Пълно съсипване на колата след некачествен основен ремонт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Пълно съсипване на колата след некачествен основен ремон

Мнение от madafaka_donkele » 17 Дек 2015, 22:32

Gqbriel написа:1-во турбина гаранция само НОВА!!

Не е задължително. Ако е здрав корпуса се взима нов CHRA(цяла средна част на турбото), сменя се, баланс и си пак в джаза за 400-600лв. с на практика чисто нова турбина.

BAVAREC1 написа:много добре колегата е решил да се оплаче,сервиза много добре се държат когато трябва да даваш кинти и след това си еби майката

Кажете го накрая този сервиз, стига недомлъвки, като малките деца. Така или иначе колкото по-скоро излязат нещата наяве толкова по-скоро ще могат и да се разрешат проблемите...при желание от страна на сервиза де...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 17 Дек 2015, 22:33

Ако автора не сподели за "майсторите" заключете темата, едва ли някой от четящите ще му възстанови сумата.
4000 лв за 20-ка дизел :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 17 Дек 2015, 22:36

Lenco написа:Ако автора не сподели за "майсторите" заключете темата, едва ли някой от четящите ще му възстанови сумата.

Въпросните "майстори" са много убедителни и ако не разбираш е лесно да те наиграят.Мене ме убеждаваха да купя една е39-ка,която беше пълен кофтор.Знам кои са,но не е моя работа да го обявя.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Дек 2015, 22:44

И мен ми стана интересно кой е сервиза. Имам подозрения защото като чета форума общо два сервиза се осират нон стоп, ама да видим

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 17 Дек 2015, 22:45

Ако тук някой си позволи да спомене името на сервиза, темата веднага отива в "Случаи на некоректни потребители във форума" и там да се оправят!
И всички написани до сега мнения по техническите въпроси се трият без предупреждение! :cop:
А има доста ценни , за да не се повтаря същата грешка от друг колега!
p.s. А аз в случая съм безпристрастен и автора на темата може да го потвърди!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 17 Дек 2015, 22:45

(bubsa) написа:
Lenco написа:Ако автора не сподели за "майсторите" заключете темата, едва ли някой от четящите ще му възстанови сумата.

Въпросните "майстори" са много убедителни и ако не разбираш е лесно да те наиграят.Мене ме убеждаваха да купя една е39-ка,която беше пълен кофтор.Знам кои са,но не е моя работа да го обявя.

Разбирам, но темата е лишена от смисъл, освен ако автора не познава парите.
Познавам доста хора, които реват от "майстори" и "търговци" от форума, ма кво пък, нека и други го гризнат.
Добре че има едни други, които помагат безвъзмездно :bchug:
Много пъти съм го писал, когато любовта към автомобилите се превърне в бизнес, вероятността да се насереш е огромна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 17 Дек 2015, 22:58

Колеги, повечето пишете кво е трябвало да направи човека, а темата е за техническо мнение от какво би могло след този ремонт да се строши колата по тоя зверски начин. До тук разбирам следното - блокът на м47н се оказва чугунен. Сменена е ризата, демек пренабита е нова риза, сменено е само едно бутало, а не 4, както е по книга. Различна тежина, голям дебаланс в мотора, следователно лагерите почват да поемат по-голямото натоварване от дебаланса, почват да трескат (от там идва странния описан шум) и като краен резултат се троши в слабото си място вала. Всеки знае ефекта от разрушителната сила на вибрацията. Единственото, което не си обяснявам е видокият разход на масло, освен през турбото... Определено не си попаднал на майстори. Договори се ако е възможно да поемат закупуването на един друг двигател от англичанка, на който само да му смениш маслото. Това е най-безболезнения вариант за всички. За ремонт от над 4 к ще се лишат от печалбата си, но всички ще са умерено недоволни. Едно е ясно - виновен може да бъдеш, че си се навил на такъв ремонт, крайно неефективен от гледна точка на пазарната цена на колата, но в никакъв случай не си виновен за чупенето на колата след ремонта. Ти си клинта мечта! Надявам се да има повече от теб за моя бизнес :) обаче сега сериозно - търси си правата, човек.

Някой с няква друга техническа трактовка за случилото се???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 17 Дек 2015, 23:09

Виждал съм точно такъв двигател със сменено само едно бутало. Както знаем това е често стещан проблем при този мотор - пробито бутало. Та въпросния мотор си работеше перфектно. Колата беше за продажба и нямаше никакви шумове. Също така се режеше доста добре. Ремонта беше излязъл около 700лв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F25 LCI 2.8 D

Мнение от chippen » 17 Дек 2015, 23:16

Аз не мога да разбера едно - приятелю НЕ давай мнения за който не знаеш и грам. Не съм обеснил всичко има писано от мое име за конкретно нещо МНОГО За турбо дал недал това е твой проблем. Нали всеки си решава кво да прави КОГАТО купувах колата ми казаха ИМА гаранция 1 год турбото КВо да ида да купя ново нали / Това 1 на ръка Може ли човек който се кълне че ДВИГАТЕЛЯ на колата е гаранция както той каза и без проблем ревизиран и кво ли още не , да думне турбо на 4 хил км след рециклирането ? Явно има нещо но това е дълга тема да не я ус...ме тук. КОЛАТА само аз си знам как съм я карал АКо ти кажа че съм я пазил от къде знаеш че е така АКо ти кажа че не съм пак не е сиг НАЛИ ?! Говорих за нещо друго ГОВОРИХ за МЪЖка дума Както в случая момчето отива и казва - Имам проблем кое колко ще ми струва КАЗВАТ МУ хвърля се в огъня МАЛОУМЕН ли го прави това че не е отишъл на др място . И това което каза с лекаря също е тъпо наистина защото повярвай ми отиваш на 2ри лекар и ти дава др диагноза и кво правим ? Как си сиг. кой е правия сиг влизаш в бг мама и гледаш. Говоря за едно казвам го 3 ти път Говорим за мъжка дума - Плащаш доверяваш се Получаваш
а не - Плащаш - ПРОБЛЕМ нали ? Ако ти се случи на теб мисля , че няма да ти е мн добре и помни НИКОГА не е късно да ........ се начешеш на нещо колкото и на ТИ да си със всичко

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 17 Дек 2015, 23:27

С интерес бих направил обследване на тоя двигател що е думнал!!! Някъде има грешка и то остра!!! Ако правилно съм разбрал, човекът е имал шум веднага след кат си е взел колата, който по-късно се е усилил и накрая е думнал!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Дек 2015, 23:34

chippen написа:Аз не мога да разбера едно - приятелю НЕ давай мнения за който не знаеш и грам. Не съм обеснил всичко има писано от мое име за конкретно нещо МНОГО За турбо дал недал това е твой проблем. Нали всеки си решава кво да прави КОГАТО купувах колата ми казаха ИМА гаранция 1 год турбото КВо да ида да купя ново нали / Това 1 на ръка Може ли човек който се кълне че ДВИГАТЕЛЯ на колата е гаранция както той каза и без проблем ревизиран и кво ли още не , да думне турбо на 4 хил км след рециклирането ? Явно има нещо но това е дълга тема да не я ус...ме тук. КОЛАТА само аз си знам как съм я карал АКо ти кажа че съм я пазил от къде знаеш че е така АКо ти кажа че не съм пак не е сиг НАЛИ ?! Говорих за нещо друго ГОВОРИХ за МЪЖка дума Както в случая момчето отива и казва - Имам проблем кое колко ще ми струва КАЗВАТ МУ хвърля се в огъня МАЛОУМЕН ли го прави това че не е отишъл на др място . И това което каза с лекаря също е тъпо наистина защото повярвай ми отиваш на 2ри лекар и ти дава др диагноза и кво правим ? Как си сиг. кой е правия сиг влизаш в бг мама и гледаш. Говоря за едно казвам го 3 ти път Говорим за мъжка дума - Плащаш доверяваш се Получаваш
а не - Плащаш - ПРОБЛЕМ нали ? Ако ти се случи на теб мисля , че няма да ти е мн добре и помни НИКОГА не е късно да ........ се начешеш на нещо колкото и на ТИ да си със всичко

Няма нужда да знам,оревахте света с тая бг - мама ,в това се превръща и това тук...аз бг-мама не чета,ами да и на 5 доктора ще отида ако положението е толкова сериозно ама нали ,дори не разбра какво ти написах...а и айде като даваш пример с доктори,защото не направих ,това което правя винаги поне 2ро мнение - сега едната ми ръка сила няма дори не мога да я стисна в юмрук а усещането е кофти,защото болката си седи след 1 год и няма да се оправи никога (щото и докторите като майсторите едно казват ,но понякога става друго) така,че вярвай ми знам за какво говоря ;)

После ами няма как да знам,че нещо е било рециклирано и му се давала гаранция(в твоя случай) ,що си го спести?
Въпреки това - случва се,за каква мъжка дума ми говориш за нещо,което се върти с няколко хиляди оборота :kuku: всичко се случва ..това е.За радост или не старта ми кола я купи баджанак ми (без да съм го коментирал с него) до тук една година,често се случва да питам дали всичко е наред и т.н - хората,които познават и мен колата знаят,че съм поддържал колкото мога,след като се наех (без да знам ,кой ще я купи) да сменя свещите ,защото беше 1 след това 2 изгорели а идваше зима (вече беше за продажба на обява)..е за мой късмет по мед и масло излезнаха.ВЪпреки,че знам всяка една част,която съм сменил кога е било,редовно съм си проверявал с диагностика стойности,защото бях и с ремап,който е вече 3 години и над 90 000км без никакъв проблем,не мога да гарантирам че всичко ще е здраво хххх км ...няма как да се случи.
Мъжка дума не е твоя случай - а работата на момчетата от сервиза,защото го правят на момента а не нещо преди някакво си време..това се опитвах да ти обясня.

Това с едното бутало - и това съм правил и колата 5 години проблеми няма :dunno: същия двигател вихрова клапа резултата - бутало ,клапани и доста други поразии...нещо се е случило,обаче дали е заради монтажа от страна на сервиза (не защитавам никой) или фирмата,която е правила всичко - това е друга тема.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 17 Дек 2015, 23:34

slitter написа:С интерес бих направил обследване на тоя двигател що е думнал!!! Някъде има грешка и то остра!!! Ако правилно съм разбрал, човекът е имал шум веднага след кат си е взел колата, който по-късно се е усилил и накрая е думнал!

То е ясно на всички, че е направен калпав ремонт. Идеята е поне до някъде да си понесат последствията тея дето са го направили. Поне да беше някаква мижава цена, а те са му взели колкото струва друга такава кола в движение.

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 17 Дек 2015, 23:35

Аз много не разбирам, ма как се скъса коляновия вал, а стартера не превърта, вала също?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 17 Дек 2015, 23:48

adovet написа:
slitter написа:С интерес бих направил обследване на тоя двигател що е думнал!!! Някъде има грешка и то остра!!! Ако правилно съм разбрал, човекът е имал шум веднага след кат си е взел колата, който по-късно се е усилил и накрая е думнал!

То е ясно на всички, че е направен калпав ремонт. Идеята е поне до някъде да си понесат последствията тея дето са го направили. Поне да беше някаква мижава цена, а те са му взели колкото струва друга такава кола в движение.

Аз за тва казах да му купят един мотор и всички да са умерено недоволни...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 17 Дек 2015, 23:50

slitter написа:
adovet написа:

Аз за тва казах да му купят един мотор и всички да са умерено недоволни...

Това на дали ще стане колко и да са солидарни

ПредишнаСледваща

Назад към E46