Дилема газ/бензин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Re: Дилема газ/бензин
propov написа:nasko_hd написа:едно отиване и връщане на работа с транспорта ми е 3лв и на жената 3лв стават 6лв.за 5 дни стават 30лв(70км).а с тези пари и ефтинката газчица ще ходим две седмици на работа.за сега нямам оплакване от кьм вървеж и разходи.Във вторник ще измина 400км и ще я засека как е извьнградко.
Иначе нова версия ком.Тамона прогас +2-та филтьра +хубава риека (неква с буквата В) и още няколко дреболийки за 250лв
груба сметка показва че до края на годината ще си ги избия.
А честито за мъдрото решение и добрата му реализация.С тез 15 годишни бангий някак не е нормално да се правим на баровци в ежедневието.Виж,за уикенда може.

Разбирам да е някакво 850i или Е92 (MGTS) да ме е срам да му сложа газ.
Иначе мисля да записвам подробно всеки разход и изминати километри таа в рамките на година да се драсни черта и да се каже каква е истината.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Добър избор колега!
Бензинова кола си е грехота да се кара на бенз, дето казват хората. 

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
Днес 460км ги изминах с 45лв.ако бях на бензин минимум 90лв.
средна скорост 120км.с климатик 4 човека мисля че разхода е добре.
средна скорост 120км.с климатик 4 човека мисля че разхода е добре.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
nasko_hd написа:propov написа:nasko_hd написа:С тез 15 годишни бангий някак не е нормално да се правим на баровци в ежедневието.Виж,за уикенда може.
![]()
Разбирам да е някакво 850i или Е92 (MGTS) да ме е срам да му сложа газ.
Има и Е92 М3 на газ от Хартге ли беше вече не помня - но цената е изтрещяла.
Срамно е да сложиш газ на последен модел 6-ца или 7-мак 2014.
На тройка 320 - ако ще и Е90 фейслифт 2009г.. да е си е съвсем наред една качествена газ инжекция.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- acho-bacho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
за този малък пробег не си струва да се занимаваш с газ.
Аз съм с 330i с газ BRC и съм много доволен, но зимата докато загрее колата така или иначе си кара на бензин първите няколко километра така че мисля в твоя случай нямаш много файда.
Иначе в левово изражение на газ си е много по-евтино, имам приятели с дизелови бмв-та, ама познай с чия кола ходиме на големите евро трипове
Аз съм с 330i с газ BRC и съм много доволен, но зимата докато загрее колата така или иначе си кара на бензин първите няколко километра така че мисля в твоя случай нямаш много файда.
Иначе в левово изражение на газ си е много по-евтино, имам приятели с дизелови бмв-та, ама познай с чия кола ходиме на големите евро трипове

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
Малко статистика:
Досега съм изминал 900км за което съм заредил 30лв за бензин и 112лв прпан бутан.Пари за маистори не съм давал но скоро ще трябва да купувам гърне че се здуха.
Среден раход около 10
За тези километри ако карах на бензин трябваше да се изръся 225лв.
Тааа разликат ще иде за гърне.
Досега съм изминал 900км за което съм заредил 30лв за бензин и 112лв прпан бутан.Пари за маистори не съм давал но скоро ще трябва да купувам гърне че се здуха.
Среден раход около 10
За тези километри ако карах на бензин трябваше да се изръся 225лв.
Тааа разликат ще иде за гърне.

- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Добър разход и определено си спестил доста от бензин. 

- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Сметките показват, че дори и в най-лошия случай да ти се развали всичко възможно заради газовото(почти невъзможно при качествен ГИ и монтаж) накрая като теглиш чертата ще излезе, че си сменил всички части на колата с нови и ще си дал толкова пари колкото да караш на бензин и нищо да не се е чупило(невъзможно)
Евентуално при продажба на колата наличен ГИ вдига цената така, че тия 200-300лв не ги губиш ..
В твоя случай дори инвестицията в газ ти е 200-300лв просто не си струва да се замисляш. Аз съм с тоя мотор и дадох 1500лв за Романо ГИ с ОДБ2 и 30 000км вече си карам без проблеми с гърнета и тн - със спестените пари си добавям екстри по колата(retrofit)

В твоя случай дори инвестицията в газ ти е 200-300лв просто не си струва да се замисляш. Аз съм с тоя мотор и дадох 1500лв за Романо ГИ с ОДБ2 и 30 000км вече си карам без проблеми с гърнета и тн - със спестените пари си добавям екстри по колата(retrofit)

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Е тия 10 км на ден ако са в София , то си заслужава газовата от всякъде , повярвай ми още на първия км ще е минала на газ като знам БМВ ква охладителна система има! С две ръце да
I'm slowly drifting

- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
Nistel написа:Сметките показват, че дори и в най-лошия случай да ти се развали всичко възможно заради газовото(почти невъзможно при качествен ГИ и монтаж) накрая като теглиш чертата ще излезе, че си сменил всички части на колата с нови и ще си дал толкова пари колкото да караш на бензин и нищо да не се е чупило(невъзможно)Евентуално при продажба на колата наличен ГИ вдига цената така, че тия 200-300лв не ги губиш ..
Изключително прозорливо и далновидно мнение!Направо им би по един шамар през устата на всички гъзари - бензинари!А относно гърнето....моето го закърпвам по един път годишно за около 20лв.,дори да го сменя на 3-тата ,новото е ок.120лв.Ееее,голям разход от към гърне,огрооомен!А и както казва колегата,ще си карам с ново гърненце,все пак !
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Доста интересна тема се получи.Почти във всеки един форум за автомобили има по една такава тема газ/бензин и винаги от едната страна са хората които карат и гледат да спестят колкото се може повече от гориво, защото квото и да си говорим колата няма възвращаемост освен ако не си таксиметров шофьор , а от другата страна са хората които карат за кеф повече от колкото да се интересуват кое колко харчи и защо накрая на месеца установяват че са дали 50% от заплатата си за гориво.Споделям моето мнение по темата.Карам автомобил на 23 години (почти мой набор) и съм на същата система газ/бензин.Когато се кача в колата знам че единственото нещо което мога да правя с нея е да се возя и нищо повече.Какво искам да кажа с това?Колата е доста умряла от към вървене но пък за сметка на това за последните 8 години в които я карах чак сега почнах да сменям части по нея, които въобще не са ми скъпи.Та идеята ми беше че колкото и селско да изглежда карането на газ според повечето колеги, за мен лично това е най изгодното нещо което можеш да сториш за един автомобил който е към края на живота си.Идва и другия момент когато почваш да се ориентираш към по нов автомобил, както и аз съм се ориентирал към такъв, а в случея и друга марка (бмв).Определено ако един ден имам щастието да си купя бмв не бих му сложил газ.Защо?Много просто, някак си не ми е нормално да дам 7-8 хиляди за кола и да и сложа газ.В крайна сметка ако искам да си икономисвам от гориво просто няма да си сменям на колата и ще си карам с минимални разходи.Разхода бензин/газ с различен.При газ имате по голям разход от колкото при бензин но и не забравяйте че в единия случей за 20 лева сипвате в момента 16 литра газ а в другия случей за същите пари едва 8 литра.В посечения пример с моя автомобил за 20 лева газ изминавам 160 км градско в София.Може и да ви се струва рибарска история, но пак казвам че автомобила ми става само за возене, тоест колкото и да се натиска педала на газта разлика във вървенето няма много.Та когато се чудите дали да си слагате газ на бензиновите БМВ-та за замислете че все пак карате БМВ и някакси аз лично не го приемам като нормално да слагам газ на такъв автомобил колкото и икономично да е.По добре дизелов двигател гонете за максимална икономичност от към гориво от колкото дилема газ/бензин.
п.с. Карам Ауди 80 1.6 бензин 1991 г. (за тези които се интересува)
п.с. Карам Ауди 80 1.6 бензин 1991 г. (за тези които се интересува)

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Аве колега не е баш така.... Ако съдиш по обикновените газови уредби да, да сложиш на бмв обикновената газ с изпарителя и плочката е мизерия отвсякъде. При читав Ги и кадърен монтаж нещата са си 1:1 с бензина като разход и вървеж и не виждам защо ако тая кола се кара стабилно всекидневно да не боднеш едно ги....... Избиваш си ремонтите по колата с газта и си свиркаш аз лично така направих и не съжалявам.
?Много просто, някак си не ми е нормално да дам 7-8 хиляди за кола и да и сложа газ.
Хората дават 30-50 хил. лв. за кола и слагат газ..........
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
sin_fen написа:?Много просто, някак си не ми е нормално да дам 7-8 хиляди за кола и да и сложа газ.
Какво правят хората с колите като цяло не ме интересува.Споделям лично мнение, нищо повече.Всеки е свободен да кара с каквото иска.

- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Ако караш всеки ден и то главно в София си заслужава много според мен. Слага се един хубав ГИ в оторизиран сервиз (където знаят как да го настроят добре) и нямаш проблеми.
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5