Голям Проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Голям Проблем

Мнение от GecataBMW-E46 » 25 Апр 2014, 14:29

Колега не знам още защо се чудиш щом е изтракало нещо преди да спре колата.За да върти трудно според мен веригата е паднала или се е скъсала(което малко трудно ще стане ама знам ли какво може да е станало вътре) и не отваря клапаните виж дали можеш да видиш веригата през капачката за маслото и накарай някой да завърти ако я виждаш.Сама не може да загуби центровка!Мери компресия както ти е казал oci.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 25 Апр 2014, 14:54

а за имобилайзер защо никой не говори ?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Апр 2014, 15:46

Kambe написа:а за имобилайзер защо никой не говори ?

защото ако е имобилайзер няма да хвърля нафта от дюзите както пише колегата, ако е сигурен, че хвърля ;)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 25 Апр 2014, 16:20

oci, ДА, сигурен съм. Колата върти трудно на стартер, затова мисля за механичен проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 26 Апр 2014, 3:04

sannikolaus написа:oci, ДА, сигурен съм. Колата върти трудно на стартер, затова мисля за механичен проблем.

Проблема ти е вътре в мотора, първо мерете компресия да видите, кой цилиндър го няма.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andy_forresite » 29 Апр 2014, 9:05

Какво стана, намерихте ли аварията?
Я кажи, да не сте я бутали в опитите си да я запалите?
Доколкото знам обтегача на веригата не я изпъва при неработещ двигател и ако сте я бутали на скорост да палите, нищо чудно веригата да е прескочила някой и друг зъб. Нещо такова може да обясни трудното превъртане на двигателя със зареден акумулатор и чукането, което аз така и не чувам. На работа съм с едни нищожни колонки, а у дома забравям да пусна клипа и да чуя за какво става въпрос.
Аз първо бих проверил зацепването на веригата как е и тогава да меря компресията във всеки цилиндър.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sannikolaus » 29 Апр 2014, 12:29

andy_forresite написа:Какво стана, намерихте ли аварията?
Я кажи, да не сте я бутали в опитите си да я запалите?
Доколкото знам обтегача на веригата не я изпъва при неработещ двигател и ако сте я бутали на скорост да палите, нищо чудно веригата да е прескочила някой и друг зъб. Нещо такова може да обясни трудното превъртане на двигателя със зареден акумулатор и чукането, което аз така и не чувам. На работа съм с едни нищожни колонки, а у дома забравям да пусна клипа и да чуя за какво става въпрос.
Аз първо бих проверил зацепването на веригата как е и тогава да меря компресията във всеки цилиндър.

Не успях да намеря рапатрак за да я закарам до София, но другият понеделник, ще я дръпна до един майстор тук, който каза, че ще я оправи. И той се съмнява за обтегач. Но поне я погледна и каза, че веригата не е скъсана. Дано само да е прехвърлила зъб и да е загубила центровка. Като разберем всичко ще напиша какво е било.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 30 Апр 2014, 0:38

Според мен се е счупил някой от бананите и от там е прескочило зъб и е загубила центровка .Най добре е да се види
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sannikolaus » 17 Май 2014, 20:28

В крайна сметка, се оказа, че въртенето при палене било трудно защото стратера ми се е строшил и откъснал отпред муцуната. Ниското налягане в рейла се е дължало на загинала дюза на първи цилиндър. След смяна на стратер (120 лв. в които и смяна на четки), смяна на дюза закупена от колега от форума (100 лв.), почистване на клапана на рейла (беше пълен с боклуци), смяна дифтунги на всички дюзи (10 лв.) и 100лв. труд за майстора, колата е в перфектно състояние. Благодаря на всички колеги, които опитаха да помогнат! :)

Предишна

Назад към E46