Лампа за масло на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Лампа за масло на Е46
Колата не ти разпознава вискозитета, а стила на каране! - натоварване на мотора!
Виж като я изрязваш до червената зона при всеки старт на зелено, как рязко почват да намаляват км. до инспекцията!
- И как бавно падат км. до инспекция - ако не я настъпваш въобще!
Лично аз не се влияя много от инспекцията.
Ако се шофира разумно автомобилът без всекидневни настъпвания. На всеки що годе дългогодишен шофьор е ясно че масло пълна синтетика 5/40 се сменя на 13 500 до 14 000 км. максимум или една год. - ако не са стигнати км.-те и на 9000 км. за масло 10/40 вискозитет.
5/30 Едж на 25 000 км. с горивния филтър.
Виж като я изрязваш до червената зона при всеки старт на зелено, как рязко почват да намаляват км. до инспекцията!
- И как бавно падат км. до инспекция - ако не я настъпваш въобще!

Лично аз не се влияя много от инспекцията.
Ако се шофира разумно автомобилът без всекидневни настъпвания. На всеки що годе дългогодишен шофьор е ясно че масло пълна синтетика 5/40 се сменя на 13 500 до 14 000 км. максимум или една год. - ако не са стигнати км.-те и на 9000 км. за масло 10/40 вискозитет.
5/30 Едж на 25 000 км. с горивния филтър.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
bmw525tds написа:dr.peshev написа:Точно това , което ти пише,когато дадеш на контакт се различава от изминатите км по борд ,защото колата по сложен алгоритъм преценява остатъчния живот на маслото!
Алгоритъмът изобщо не е сложен. Колата преценява кога трябва да се смени маслото по изразходвани литри гориво.
Глупости...
И алгоритъма Е сложен!
1. Изминати километри.
2. Изминати дни.
3. Изразходвано гориво.
4. Мото-часове.
- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
При мен също го има този проблем с светещатата лампа 136 к.с дизел. По каталог в сервиза ми казаха че събират 5,5 л. наляхме 5 и измерихме маслото и показа че е над максимума?!?! Не е мърдало маслото от там и не е избило до сега от никъде. Възможно ли е щеката да не ми е оригиналната, защото много трудно се вади и вкарва в гнездото. Гумените и пръстени много добре уплътняват...

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
То тез "сервизи"....обяснявам му,че събира 5.5 литра. Казва ми в каталога пише 6.5. Е имаме 3 коли, може и да бъркам, налива 6 литра. Викам я го виж. Над максимума, сега източи малко. Та, сервизи....
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Здравейте колеги,
При мен жълтата лампа за маслото се пали 10сек след като запаля двигателя, свети 10 сек и след това гасне.
Искам да ви попитам при това положение, ако по време на работа нивото падне под минимума дали ще отчете???
Поздрави,
При мен жълтата лампа за маслото се пали 10сек след като запаля двигателя, свети 10 сек и след това гасне.
Искам да ви попитам при това положение, ако по време на работа нивото падне под минимума дали ще отчете???
Поздрави,
cgm написа:Здравейте колеги,
Поздрави,
Не.
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3