Висок рaзход 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Re: Висок рaзход 320д

Привет колеги!
Можете да си направите тунинг на управлението на автомата и разхода го дават да падне с 1 литър при градско каране. Заключва се конвертора на по-ниска скорост. ECO tuning се казваше май от една немска фирма.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
virtualchild написа::wave:
Привет колеги!
Можете да си направите тунинг на управлението на автомата и разхода го дават да падне с 1 литър при градско каране. Заключва се конвертора на по-ниска скорост. ECO tuning се казваше май от една немска фирма.
Прав си ,но 12+ градско на този мотор бил той и автомат - или автомата буквално трябва да не сменя скорости до 3500 оборота или ЕГР-а не работи въобще като хората...
Самия колега, е казал че колата е гледана на диагностика при човек,който си разбира от работата

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час . Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час . Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
Как 13 разход на 320д...разлика от 5лтр спрямо ръчната кутия....нещо не ми се връзва

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Gqbriel написа:Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час . Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
Как 13 разход на 320д...разлика от 5лтр спрямо ръчната кутия....нещо не ми се връзва,нямам предивд да се изолира ЕГР...

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
автомата сменя нормално,не задържа за АГР не знам,но ако не работеше като
хората нямаше ли да има някаква грешка.И утре след като засека пак ще пиша.
хората нямаше ли да има някаква грешка.И утре след като засека пак ще пиша.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Аз като се чудя една кола колко трябва да харчи или за сравнене с друга кола гледам реалните разходи в spritmonitor.de и там средния разход на 320dA е с 1.2 литра по-голям от на 320dРъчка. А с половин литър нагоре е 330dA.
Кофтито е, че 330д ръчка харчи с половин литър по-малко от 320dА, което значи, че 20-ката се охълцва с автомат
На мен ми е интересно какъф обаче е разходът на една добре ремапната 320dA??
Ето малко данни от spritmonitor:
320dA
320dРъчка
330dA
320dРъчка
ПП Въпреки, че данните са от доста зареждания на доста коли, да си сравняваме нашия разход с този от сайта не е много хитро според мен - аз лично използвам сайта само за сравнение м/у два автомобила
Кофтито е, че 330д ръчка харчи с половин литър по-малко от 320dА, което значи, че 20-ката се охълцва с автомат

Ето малко данни от spritmonitor:
320dA
320dРъчка
330dA
320dРъчка
ПП Въпреки, че данните са от доста зареждания на доста коли, да си сравняваме нашия разход с този от сайта не е много хитро според мен - аз лично използвам сайта само за сравнение м/у два автомобила

Последна промяна Djelebov на 24 Фев 2014, 21:37, променена общо 1 път

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Maximilian-E46 написа:Gqbriel написа:Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час . Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
Как 13 разход на 320д...разлика от 5лтр спрямо ръчната кутия....нещо не ми се връзва,нямам предивд да се изолира ЕГР...
какви 13 бре...колеги направо ме убивате с тия разходи на 320д...че то 330и бензин харчи 13-14 градско пък динамиката му е друга..или има някакъв скрит проблем или наистина автоматика си обича гориво...
Ами това казва колегата,ако моята харчи толкова ще я продам

Определено е много за дизел....
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
И моето мнение е че 13 разход за автомат дори и за София е прекалено много за този икономичен мотор.Аз в Габрово само на къси разтояния(около 4-5 км.) до работа повече от 8-8.5 не ми дава нито зимата нито лятото(с клима),а извънградско при нормално каране 110-130 повече от 6 не.Че с това 13 излиза че 525тдс е по икономичен
а на мен не ми се вярва.Забравих да напиша че съм ръчка.

Последна промяна Gancho на 24 Фев 2014, 21:46, променена общо 1 път
Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час . Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
Тия 13/100 разход при каква средна скорост ти ги дава?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
JTD написа:Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час . Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.

33-38 средна скорост.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Може проблемът да е съвсем прост. Два пъти съм имал проблем с висок разход - първият път беше от спукан маркуч за обратна нафта, втория път беше от маркучето, с което се свързва горивния филтър, беше износено и не лягаше както трябва.
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Може реално на колата да и няма никакъв проблем,а всичко да опира до стила на каране..какво имам впредвид под стил - не дали мачка газта или я гали,а до това как точно се минават тези 100 км...имах познат с Е60 530д автоматик и ревеше че под 16-17 литра неможел да я свали
и като го попитах как я кара тая кола и като ми каза : "ами аз живея на 2 км от работата...и нали се сещате тоя 3-тров мотор с автомата какъв разход дава на 5-10 км изминати на ден през зимата на температури между 0 - 15 градуса,и колата е все студена..да точно 16-17/100..и един ден му викам братле давай напълни колата догоре и да излезем да се повозим 100 км,но за да бъде максимално достоверно се разбрахме да изминем тези 100 км на 3 пробега по 33.3 км
като след всеки 33км сме оставяли колата да почине 2 часа точно по часовник ... за да се имитира малко или много нормален стил на каране защото нали се сещате че ако запалим колата и минем 100км без да я гасим ще даде разход който абсолютно няма да бъде реален...та направихме го това нещо с 3 пробега по 33км и отидохме да напълним резервоара като момчето още на колонката преди да я пълним каза,че стрелката му седяла на доооста по различно място от обикновенно сиреч дори по стрелка била изхарчила по малко...та направихме тия 3 пробега по центъра насам натам и като напълни колата до горе,от 16.8 (по колонка) предишен разход,колата даде 11.9...същото е и при мен,на мен ми се е случвало (320cd 150hp) да ми даде 13-14/100 зимата като има период от 2-3 седмици с минусови температури и пробези по 4-6км на ден сиреч абсолютно колата се кара само студена и така дава си 13-14 като нищо тоя 2-ков мотор 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
boksioraE39 написа:JTD написа:Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час . Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
![]()
![]()
![]()
33-38 средна скорост.
А защо ти отговаряш? На теб ли ти харчи толкова при тази скорост?
Нещо не мога да схвана.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Какви са тези разходи на 320д немога да си обясня... Не се хваля нито нищо, но при мен реалното на 330д с маршрут сутрин и вечер Младост - Съдебната палата е 10.1л/100км... При по- студеното време стигна до 11.2л... Тоя разход за 320д е просто луда работа...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk