Няколко въпроса за MPPS V12 и ремап на 330д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Няколко въпроса за MPPS V12 и ремап на 330д

Мнение от oci » 11 Юли 2013, 22:29

xian777 написа:Колеги, само да попитам - картерните газове мога ли да ги изолирам /по скоро да ги изведа, като на жигули-то/ и по този начин двигателя да "диша" по-добре или това си е изчислено от БМВ и ще се наруши работата на двигателя?

:banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xd

Мнение от xian777 » 12 Юли 2013, 9:01

oci написа:
xian777 написа:Колеги, само да попитам - картерните газове мога ли да ги изолирам /по скоро да ги изведа, като на жигули-то/ и по този начин двигателя да "диша" по-добре или това си е изчислено от БМВ и ще се наруши работата на двигателя?

:banghead:

Добре де - изложил съм се с въпроса! :oops: :oops: :oops:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 12 Юли 2013, 18:20

при атмосферни бензинови двигатели без егр има ефект, но само върху подобряване на празния ход. При условие, че имаш егр и турбо дето и без това само ти серат в смукателната система вентилацията на картера ти е последния проблем.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 12 Юли 2013, 18:41

xian777 написа:Колеги - вече направих ремап на моята кола - 330xD - 184 кс. и искам да кажа, че съм възхитен - този автомобил можел да върви страхотно.

Специални благодарности искам да изкажа на колегата DiGital, който пригоди файла който си бях закупил, като копира необходимото върху моят свален от колата файл. Нямам идея как го е направил, но мога да кажа, че разбира от това което прави.

Сега колата набира та се къса! От 18.30 досега я тествах - не мога да се нарадвам :)

Още веднъж благодаря на всички за дадените съвети в темата и още веднъж, специални благодарности на DiGital!

Здрасти,

Поздравления за успешната промяна :yes:
Със същия мотор съм и ми е интересно дали можеш да дадеш по-конкретно инфо каква разлика имаш с новата карта, която сте сглобили? Последно само 48к ли подменихте или цялата памет? Разлика 0-100 засичал ли си? Разлика в разхода? Някаква друга информация в точни цифри ако имаш ще ми е интересно да видя...

Разгледа ли с някакъв графичен туул оригиналната с/у модифицираната карта - ако имаш скрииншоти или нещо друго ще ми е интересно да видя какво точно е оптимизирано в новата, за да усетиш голяма разлика.

Поздрави, Павел

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xd

Мнение от xian777 » 13 Юли 2013, 10:28

Благодаря колега,
по въпросите ти - разликата е в набирането на автомобила - набира доста по-добре и с лекота. Само 48кб подмених, защото точно толкова ми прочита МППС-а. Разлика в секунди не съм засичал - аз съм с автомат и тръгването ми е малко тромаво - та трудно бих засякъл реални стойности, но пък може да се пробвам на еластичност - примерно на 3-та от 60 до 120 - нещо такова.
По отношение на разхода - още не мога да кажа, защото карам само с много газ /да се кефя/ и разхода си е много при това положение.

По отношение на графичния туул, тук може да ти помогне колегата DiGital - той сглоби картите - той е технически грамотното лице!

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 13 Юли 2013, 21:58

Аз от тук пишещите не виждам някой толкова грамотен,само някакви опити за копи/пейст тунинг...
Нищо му няма на МППС-а,просто той чете част от паметта която е необходима за Чип Тунинг :idea:
А всеки които иска да си чипне сам колата с некав файл това се предлага и от нашата фирма...не вярвам да вярвате на некви файлове от ИБЕЙ,от колкото на такъв с човек които има ДИНО,да не говорим че всички тези глупости щаха да станат излишни след един телефонен разговор :)

А иначе колата ти може и да върви,ама колко е надува на турбото,колко е горивото,рейла...? все неща на които разчиташ на късмета си :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Юли 2013, 23:37

VRPerformance написа:Аз от тук пишещите не виждам някой толкова грамотен,само някакви опити за копи/пейст тунинг...
Нищо му няма на МППС-а,просто той чете част от паметта която е необходима за Чип Тунинг :idea:
А всеки които иска да си чипне сам колата с некав файл това се предлага и от нашата фирма...не вярвам да вярвате на некви файлове от ИБЕЙ,от колкото на такъв с човек които има ДИНО,да не говорим че всички тези глупости щаха да станат излишни след един телефонен разговор :)

А иначе колата ти може и да върви,ама колко е надува на турбото,колко е горивото,рейла...? все неща на които разчиташ на късмета си :)

Е добре сега щом ще се обиждаме след като не познаваш хората, които пишат и не знаеш с какво се занимават от къде знаеш колко са грамотни :?:
Не си мисли, че сам ти правиш модифицирани файлове и само ти имаш ДИНО.
Имай малко повече уважение към колегите.
Това е раздел с техническа насоченост мястото за реклама е в платените обяви :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 13 Юли 2013, 23:45

VRPerformance написа:Аз от тук пишещите не виждам някой толкова грамотен,само някакви опити за копи/пейст тунинг...

Както казваш, че само след един разговор всички "глупости" щяха да са излишни, предполагам говориш за без пари, както е направил и колегата, нали :?:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 14 Юли 2013, 1:23

oci написа:

Е добре сега щом ще се обиждаме след като не познаваш хората, които пишат и не знаеш с какво се занимават от къде знаеш колко са грамотни :?:
Не си мисли, че сам ти правиш модифицирани файлове и само ти имаш ДИНО.
Имай малко повече уважение към колегите.
Това е раздел с техническа насоченост мястото за реклама е в платените обяви :idea:
извинявай "колега" незнаех че имаш дино,може би съм се заблудил по мненията ти :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 14 Юли 2013, 1:25

JTD написа:

Както казваш, че само след един разговор всички "глупости" щяха да са излишни, предполагам говориш за без пари, както е направил и колегата, нали :?:
когато си купуваш некав файл е нормално да имаш супорт за него :) нали не си мислиш че хората работят за слава :) ти като работиш пари не вземаш ли?

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 14 Юли 2013, 1:30

А иначе незнам кво се обидихте че някой е сметнал че не разбирате,мен целта ми е да разбера кои сте записвачите на файлове и ми стана ясно :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Юли 2013, 10:54

VRPerformance написа:
JTD написа:

когато си купуваш некав файл е нормално да имаш супорт за него :) нали не си мислиш че хората работят за слава :) ти като работиш пари не вземаш ли?

Ами ето, колегата си е купил файл без съпорт за него. Къде от незнание, къде да спести пари. След това се е допитал до хората в този форум, помогнали са му и накрая се радва. Пак не мога да разбера. Май ти е лошо, че не си взел ти пари от цялата работа. Точно така звучиш. А и да те попитам - до преди няколко месеца, когато нямаше дино, ти не беше ли записвач на файлове, както сам се изказваш? Кофти въпрос, а? :bang:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 14 Юли 2013, 11:25

Да ме е яд?няма как да стане това,просто не ме познаваш :) даже ми е весело защото очаквах такива коментари :D няма как да съм бил записвач на файлове преди няколко месеца,нито преди година,нито преди 2 и тн...нямаше да имам нужда от дино в този случай :) та не виждам кое му е кофтито на въпроса като отговора е елементарен :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 14 Юли 2013, 11:40

Здравейте,

Хайде да не пълним с глупости темата на колегата! Сменил си е картата с помощ на колегите тук, доволен е - край на историята... Според мен всичко под отговора на oci може да бъде затрито съвсем спокойно... :no: Всеки си има глава на раменете и може да си реши сам какво и как да прави с колата си.

Поздрави,
Павел

П.С. Не искам да отговарям на чистото заяждане по-горе, но за мен тва че някой има дино не значи автоматично, че трябва да бъде признат за шесторъкия. купуването на карта от непознат от форум по нищо не се различава с купуването му от непознат в ebay. Т.е. нито във вашия файл, нито в този от някой търг или чужд сайт клиента знае какво купува ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 14 Юли 2013, 12:02

Това в послеписа са глупости,разликата е там че този които прави файла знае какво има в него,това се опитвах да обесня,а не хоп файла в колата и след това даване на безразборна гас по улиците тайно се надявайки да сте уцелили файла и колата да издържи поне това даване на гас :) попринцип няма никаква гаранция но шанса да се счупи нещо е доста по-малък ако файла е правен от човек с които можеш да държиш връзка,в форума има още колеги които могат да бъдат ползвани...а за диното просто не си се качвал на такива за да видиш колко от файловете дигат 30кс и колко от тях 15 :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46