Многократно проверено при смяна на маслото, наливам 5.100 литра масло и маслото отива на max на щеката, а по книжка я дават да събере 5,5 литра. На практика маслото го държа на макс на студен двигател, което е средата на горещ двигател.
На студен двигател маслото ми е на max. Ако го премеря, както е описано по книжка (10 мин след загасен двигател) маслото на щеката пада някъде по средата между min и max т.е. с около 0,5 литра по малко. Обяснявам си го, че кутията на филтъра се е напълнила. Ако я оставя цяла нощ маслото се вдига на max т.е. клапана на кутията изпуска и маслото си слиза в картера. Многократно проверено при смяна на маслото, наливам 5.100 литра масло и маслото отива на max на щеката, а по книжка я дават да събере 5,5 литра. На практика маслото го държа на макс на студен двигател, което е средата на горещ двигател.
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
gromovich написа:Да споделя и моя опит с М47N.
Абсолютно същата работа и при мен 1:1. Винаги като сменям маслото се чудя защо събира само 5.100 ...

- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Да споделя развитие по темата - днес мерих на напълно загрял мотор 10 минути след изгасването , показваше точно на половина щеката. Мерих го и на напълно изстинал мотор - абсолютно същото ниво показва. Меря ги в гараж на едно и също място.
Преди празниците като тръгвах за провинцията нивото беше над половината , но не и на максимум маслото. В неделята като се прибирах към София съм долял за всеки случай между 100-200 мл масло .
Колата от тогава е с общ пробег около 1200 км , като 700 от тях са магистрално шофиране , 300 км от това магистрално шофиране е било много много динамично ( средна скорост по борд - 168 км/ч).
За мен колата има по-голям от нормалния разход на масло . Маслото е Castrol edge 5W30 , закупено от вносителя Мотобул.
Гледал съм я под лупа дали пуши повече от нормалното ( един вид гори ли масло ) - няма и помен от пушене. Нивото на антифриза не спада , не го губи. Турбината надува супер прилично, няма луфтове в оста .
Много ме съмнява ,че филтъра на картерните газове , който смених преди 20 000 км ( оригинален от новия тип ,който е без филтърчето като тоалетна хартия) , не си върши добре работата и пропуска повече масло от нормалното. Другия вариант за мене е маслото да не е добро или твърде рядко за колата. Цяла зима карам (5000 км) основно в градски условия и не съм доливал грам , но излезна ли извънградско да шофирам , и почват филмите с разход на масло.
Знам ,че може да има хиляди причини , поради които да гори масло , но повярвайте ми , колата е гледана под лупа неколкократно и то с много кадърни хора. Колата е на абсолютно реални 240 000км.
Стила на шофиране ми е по-скоро динамичен в извънградски условия.
Ще продължавам да следя маслото , преди да влезна във филм, че колата е за основен ремонт.
На следващата смяна на маслото няма да сложа Кастрол и няма да сложа 5W30 ами 5W40 ,пък да видим.
Ако някой е минал през подобен филм , моля да сподели опит. Благодаря
Преди празниците като тръгвах за провинцията нивото беше над половината , но не и на максимум маслото. В неделята като се прибирах към София съм долял за всеки случай между 100-200 мл масло .
Колата от тогава е с общ пробег около 1200 км , като 700 от тях са магистрално шофиране , 300 км от това магистрално шофиране е било много много динамично ( средна скорост по борд - 168 км/ч).
За мен колата има по-голям от нормалния разход на масло . Маслото е Castrol edge 5W30 , закупено от вносителя Мотобул.
Гледал съм я под лупа дали пуши повече от нормалното ( един вид гори ли масло ) - няма и помен от пушене. Нивото на антифриза не спада , не го губи. Турбината надува супер прилично, няма луфтове в оста .
Много ме съмнява ,че филтъра на картерните газове , който смених преди 20 000 км ( оригинален от новия тип ,който е без филтърчето като тоалетна хартия) , не си върши добре работата и пропуска повече масло от нормалното. Другия вариант за мене е маслото да не е добро или твърде рядко за колата. Цяла зима карам (5000 км) основно в градски условия и не съм доливал грам , но излезна ли извънградско да шофирам , и почват филмите с разход на масло.
Знам ,че може да има хиляди причини , поради които да гори масло , но повярвайте ми , колата е гледана под лупа неколкократно и то с много кадърни хора. Колата е на абсолютно реални 240 000км.
Стила на шофиране ми е по-скоро динамичен в извънградски условия.
Ще продължавам да следя маслото , преди да влезна във филм, че колата е за основен ремонт.
На следващата смяна на маслото няма да сложа Кастрол и няма да сложа 5W30 ами 5W40 ,пък да видим.
Ако някой е минал през подобен филм , моля да сподели опит. Благодаря

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колега,
На следващата смяна сложи новото БМВ масло 5/30 от синята туба.
Мисля, че всичко ще бъде по-добре.
П.С. За 5-6000 км е нормано да дръпне 200-300 грама ако е имало повечко газчица!
На следващата смяна сложи новото БМВ масло 5/30 от синята туба.
Мисля, че всичко ще бъде по-добре.
П.С. За 5-6000 км е нормано да дръпне 200-300 грама ако е имало повечко газчица!
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Имам чувството , че след един определен пробег , това масло губи свойствата си изведнъж , и разхода на масло започва. Ще пробвам с друга марка пък да видим .
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4