Нестабилност, унасяне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Нестабилност, унасяне
Аз досега на която е46ца да съм регулирал предница, всяка се е движела без никакви проблеми. Ако е имало такива то винаги е било от гумите. Тъй че на колата си й няма нищо според мен. Просто или гумите са виновни или кофти пътищата. С всички тия коловози и неравности няма как като пуснеш волана да върви с километри все направо. Карайте си колите и не се занимавайте с глупости. И като цяло дръжте волана с две ръце, просто защото така е правилно.
На бас, че половината от вас ще спрат да усещат дърпане.

Е. не може да ме убедиш, че е от пътищата, като карам на прав път без дупки, през неопределено време както държа волана се налага да го коригирам, защото унася настрани, може да е леко унасяне, но се усеща и дразни. Аз миналото лято тоя проблем го нямах. След няколк одни ми предстои пътуване извън града и ще пиша, вчера завъртях гумите/
- ivomek
- Потребител
-
- Кара: e46;баничарка;скутер
- Мечтае да кара: нещо което не се чупи
Chope написа:Ако някой успее да разгадае мистерията с дърпането, унасянето, тегленето, носенето и т.н. на Е46, ще го черпя каквото каже, преровил съм нета, смених 6 Е46-ци, всякакви модификации, фейс и преди фейс, карал съм поне 10 пъти по толкова чужди, почти на всяка моя съм сменял всичко по окачването (рейки, амортесьори, носачи, тампони, биалетки, щанги, накрайници, лагери, хидравлична помпа, кормилен прът, пружини, усилващи планки за бомбетата), правени са 100 реглажа на 10 различни места, чисто нови гуми поне 5 различни марки, различни джанти с различни параметри И НЯМА ЕФЕКТ. Всички дърпат, някои повече, някои по-малко, но при всички го имат тоя ефект, даже имах съмнения дали проблема не е в главата ми, но се качвам на Е36-цата, слагам директно гумите от Е46 и няма дърпане, качвам се на 130i със 18-ки, минавам по същите пътища и няма дърпане, само Е46 дърпа и по целият нет, във всички форуми се говори за този проблем, но не знаят от какво е.
мамка му и аз така с гуми205/55/16 по-леко унасяне а със 225/55/16 ходя като пиян из пътя.
- ivomek
- Потребител
-
- Кара: e46;баничарка;скутер
- Мечтае да кара: нещо което не се чупи
Dirty M5 driveR написа:Аз досега на която е46ца да съм регулирал предница, всяка се е движела без никакви проблеми. Ако е имало такива то винаги е било от гумите. Тъй че на колата си й няма нищо според мен. Просто или гумите са виновни или кофти пътищата. С всички тия коловози и неравности няма как като пуснеш волана да върви с километри все направо. Карайте си колите и не се занимавайте с глупости. И като цяло дръжте волана с две ръце, просто защото така е правилно.На бас, че половината от вас ще спрат да усещат дърпане.
не съм съгласен, със служебния фиат минавам по същия път не мърда,а с баварката обирам луфт постоянно.
- Ivuchi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 323ci
Карам по едни и същи пътища всеки ден. Като сложих широките летни гуми (235) почна да носи, което с по тесните зимни (205) го нямаше.
Вярно пътищата в Сф не са идеални .... Но има осезаема разлика, като по колата само гумите са разлика. Ако някой може да ме убеди, че от вчера до днес изведнъж предницата е сдала багажа ....
Вярно пътищата в Сф не са идеални .... Но има осезаема разлика, като по колата само гумите са разлика. Ако някой може да ме убеди, че от вчера до днес изведнъж предницата е сдала багажа ....
- MindControl
- Потребител
-
- Кара: 320i '02
- Мечтае да кара: F30 & F35 ;)
Колеги Здравейте!
Гледам пишете разлика в ширината на гумите ,имало проблем - ами логично е и аз карам зимни 205/55/16 и нямам проблем с унасянето или дърпането . Карах миналата година лятото с 245/40/18 отзад и 225 отпред . Ами разлика имаше с 18-ките особено на път с коловози . Стъпката на гумата е по-широка и си дърпа или на ляво или на дясно . Нямах никакъв проблем на прав хубав път . Към края на лятото обаче почна да унася , при мен беше в дясно и то по неравен път . Дойде време смених летните със зимните и проблема изчезна ,НО за 2 месеца
Почна да се унася и със зимните . Какво се оказва накрая ? - амортесьора (преден десен) е бил омекнал ии след два месеца каране през зимния период взе, че изтърва . Тогава чак разбрах защо бягаше и с 18-ките ,имало е повече вибрации при него . А гуми нови винаги задължително отпред ,отзад може със старите, които са били отпред (според зависи размера на гумата
). Най-вече за безопастност (пази Боже от аварии по предните гуми с висока скорост) . Някои хора знаят правилото ,че на двигателните гуми трябва да се слагат нови (да ако всеки може да си го позволи - 4 нови
),но най-вече това е задължително правило при коли с предно предаване ,защото двигателните и кормилните гуми се падат предни
При този вид автомобили гумите са от значение и трябва да са добри ! Поздрави ! 

Гледам пишете разлика в ширината на гумите ,имало проблем - ами логично е и аз карам зимни 205/55/16 и нямам проблем с унасянето или дърпането . Карах миналата година лятото с 245/40/18 отзад и 225 отпред . Ами разлика имаше с 18-ките особено на път с коловози . Стъпката на гумата е по-широка и си дърпа или на ляво или на дясно . Нямах никакъв проблем на прав хубав път . Към края на лятото обаче почна да унася , при мен беше в дясно и то по неравен път . Дойде време смених летните със зимните и проблема изчезна ,НО за 2 месеца

Ние не караме бързо ,просто летим ниско !!!
След размяната на хубавите гуми отпред, колата спря да унася. При мен проблема е решен. Стабилността и чувството за комфорт се върнаха

P.S - Все пак не намирам логика, защо така се получава

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
washky написа:След размяната на хубавите гуми отпред, колата спря да унася. При мен проблема е решен. Стабилността и чувството за комфорт се върнаха![]()
Моето скромно мнение е, че БМВ е чудесен автомобил, но в някой отношения не търпи и една стотна отклонение от заводския стандарт.
Качествени резервни части, гуми и консумативи ... изяснявали ти се?
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3