M54B30 претриса при студен старт...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: M54B30 претриса при студен старт...
Каквото и да правите ще тресе
.
Проблема го имам от 2 години. Вече грам не ми пука
.
При мен се оправи по следният начин.
Паля колата, излизам от нея и си отварям гаража (или) пушите една цигара извън колата за 2 минути... след като влезете нямате никакви проблеми ,поради простата причина ,че не сте в колата да ги усетите.. Спрях да давам пари за колата освен за гориво.

Проблема го имам от 2 години. Вече грам не ми пука

При мен се оправи по следният начин.
Паля колата, излизам от нея и си отварям гаража (или) пушите една цигара извън колата за 2 минути... след като влезете нямате никакви проблеми ,поради простата причина ,че не сте в колата да ги усетите.. Спрях да давам пари за колата освен за гориво.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Помислете и с какво масло си карате колите!С 10/60 и с 5/40 имах леко притрисане,все едно леко се клати мотора.След като сипах кастрол 5/30 нещата се оправиха.Паля и заработва без грам вибрации.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Колеги някой намери ли решение на проблема? При мен също притриса колата, когато е студена откачам буксата на дебитомера всичко е ток. На диагностика показва, че всичко е ОК, но момчето което направи диагностика ми каза, че се съмнява от дебитомер. Иначе в края на тази седмица ще проверя дисата и маркучите около нея също така ще пробвам и с друг дебитомер, клапан за картерни газове не съм сменил от както съм купил колата сега е на 174хил. км РЕАЛНИ.
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i - B58
Silverlight написа:Колеги някой намери ли решение на проблема? При мен също притриса колата, когато е студена откачам буксата на дебитомера всичко е ток. На диагностика показва, че всичко е ОК, но момчето което направи диагностика ми каза, че се съмнява от дебитомер. Иначе в края на тази седмица ще проверя дисата и маркучите около нея също така ще пробвам и с друг дебитомер, клапан за картерни газове не съм сменил от както съм купил колата сега е на 174хил. км РЕАЛНИ.
Не е от дебитомера. Когато го изкл. компа има зададени дефолтни стойности с които да си прави сместа ( доста богата ) и реално харчи още повече. Аз за момент бях си решил проблема като напръсках буксите на първите ламбда сонди. Но като карам на газ пак го има това претрисане много леко на студен мотор. Когато я покарам на бензин го няма...

34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3