е46 пуши на обороти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: е46 пуши на обороти

Мнение от unikalen88 » 16 Яну 2014, 20:55

само да кажа че половината си внушават , нормално е сутрин като е студено да излиза бял пушек-това е пара и след като загрее да изчиства , а тая миризма натрапчивата си е от изгоряла нафта, едно е изгоряла нафта-друго е сурова нафта.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 17 Яну 2014, 21:30

Да, и аз това щях да напиша понеже следя темата. И моята пуши бяло като е студено и като е студена, като загрее няма бял дим. Съвсем нормално е в това време да има конденз.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Яну 2014, 15:01

yani88 написа:Сложих добавката на Про Тек всичко както си е поред направих,не пушеше докато изгаряше нафтата с добавка,след като свърши и заредих започна да пуши бяло и да не изгаря добре нафтата като оставя конденз,като позагрее спира да пуши,но пак остАвя малко неизгоряла нафта по земята,гледам маслото не мърда както,замериха ми и газовете в антифриза - ок.Явно проблема е в някоя дюза?

По принцип тази добавка наистина е добра, но трябва да се използва със система за директно подаване в цилиндрите- вкарва се преди ГНП. Ако се сложи директно в резервоара резултата може да е отрицателен- утайката от резервоара и мръсотията от горивният филтър ще се вкарат в дюзите. За това принципа на използване на подобни добавки е почистване на резервоара, смяна на горивният филтър и вече периодично или при всяко зареждане се слага съответната добавка, която да поддържа горивоподаващата система и дюзите чисти. Това е причината някой като сложи добавка за почистване на дюзите да казва- не мога да си позная колата, друг- стана още по-зле- всичко зависи от степента на отлаганията в резервоара и филтъра.
В случая може би най-добре с измерване на обратната нафта да се види коя дюза/и не работят добре и да се занесе за рециклиране- лошото е че процедурата не е евтина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 18 Яну 2014, 19:22

Щом оставя следи от неизгоряла нафта на мен ми прилича на пикаеща дюза

Потребител
Аватар

Мнение от yani88 » 19 Яну 2014, 0:40

Карам така пък каквото сабя покаже,ако стане сериозно ще влиза в бокса и така. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 19 Яну 2014, 23:18

мотора шумен ли е в високите обороти ?добре е при такива проблеми да се оправят навреме че после излизат повечко работи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 20 Яну 2014, 8:04

angelBMW написа:мотора шумен ли е в високите обороти ?добре е при такива проблеми да се оправят навреме че после излизат повечко работи :mhihi:

Ако се предполага да е пикаеща дюза,оказва ли влияние в звука на мотора?

Потребител
Аватар

Мнение от absolytko » 22 Яну 2014, 0:08

Здравейте колеги следя темата имам Е46 320Д 150 коня 2003г., нормално е когато е студено да се появява бял пушек това е така наречената бяла пара от конденз и моята така си пушеше и особено като е студено времето, като е топло по-малко, до тук добре, докато не махнах двата катализатора и забелязах, че колата докато е студена докато стрелката е в синьото пуши бяло , но не тази специфична бяла пара от конденз , мислих че защото е студено за това пуши така, но като го видях да го прави и при 40 градуса външна температура взех да се притеснявам и започнах да следя маслото дали не гори , но минах 5000 километра маслото не беше мръднало седеше си на максимума , казаха ми че мога да имам пикаеща дюза и да пробвам първо с добавка, сложих добавка на лики моли за цял резервоар , изгорих го но пак си пушеше, закачих я на лаптоп и ми показа че налягането в дюзите е 6 всичко е наред двигателя не тресе когато е студен и го няма специфичното тракане на дюза когато плюе, но ми изписа че всичките свещи са ми изгорели , вярно малко трудно палеше когато е студено все съм си мислил че имам една две изгорели, но чак пък всичките и да пали малко не ми се вяра та сега мисля , че този бял пушек е от изгорелите свещи края на месеца ще я карам да ми ги свалят и да се проверят механично и ако са изгорели ще ги сменя и ще ви споделя какво е станало и дали се е оправил този проблем :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 23 Яну 2014, 22:11

колега що показва 4 свещи,значи релето е заминало+може и някоя свещ да излезне
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tu4ka » 09 Май 2015, 10:38

колеги защо спирате темите споделяите резултати.казваите какво е стананло.Има много хора като вас с такива проблеми.

Предишна

Назад към E46