Нормално ли е е46 330и да е тромава в ниските?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Re: Нормално ли е е46 330и да е тромава в ниските?
surfboard написа:13 000 не бих дал никога за Е46, та ако ще и совалка да е с невиждани и неземни екстри и състояние. Все пак това си е кола на 11+ години и дори смея да кажа че вече е46 си остаря доволно и като визия и като дизайн. Наистина, М-пакетите, фейслифтът и всички други плюсове правят колата по-красива и атрактивна, но каквото и да си говорим, вече си е стара и 13 000 за такава кола просто са кауза пердута.
По тази логика колега по добре се насочи към друг автомобил,защото съм убеден че читава ФЕЙСОВА 330ка за под 13к много трудно,да не кажа невъзможно да намериш. Да колата е стара ,но си има своя чар и държи прилична цена,всеки който е поддържал колата си с мерак.ще иска и прилични пари...пожелавам ти успех и дано ме опровергаеш

- Gatz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '12 Е70 40d
choio написа:surfboard написа:13 000 не бих дал никога за Е46, та ако ще и совалка да е с невиждани и неземни екстри и състояние. Все пак това си е кола на 11+ години и дори смея да кажа че вече е46 си остаря доволно и като визия и като дизайн. Наистина, М-пакетите, фейслифтът и всички други плюсове правят колата по-красива и атрактивна, но каквото и да си говорим, вече си е стара и 13 000 за такава кола просто са кауза пердута.
По тази логика колега по добре се насочи към друг автомобил,защото съм убеден че читава ФЕЙСОВА 330ка за под 13к много трудно,да не кажа невъзможно да намериш. Да колата е стара ,но си има своя чар и държи прилична цена,всеки който е поддържал колата си с мерак.ще иска и прилични пари...пожелавам ти успех и дано ме опровергаеш

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Ами аз не държа на всяка цена да е фейс. За съжаление и аз в старата си кола налях сума ти пари, беше в перфектно състояние, но жалкото е, че никой не ги оценява тези неща при покупката, пък и не са напълно доказуеми. Едва ли някой ще разглоби двигателя на две да провери точно колко е износен. Затова обявите с високите цени си седят с месеци в мобиле, някои даже и от 1 година и никой не ги купува. Да, собственикът е наясно, че колата е перфектна и си заслужава парите и може да си напише цена и 30 000лв. ако иска, но въпросът е друг - кой ще му ги даде. Ако се намери кой, супер. Ако не, принуден е да сваля от цената.
Колата не винаги се разглежда като инвестиция. Да, наляти са много пари в нея, но това си е процеса на експлоатацията й, през който процес колата неминуемо се амортизира, остарява, обезценява и т.н, поддържа и т.н.
Но да не отклоняваме темата - нека всеки продава колата си на каквато цена прецени и искрено му пожелавам да има кой да му даде парите, които й иска.
Моят бюджет за 330и е до 10 000лв. Повече не бих дал за такова БМВ, но аз отговарям за себе си, вие - за вас. Важното е всеки да кара това, което му носи кеф. Пред това да дам 15 000 за натокана е46, винаги бих си купил е90 от първите, па била тя и гола като пушка.
Колата не винаги се разглежда като инвестиция. Да, наляти са много пари в нея, но това си е процеса на експлоатацията й, през който процес колата неминуемо се амортизира, остарява, обезценява и т.н, поддържа и т.н.
Но да не отклоняваме темата - нека всеки продава колата си на каквато цена прецени и искрено му пожелавам да има кой да му даде парите, които й иска.
Моят бюджет за 330и е до 10 000лв. Повече не бих дал за такова БМВ, но аз отговарям за себе си, вие - за вас. Важното е всеки да кара това, което му носи кеф. Пред това да дам 15 000 за натокана е46, винаги бих си купил е90 от първите, па била тя и гола като пушка.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
четох, четох и си мисля, че заглавието не е точно ...
Би следвало да бъде:
Нормално ли е е46 330и с освяткано табло да е тромава в ниските?
Караш кола с светещи чекове и се опитваш да извадиш някакъв извод ... няма как да стане ...
Е тука ти е основния критерий, че нещо не е читаво за мен поне ...
330и в добро здраве тръгва (грубо казано) еднакво добре на 5-та и от 90 и от 160
в смисъл двигателя има готин респонс и е приятен за каране в целия диапазон на оборотомера
тия неща дето ги пишеш говорят за проблеми ...
Всеки има право на лош вкус
Да вземеш най-евтиния от следващия модел вместо читав от предния модел означава само едно
- нямаш отнношение към автомобила, а към това дали е по-модЬЕрния или не ...
Успех с намирането на читава 330-ка под 10к
Би следвало да бъде:
Нормално ли е е46 330и с освяткано табло да е тромава в ниските?
Караш кола с светещи чекове и се опитваш да извадиш някакъв извод ... няма как да стане ...
surfboard написа:Но ако си сложиш пета с 80-90 и натиснеш, просто няма никой, т.е слабо е доускорението на висока предавка.
Е тука ти е основния критерий, че нещо не е читаво за мен поне ...
330и в добро здраве тръгва (грубо казано) еднакво добре на 5-та и от 90 и от 160
в смисъл двигателя има готин респонс и е приятен за каране в целия диапазон на оборотомера
тия неща дето ги пишеш говорят за проблеми ...
surfboard написа:Моят бюджет за 330и е до 10 000лв. Повече не бих дал за такова БМВ, но аз отговарям за себе си, вие - за вас. Важното е всеки да кара това, което му носи кеф. Пред това да дам 15 000 за натокана е46, винаги бих си купил е90 от първите, па била тя и гола като пушка.
Всеки има право на лош вкус

Да вземеш най-евтиния от следващия модел вместо читав от предния модел означава само едно
- нямаш отнношение към автомобила, а към това дали е по-модЬЕрния или не ...
Успех с намирането на читава 330-ка под 10к

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ееееее за 13 тая кола трябва да е 2004 на 100 хилки ама немски не горубляснки, с навигация, сензори светлина дъжд, HiFi система, подгреви, рекарота, фул м-пакет, без забележка абсолютно никъде, нови гуми зимни и летни и пак не ги виждам толкова пари кои би дал, може би някой маниак който иска точно тази, но колко хора са такива в България, отделно в момента големите мотори не са конкурентни с тези цени на горивата всеки иска нещо което не да харчи малко ами да връща в резервоара
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Виждам, че ги разбираш нещата ...
би ли влязъл в мобиле.де и да намериш кола с тия параметри от Германия?
би ли влязъл в мобиле.де и да намериш кола с тия параметри от Германия?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- iv4o9999
- ентусиаст
-
аз мога да ти намеря кола 2001г за 25 хиляди евро, е39 или е46, с м54б30 сигурен съм че и е34 на 15 хиляди ще има някъде. говорим за цена за кола от българския пазар и кой би я купил, ясно е че немците имат гаражни уникати, под немски 100хиляди имам предвид истински. Ако имаш предвид че качествената кола си заслужава парите, прав си но малко сме хората които го ценим, защото именно преди време търсих е39 на цена по висока от пазарната но в перфектно състояние. и въпреки всичко 13 оже да струва някое брутално запазено купе с фул екстри.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
не бе пич не ми търси музеен експонат
и не ми разтягай локуми за българския пазар, да не би тука да има производство нещо
у нас колите идват от Германия, Италия, Англия (най-често вече
), Австрия и тн
влез и ми кажи колко струва най-евтината 330и 2004 ръчка в Германия ... ,
че ти я чакаш тука перфектна на 13к ...

и не ми разтягай локуми за българския пазар, да не би тука да има производство нещо
у нас колите идват от Германия, Италия, Англия (най-често вече

влез и ми кажи колко струва най-евтината 330и 2004 ръчка в Германия ... ,
че ти я чакаш тука перфектна на 13к ...

...
- iv4o9999
- ентусиаст
-
Добре пич, всички сме пичове във форума
, специално погледнах в немското мобиле и цените започват от 6500евра в аутоскаут е 4950 евра, интересна разлика се получава, и да за тези пари и годината колите доста добре изглеждат. Въпрос към теб пич да не разтягам локуми , ти би ли дал 13 бона за 330ка на 250-300 хиляди, с позахабен салон , забележки по боята макар и малки, не за друго ами защото толкова вървят?
отделно да не се заблуждаваме че колите които се вкарват в България се купуват на групажи и цените не са същите, отделно не се купуват такива екземпляри.
Последен въпрос, предвид паталогичния разход на масло на този мотор свързан със сегменти, лоша поддръжка и какво ли не, не е ли по-добре да се вземе екземпляр пред ремонт, да се ремонтира и да се знае че следващите 100 хиляди колата няма да дава проблеми?

отделно да не се заблуждаваме че колите които се вкарват в България се купуват на групажи и цените не са същите, отделно не се купуват такива екземпляри.
Последен въпрос, предвид паталогичния разход на масло на този мотор свързан със сегменти, лоша поддръжка и какво ли не, не е ли по-добре да се вземе екземпляр пред ремонт, да се ремонтира и да се знае че следващите 100 хиляди колата няма да дава проблеми?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
тъй значи били цените
е колко ше дадеш, по колкото не вървят ли
аз бих дал колкото вървят тия дето не са на по 250+ хиляди захабени и със забележки

iv4o9999 написа:ти би ли дал 13 бона за 330ка на 250-300 хиляди, с позахабен салон , забележки по боята макар и малки, не за друго ами защото толкова вървят ...
е колко ше дадеш, по колкото не вървят ли

аз бих дал колкото вървят тия дето не са на по 250+ хиляди захабени и със забележки

...
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
iv4o9999 написа:ееееее за 13 тая кола трябва да е 2004 на 100 хилки ама немски не горубляснки, с навигация, сензори светлина дъжд, HiFi система, подгреви, рекарота, фул м-пакет, без забележка абсолютно никъде, нови гуми зимни и летни и пак не ги виждам толкова пари кои би дал, може би някой маниак който иска точно тази, но колко хора са такива в България, отделно в момента големите мотори не са конкурентни с тези цени на горивата всеки иска нещо което не да харчи малко ами да връща в резервоара
Я ми намери такава с изброените неща за 13к и веднага я отнасям ??
- iv4o9999
- ентусиаст
-
devent написа:iv4o9999 написа:ееееее за 13 тая кола трябва да е 2004 на 100 хилки ама немски не горубляснки, с навигация, сензори светлина дъжд, HiFi система, подгреви, рекарота, фул м-пакет, без забележка абсолютно никъде, нови гуми зимни и летни и пак не ги виждам толкова пари кои би дал, може би някой маниак който иска точно тази, но колко хора са такива в България, отделно в момента големите мотори не са конкурентни с тези цени на горивата всеки иска нещо което не да харчи малко ами да връща в резервоара
ех ако бях джамбазин щях да измъкна някой лев ма на

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
iv4o9999 написа:devent написа:iv4o9999 написа:ееееее за 13 тая кола трябва да е 2004 на 100 хилки ама немски не горубляснки, с навигация, сензори светлина дъжд, HiFi система, подгреви, рекарота, фул м-пакет, без забележка абсолютно никъде, нови гуми зимни и летни и пак не ги виждам толкова пари кои би дал, може би някой маниак който иска точно тази, но колко хора са такива в България, отделно в момента големите мотори не са конкурентни с тези цени на горивата всеки иска нещо което не да харчи малко ами да връща в резервоара
ех ако бях джамбазин щях да измъкна някой лев ма на![]()
Ей сега ти е паднало да изкараш бързи пари, отиди до Германия, намери я тази кола, докарай ми я със сервизна история, TUV и даже още 1000 ще ти дам?
Писнало ми е да се сравняват кошове от Италия и истинските коли..
- iv4o9999
- ентусиаст
-
devent написа:iv4o9999 написа:devent написа:iv4o9999 написа:ееееее за 13 тая кола трябва да е 2004 на 100 хилки ама немски не горубляснки, с навигация, сензори светлина дъжд, HiFi система, подгреви, рекарота, фул м-пакет, без забележка абсолютно никъде, нови гуми зимни и летни и пак не ги виждам толкова пари кои би дал, може би някой маниак който иска точно тази, но колко хора са такива в България, отделно в момента големите мотори не са конкурентни с тези цени на горивата всеки иска нещо което не да харчи малко ами да връща в резервоара
ех ако бях джамбазин щях да измъкна някой лев ма на![]()
Ей сега ти е паднало да изкараш бързи пари, отиди до Германия, намери я тази кола, докарай ми я със сервизна история, TUV и даже още 1000 ще ти дам?
Писнало ми е да се сравняват кошове от Италия и истинските коли..
Така наречените истински коли, от които беше и моята с пълна сервизна история, закупена от представителство на марката именно в германия се оказа че дойде с не работещ ЕГР, с оригиналния филтър за картерни газове, който се сменя още в гаранционното обслужване на 60 000. Факт е че колата освен това по мотора не е дала никакъв проблем вече повече от 50 хиляди, но и германското не е това което беше, така че и там трябва да се пипа внимателно.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Високата цена не винаги е гарант за качество, особено за кола над 10 години, в незнайно състояние.
Илков, другарю, ти за колко продаде твоята 330и? Някой даде ли ти 13-15 000 лв за нея? И как ще ми гарантираш че тази от 15 000лв. е читава, както и че е90 за 14 000 не е?
Това че не свети таблото значи ли че е читава? Значи ли че не е долято масло и антифриз догоре и няма харч? Значи ли че пали студена или собственикът я е запалил 5 мин преди да дойдеш за оглед? Значи ли че не е прикрит друг дефект? Значи ли че знаеш точно как е карана и поддръжана и доколко е износена и амортизирана, при положение че е била в ръцете на други хора едни хубави 11 годинки. Аз мога да ти предоставя пълна сервизна история и какво? Мога да съм я палил всяка сутрин и да съм потеглял на 7000 оборота и като цяло да съм я карал душмански, което да не е дало отражение като е била по-нова, но сега вече да започне да дава.
И преди да ми даваш оценки как, колко и какво ценя, аз пък ще ти кажа че ако аз не ценя колите, то ти не цениш парите. Точно такива въздухари като теб пишат суми за продажба от рода на 16 000лв, обявите им висят по 2 години и после някой като отиде с парите в джоба, казват "ок, ето ти я за 9000".
Илков, другарю, ти за колко продаде твоята 330и? Някой даде ли ти 13-15 000 лв за нея? И как ще ми гарантираш че тази от 15 000лв. е читава, както и че е90 за 14 000 не е?
Това че не свети таблото значи ли че е читава? Значи ли че не е долято масло и антифриз догоре и няма харч? Значи ли че пали студена или собственикът я е запалил 5 мин преди да дойдеш за оглед? Значи ли че не е прикрит друг дефект? Значи ли че знаеш точно как е карана и поддръжана и доколко е износена и амортизирана, при положение че е била в ръцете на други хора едни хубави 11 годинки. Аз мога да ти предоставя пълна сервизна история и какво? Мога да съм я палил всяка сутрин и да съм потеглял на 7000 оборота и като цяло да съм я карал душмански, което да не е дало отражение като е била по-нова, но сега вече да започне да дава.
И преди да ми даваш оценки как, колко и какво ценя, аз пък ще ти кажа че ако аз не ценя колите, то ти не цениш парите. Точно такива въздухари като теб пишат суми за продажба от рода на 16 000лв, обявите им висят по 2 години и после някой като отиде с парите в джоба, казват "ок, ето ти я за 9000".
Последна промяна surfboard на 11 Ное 2013, 14:22, променена общо 1 път